De nye seriene vi gleder oss til høsten 2012

Annonse

Høsten er i gang, det betyr at nye tv-serier kommer i en større mengde framover. Vi ser på hva som kommer i høst av serier vi gleder oss til. I høst alt fra spioner, country-musikk til superhelter og ubåter stikkordene.

Hvert år satser de store amerikanske nettverkene stort på nye serier, og i denne artikkelen vil dere få et innblikk i hvilke Steffen, Mona, Tobias og Jakob fra Serienytt ser frem til.

I 2011-2012 sesongen var nettverkene ivrige på periodedramaer. Og vi så mye elendige komiserier som Free Agents (US) og Work It. I 2012-2013 sesongen som starter i høst er det noen store dramaer og det kommer mange lite lovende komiserier, med et par unntak.

Når de kommer på norsk tv er for tidlig å si noe om enda.

 

Spioner, superhelter og såpedrama

Såpedrama med en lovende cast, en overhaling som fører til mer galskap, amerikansk-britisk spiondrama og Green Arrow er noe av de seriene vi gleder oss til i høst.

 

Arrow (The CW)

Serien ser ut til å kjøre en grei realistisk utførelse av en superhelt-historie rundt Green Arrow. Samtidig vil serien bli sendt på The CW, som dessverre ikke har gjort tv så bra de siste årene ved få unntak som The Vampire Diaries og Nikita. Så forhåpningene er ikke  ekstrem høye, men den fortjener en liten benevnelse. Vi vet allerede at serien vil ta bruk et stort galleri av både skurker og andre karakterer fra DC Comics sitt store karaktergalleri,  som Deadshot, Huntress (også kjent som Helena Bertinelli), Constantine Drakon og China White. Torchwood-stjernen John Borrowman dukker opp i flere episoder, som noe ekstra å se frem til.

Serien starter etter et voldsomt forlis har fått familien, venner og de andre innbyggerne i Starling City til å tro at den rike playboyen Oliver Queen (Stephen Amell, Hung) har omkommet. 5 år etterpå returnerer Oliver Queen etter å ha vært strandet på en øde øy i Stillehavet.

Oliver returnerer til Starling City som en endret man med lysten til å gjøre opp for sine gamle synder som han holder skjult for sine venner, familie og tidligere kjæreste Laurel Lance (Katie Cassidy). Han lager han sitt alter-ego Arrow – for å rette opp feilene med hans familie, ta ned skurkene og bringe Starling City tilbake til sin prakt. På dagen spiller Oliver sitt gamle seg for å dekke sin identitet til han drar fram Arrow i mørket. Andre problemer dukker også opp når Laurels sin far og etterforsker Quentin Lance (Paul Blackthorne, The River) er ute etter å arrestere Arrow, og Oliver sin egen mor har noe å skjule.

Premiere på The CW 10. oktober.

 

Nashville (ABC)

Vi kan ikke unnlate høstens mest lovende såpedrama. Nashville, er etter fjorårets suksess med Revenge, årets største nye såpedrama fra ABC. Nashville handler om miljøet som omkranser countrymusikk. Alt ved å bringe Mrs. Coach (Connie Britton) tilbake på tv etter at Ryan Murphy torturerte henne i huset på American Horror Story, scorer serien et mål. Med flere gode skuespillere i birollene er dette et lovende såpedrama, hverdagen trenger tross av alt mer Powers Boothe. Vi er skeptisk til Hayden Panettiere, men hun kan fungere godt med en skikkelig «bitche-rolle».

I det musikalske dramaet Nashville følger vi listetopperen Rayna James (Connie Britton, Friday Night Lights) som er en country-legende som har hatt en karriere enhver sanger skulle ønske seg. I det siste har derimot populariteten begynt å dale. Fans står fremdeles i kø for å få autografen, men hun fyller ikke arenaer på samme måten som tidligere. Plateselskapet hennes mener at en konsert-turné hvor hun åpner for den fremadstormende stjernen Juliette Barnes (Hayden Panettiere,Heroes), som beskrives som den unge og sexy fremtiden for country-musikken, er akkurat det Rayna trenger.

Men den utspekulerte Juliette kan knapt vente på å stjele Rayna sin spotlight. Og det å dele scene med den respektløse, talentløse lille heksen er det siste Rayna kunne tenke seg. Kan den ukjente og talentfulle komponisten Scarlett O’Connor (Clare Bowen) være nøkkelen for å blåse liv i Rayna sin karriere? Rayna sin rike far, Lamar Hampton (Powers Boothe, Deadwood) har stor makt i forretningslivet, Tennessee-politikken og døtrene sine liv. Hans søken etter makt resulterer i et plott for å støtte Rayna sin kjekke ektemann Teddy som stiller til valg som borgermester i Nashville. Dette mot Rayna sine ønsker.

Premiere 10. oktober på ABC.

 

The Hunted (Cinemax/BBC One)

Et lovende spiondrama med flere gode skuespillere involvert. Serien virker å bli en mulige mørkere utgave av Alias med ganske sikkert mye mindre Rambaldi. Både Cinemax og Spotnitz har tidligere vist at de takler actionserier bra med Strike Back, så dette øker interessen ytterligere.

Produksjonen fra HBO-eide Cinemax er et samarbeid med britiske BBC. Spiondramaet kommer fra produsenten Frank Spotnitz fra X-Files med Melissa George (In Treatment/Alias) i hovedrollen. Adam Rayner (Hawthorne), Adewale Akinnuoye-Agbaje (Lost/Oz) og Stephen Dillane (Game of Thrones) har biroller.

Serien fokuserer på Samantha (Melissa George, In Treatment/Alias), en spionagent for Byzantium, et privat etternettingselskap. Etter at noen forsøker å få henne drept innser Sam at det er noen i hennes egen gruppe som forsøkte å få henne drept. Når Sam kommer tilbake i aktiv tjeneste velger hun å gå undercover, uten å vite hvem som forsøkte å drepe henne, eller hvem hun kan stole på.

Serien har amerikansk premiere på Cinemax 19. oktober, mens BBC One-premieren ikke er annonsert enda.

Les mer om serien

 

Store lovende dramaer

Noen av de dyreste produksjonene i høst ser vi også fram til i høst, men ikke bare på grunn av de ser bra ut. De har også fjes vi ønsker å se tilbake på tv-skjermen, som Andre Braugher, Billy Burke, Scott Speedsman, og Michael Chiklis. Også verdt å nevne at den kjente skuespilleren Dennis Quaid vil også ha en ledende rolle i en lovende dramaserie.

 

Last Resort (ABC)

Konseptet i Last Resort er et lovende og ambisiøst prosjekt fra Shawn Ryan, mannen som ga oss serier som The Shield og The Chicago Code. Konspirasjoner, atombomber, ubåter, tropiske øyer, okkupasjon og politisk maktkamp høres kult ut og det virker å bli det. Emmy-vinneren Andre Braugher (Homicide: Life On The Street/Men of A Certain Age) leder en cast fylt av mer eller kjente ansikter som Robert Patrick (X-Files), Autumn Reeser (Entourage/The O.C.), Scott Speedsman (Felicity) i en variert lovende cast. Serien har også muligens høstens beste pilot så langt av de vi har fått sett. Vi gleder oss til å se de etterfølgende episodene!

500 fot under havoverflaten mottar den amerikanske missil-ubåten Colorado sine ordre. Over radiokanalen, som er der kun til bruk dersom hjemlandet har blitt utryddet, blir de bedt om å sende fire kjernefysiske raketter mot Pakistan.

Kaptein Marcus Chaplin (Andre Braugher) forlanger bekreftelse på ordren, men blir i stedet umiddelbart avskjediget fra tjeneste av Det Hvite Hus. Plutselig blir nestkommanderende Sam Kendal (Scott Speedman) sjef for ubåten og står ansikt til ansikt med den samme vanskelige beslutningen. Når også han nekter å avfyre rakettene blir Colorado selv det neste målet. De blir truffet og mannskapet befinner seg maktesløse på havbunnen, og erklært som fiender av sitt eget land.

Uten noe sted å rømme til tar Chaplin og Kendal ubåten på rømmen og bringer menn og kvinner fra Colorado til en eksotisk øy. Her finner de et sted å gjemme seg, kjærlighet og en sjansen til et nytt liv, samtidig som de prøver å renvaske seg og vende hjem.

Premiere på ABC 27. september.

 

Revolution (NBC)

Etter at Lost forsvant har nettverkskanalene lenge kjempet om å produsere den nye storserien alle prater om. Det er godt mulig de tidene er forbi, men det stopper ikke NBC fra å forsøke seg med Revolution som skal være en storslått post-apokalyptisk fabel hvor et mystisk fenomen gjør det meste av moderne teknologi ubrukelig. Det blir spennende å se om mannen bak storsatningen, Eric Kripke, klarer å løfte Revolution til en levedyktig serie som har flere bein å stå på enn kun et interessant konsept.

Med seg til å produsere serien har Kripke fått med film- og tv-veteran JJ Abrams. Desverre vet man aldri hvor involvert den svært travle mannen er. Desto mer spennende er det at Iron Man-regissør Jon Favreau styrer spakene i første episode; så piloten er i det minste i rutinerte hender. Traileren frister med action, overlevelsesdrama, minst en irriterende tenåring  – og det som ser ut til å være en ny skurkerolle for geniale Giancarlo Esposito.

Revolution tar plass femten år etter et ukjent fenomen har ødelagt moderne teknologi. Samfunnet slik vi kjenner det har kollapset, og folk har blitt tvunget til å tilpasse seg en verden uten strøm, datamaskiner, biler, jetmotorer og batterier. Serien fokuserer på familien Matheson, som er i besittelse av et objekt som kan være nøkkelen til å finne ut hva som skjedde, og hvordan man kan reversere effektene.»

Premiere på NBC 17. september.

 

Vegas (CBS)

CBS tenker litt utenfor boksen enn hva de vanligvis gjør. Kanalen kliner til med et lovende periodedrama med en stjernespekket gjeng skuespillere, ledet an av Dennis Quaid.

Det vi hører fra kritikerne over dammen er at serien har mye potensial, men har langt ifra en perfekt pilot. Ut fra alle sniktittene ser Vegas bra ut, det er ikke noe vi kan si om alle nye seriene i år. Serien fra Casino og Goodfellas-produsenten Nicholas Pileggi ser ut til å blande mafia-perspektivet inn i en historie om Las Vegas sin viktigste sheriff gjennom tidene. Dennis Quaid spiller Ralph Lamb som går mot en mafiaboss fra Chicago (spilt av Michael Chiklis) som kommer til byen. Quaid og Chiklis mot hverandre er alene en awsome kombinasjon. At Carrie-Ann Moss (Matrix, Chuck), Jason O’Mara (Terra Nova) og Sarah Jones (Alcatraz) er med er et ekstra pluss. Vi gleder oss.

Serien følger Ralph Lamb (Dennis Quaid), kanskje den mest kjente amerikanske sheriffen gjennom tidene. Lamb var en tidligere rodeo-cowboy som ble sheriffen i Las Vegas. Han er den som har innehatt posisjonen lengst, helt fra 1961 til 1979. Serien er satt til Lamb sitt oppstart som sheriff på 60-tallet. Dette en tid der mafiaen fra hele landet prøver å få hvert sitt stykke av Las Vegas. Mafia-fikser Johnny Savino (Michael Chiklis) har en visjon om å transformere Las Vegas, og ender på kollisjonskurs med Sheriff Lamb.

I tillegg vil Jason O`Mara (Terra Nova) spille Ralph Lambs yngre bror, Frank, som er diplomaten i familien Lamb. Også Carrie-Ann Moss (MatrixChuck) dukker opp som statsadvokaten Katherine O’Connell. Kathrine er datteren til en lokal gårdeier, også tidligere nabo og kjenning av Lamb-familien.

 

Noen få lovende komiserier

Komediene er ikke så mye å skryte av generelt denne høsten, men det er noen få komiserier som vi ser fram til i høst. Den ene en dramakomedie om sorg, og den andre en familiekomedie.

 

Ben And Kate (Fox)

Her er en komiserie som kanskje ser elendig ut utifra måten den er promotert, men som kan overraske positivt. Dette er kanskje den nye komiserien i år som har potensial til å bli veldig god, til tross for å være en familie-komedie. Fox har tidligere gjort det bra med Raising Hope, så de har gjort det bra med den typen komiserier tidligere.

Etter piloten var ferdig endte også to av Community-forfatterne opp i produksjonen til serien, så bedre kan den også bli. Det er en av de komiseriene hvor serien ikke virker redd for å putte rare eller søte spøker i miksen av mer tradisjonelle historier. Det er også en av seriene hvor båndene mellom karakterene er sterke, og da slipper vi pinlige introduksjoner som brukes til å fokusere på karakterisering istedenfor. At vi også vil få se herlige Lucy Punch på hver uke i serien er også et pluss.

Komiserien fokuserer på livet til en bror og en søster som er helt forskjellige mennesker. Ben (Nad Faxon) er den rare broren, mens Kate (Dakota Johnson) er den single alenemoren som prøver å få betalt regningene. Ben innser at han må hjelpe sin søster og hans niese Maddie,  så Ben flytter inn å hjelper henne med å oppfostre hennes 5år gamle datter Maddie.

 

Go On (NBC)

Vi ønsker kort og godt mer av denne komiserien med Matthew Perry fra Friends i hovedrollen. Første episode minner om Community-piloten og viste potensial. Ekstra pluss som Laura Benanti (som var det eneste lyspunktet i forferdelige The Playboy Club) , John Cho (Harold & Kumar) og Brett Gelmam.

Vidar sjekket ut piloten og ga den tommel opp og skrev blant annet:

«Dette er en sterk start – hvor det eneste store spørsmålet jeg sitter igjen med er hvordan de skal få det til å fungere i lengden. For en serie om å komme seg videre i livet blir fort en tragedie om protagonisten vår aldri kommer noen vei. Matthew Perry ønsker nok en ny suksess over flere år – men dette føles akkurat nå som en historie best fortalt over et begrenset antall episoder.»

 

Du kan for øvrig selv sjekke ut trailere og hvilke premierer som kommer i vår nye premierekalender.

7 KOMMENTARER

  1. Piloten til Vegas var ganske middelmådig for min del, men jeg så noe potensiale, håper bare ikke at det blir en ren procedural greie. Last Resort derimot var utrolig underholdende, og Herr Braugher acts the shit out of capt. Marcus Chaplin.
    Go On og Ben and Kate skal jeg se an, noe som var morro, andre ting som var helt håpløst med de to.

  2. Piloten til Vegas var ganske middelmådig for min del, men jeg så noe potensiale, håper bare ikke at det blir en ren procedural greie. Last Resort derimot var utrolig underholdende, og Herr Braugher acts the shit out of capt. Marcus Chaplin.
    Go On og Ben and Kate skal jeg se an, noe som var morro, andre ting som var helt håpløst med de to.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

AnnonseDisney-annonse
Annonse
X
X
X