Annonse

Høstens nye utenlandske serier på TVNorge, FEM, MAX og VOX veksler mellom business-morro til action i gatene i New York. Også krtikerfavoritter som Breaking Bad og The Hour returnerer.

TVNorge


Episodes

Foto: Showtime/BBC

Matt LeBlanc er tilbake i komiserien Episodes, en rolle som ga ham en Golden Globe-pris og en Emmy-nominasjon for første gang siden Friends. Serien kommer fra David Crane, en av skaperene av Friends.

Beskrivelse fra TVNorge:

Sean (Stephen Mangan) og Beverly Lincoln (Tamsin Greig) er et lykkelig gift par som har skapt en populær britisk TV-serie. Livet deres synes å være fullkomment, helt til en svært mektig og karismatisk sjef for en amerikansk TV-kanal overtaler dem til å flytte til LA for å gjenskape serien for amerikansk fjernsyn. Det blir imidlertid snart klart at sjefen aldri har sett serien, og som om ikke det var nok insisterer han på at de skal erstatte hovedpersonen, en erfaren Shakespeare-skuespiller, med Matt LeBlanc!

TVNorge sender sesong 1 og 2 på 16 episoder til sammenStarter i september på kanalen. Som vi tidligere skrev forventes det at serien vil også ende opp med en tredje sesong.

Annonse

 

Person of Interest

Foto: CBS/Warner Brothers TV

Savner du Michael Emerson på tv-skjermen etter Lost? Her har du gyllen mulighet til å få med deg den Emmy-vinnende skuespilleren sammen med JiM Cavizel.

Beskrivelse fra TVNorge:

«12,3 millioner seere i snitt fulgte de første episodene av Person of Interest, noe som plasserte serien på andreplass av de mest sette dramaseriene i USA, bare slått av Once Upon a Time.

Serien er basert på et filmmanus skrevet av J.J. Abrams og serieskaperen Jonathan Nolan, som sammen med sin bror Christopher Nolan har skrevet manus til storfilmer som The Prestige og The Dark Knight. I år ble serien tildelt People’s Choice Awards, og i september er den tilbake med en ny sesong på CBS i USA. Serien overtok en plass tidligere holdt av veteranen CSI til glimrende seertall for kanalen under seriens første sesong på kanalen.

Mr. Finch (Michael Emerson, Lost) og John Reese (Jim Caviezel) har nettopp møtt hverandre – den ene en velstående eksentriker og den andre en deprimert eks-CIA-agent. Reese innser snart at Finch vet mye om ham. Sammen skal de iverksette en plan som går ut på redde liv ved hjelp av stjålne opplysninger fra et personregister Finch lagde for myndighetene etter angrepet på World Trade Center. Reese får snart bruk for en trent agents fysiske og mentale egenskaper for å redde eller ta skurker ved hjelp av opplysningene, med hjelp fra Finch.»

 

Serien vil ha premiere på TVNorge senere i høst. Sesong 1 er på 23 episoder.

 

FEM


Bunheads

Foto: ABC Family

Fra Gilmore Girls-produsenten Amy Sherman-Palladino kommer Bunheads med Tony Award-vinneren Sutton Foster i hovedrollen som Michelle Simms.

Beskrivelse fra TVNorge:

«Michelle hadde en lovende karriere som klassisk ballettdanserinne, men ble tiltrukket av alle lysene i Las Vegas. Nå som hun har bikket 30, har spenningen i Sin City gitt seg, noe hennes standhaftige beiler, Hubbell Flowers (Alan Ruck) benytter seg av.

Med løfter om et behagelig liv overbeviser Hubbel Michelle om å gifte seg med ham og flytte til kystbyen Paradise i California. Men Hubbell har «glemt» å nevne at han bor sammen med sin strenge og arrogante mor, Fanny Flowers (Kelly Bishop, Gilmore Girls), som liker dårlig at Hubbell har stukket av og giftet seg med en fremmed. Fanny er selv tidligere danser og driver det lokale dansestudioet der Michelle starter som danselærer. Michelle knytter bånd med noen av studentene, og vennskapet med jentene hjelper henne med å tilpasse seg småbylivet og den vanskelige rollen som svigerdatter.»

Premiere på FEM 3. september. 10 episoder.

 

MAX


Breaking Bad, sesong 5 del 1

Foto: AMC

Den kritikerroste og prisvinnende serien Breaking Bad er tilbake med første del av femte og siste sesong. Hva gjør Walter White nå? Se også opp for nye karakterer spilt av Jesse Plemmons (Friday Night Lights) og Laura Fraser.

Beskrivelse fra TVNorge:

Breaking Bad har mottatt omfattende positiv mottakelse blant kritikere, særlig for manus og cinematografi, i tillegg til skuespillene Bryan Cranston og Aaron Pauls prestasjoner. Serien har vunnet seks Emmy-priser, inkludert Cranstons tre seire på rad for beste mannlige hovedrolle i dramaserie, samt en rekke andre nominasjoner og priser. I år ble både Cranston og Paul igjen nominerte til Emmy-priser for sine roller på serien, i tillegg til Giancarlo Esposito for hans rolle på serien og andre priser

I den svært etterlengtede sesongen prøver Walter White å få kontroll over et et vaklende narkoimperium. På slutten av forrige sesong gikk Walter seirende ut av krigen mot Gus Fring, som ble blåst i filler av det tidligere kartellmedlemmet Tio.

Nå som han ikke lenger er truet av en kriminell mesterhjerne, er veien banet for at han selv kan inneha denne rollen, godt hjulpet av partneren Jesse. Forvandlingen fra en velmenende familiemann til den ubarmhjertige narkobaronen Heisenberg er snart fullkommen. Samtidig sliter Skyler med å ta inn over seg mannens nye rolle, og Hank jobber med å avslutte etterforskningen av Gus’ forretningsvirksomhet.

Sesongremiere på MAX 3. september. Sesong 5 er delt i to: del én består av de første åtte episodene, mens de åtte siste kommer høsten 2013.

 

House of Lies

Foto: CBS Studios International

Don Cheadle ble tidligere i sommer Emmy-nominert til beste mannlige hovedrolle i en komiserie for sin rolle på House of Lies. Nå har TVNorge skaffet rettighetene til serien som også kommer tilbake for en ny sesong i USA tidlig neste år.

Beskrivelse fra TVNorge:

«I høst er det premiere på Showtimes nye komiserie House of Lies. I serien vi får henge med et knippe konsulenter som lever det gode liv og som ikke skyr noen midler for å kreve inn fete honorarer. Marty (Don Cheadle, Hotel Rwanda) er stjernen i kvartetten «The Pod» – som er de ledende konsulentene hos Galweather & Sterns. Marty, Jeanni (Kirsten Bell, Veronica Mars), Clyde (Ben Schwartz, Parks and Recreation) og Doug (Josh Lawson) er alle økonomer som reiser mye, bor flott, spiser godt og har stor appetitt på tilfeldige forbindelser.

Serien er basert på Martin Kihns bestselger House of Lies: How Management Consultants Steal Your Watch and Then Tell You the Time.»

Premiere på MAX 12.september. 13 episoder.

 

Call Me Fitz

Ernie Grunwald og Jason Priestley i Call Me Fitz. Foto: Entertainment One TV

Det begynner å bli mange år siden Beverly Hills, 902010 gikk av lufta. Jason Priestley vil være å se

Beskrivelse fra TVNorge:

«Jason Priestley spiller i serien Richard «Fitz» Fitzpatrick i denne kanadiske komiserien, en rolle han ble tildelt prisen for beste mannlige hovedrolle for ved Canadian Comedy Awards. Den første sesongen ble nominert til 16 Gemini-priser og vant sju av dem, blant annet gikk prisen for beste kvinnelige skuespiller i en komiserie til Tracy Dawson.

Richard «Fitz» Fitzpatrick har de siste ni årene vært en førsteklasses bruktbilselger, en sosiopat og en drittsekk. Han når bunnen idet han krasjer en GT under prøvekjøring og er ansvarlig for at en kvinne havner i koma. Han våkner opp med en samvittighet, personifisert i snyltegjesten Larry, som blir med til Fitzpatrick Motors som en velgjørende selger. Larry truer ikke bare med å få Fitz på rett kjøl, men undergraver også muligheten for den tiende «Fibbie»-prisen på rad – en høythengende bilselgerpris.»

Premiere på MAX i slutten av oktober. 13 episoder består sesong 1 av.

 

Strike Back: Project Dawn

Foto: Cinemax/HBO

TVNorge har sikret seg den andre runden i Strike Back-serien på 10 avsnitt. Savner dere en nonstop actionthriller på tv er dette en klar favoritt.

«Strike Back: Project Dawn følger vi to svært ulike agenter – den ene en amerikansk overløper og den andre en britisk elitespion. Begge jobber i den hemmelige antiterror-organisasjonen «Section 20» og jakter på den internasjonale terroristen Latif. Michael Stonebridge (Philip Winchester) og Damian Scott (Sullivan Stapleton) må sørge for at Latif uskadeliggjøres før han får mulighet til å iverksette sine planer om å bruke masseødeleggelsesvåpen. Oppdraget med kodenavn «Project Dawn» bringer dem fra London til New Dehli, Cape Town og Darfur for å stoppe terroristenes planer om å skape en verden preget av ødeleggelse og kaos.»

Premiere på MAX 29. august.


VOX

Boss

Foto: Starz

Kelsey Grammer returnerte til tv-skjermen for fullt i 2011 med Boss. I høst har serien premiere på VOX.

Beskrivelse fra TVNorge:

«Kelsey Grammer er kjent som Frasier Crane fra de to klassiske komiseriene Cheers og Frasier, en rolle som sikret ham fire Emmy- og to Golden Globe-priser. Han har spilt i alt fra Shakespeare- til musikalroller, men rollen i Boss er hans første store dramatiske TV-rolle. Denne innsatsen ble også belønnet med en Golden Globe.

I den politiske dramaserien Boss spiller Grammer den effektive og karismatiske borgermesteren Tom Kane. Han har stor tillit hos Chicagos borgere, og de får det som oftest som de vil – gjerne ved hjelp av tvilsomme metoder. Kane lider av en nevrologisk sykdom som gradvis vil gjøre ham mer redusert, og som til slutt vil ta livet av ham. Etter at han får diagnosen, våger han ikke engang å stole på seg selv, men forsøker å skjule symptomene for alle rundt seg.

Seriens skaper og manusforfatter, Farhad Safinia, har blant annet skrevet og produsert Mel Gibsons Apocalypto. Serien er produsert av Safinia, Grammer og Gus Van Sant. Allerede før serien hadde premiere i USA, var det bestemt at det skulle produseres ytterligere en sesong av Boss som har premiere i august på Starz.»

Premiere på VOX 16. september. 8 episoder består sesong 1 av.

Titanic: Blood & Steel

Foto: Tandem Communications

Titanic: Blood and Steel er en av de to miniseriene som dukket opp tidligere i år i den forbindelse med at det er 100 år siden Titanic sank i 1912. Den andre miniserien rundt ulykken i år het Titanic.

Beskrivelse fra TVNorge:

«Titanic: Blood and Steel er en dramaserie i tolv deler om konstruksjonen av skipet som ikke kunne synke. Serien skildrer livene til de som bygde skipet, i en tid preget av politisk ustabilitet og opprør. Titanic var en idé som ble født ut av ambisjoner og overmot, og omstendighetene rundt skipets konstruksjon er kanskje vel så bemerkelsesverdige som dets endelige skjebne.

I sentrale roller finner vi Chris Noth (Sex og singelliv) som JP Morgan, finansmannen som drømte om å bygge verdens største og mest luksuriøse passasjerskip, Sir Derek Jacobi som Lord William Pirrie, styreleder ved skipsverftet Harland & Wolff, Neve Campbell (Party of Five, Scream) som Joanna Yaeger, en amerikansk journalist med skjulte motiver for å dekke skipets jomfrutur og Kevin Zegers (Gossip Girl) som den unge metallurgen Mark Muir.»

Premiere på VOX 19. august.

 

Hell on Wheels, sesong 2

Hell on Wheels er tilbake med en ny sesong denne høsten. Og det betyr mer av herlig «The Swede» (Christopher Heyerdahl) og de andre.

Beskrivelse fra TVNorge:

«Vi følger en tidligere sørstatsoldats reise til den transkontinentale jernbanen for å søke hevn. Seeren tas med tilbake til tiden etter den amerikanske borgerkrigen og utforsker slitet som skulle til for å gjenoppbygge og reparere USA etter den blodigste krigen noensinne på amerikansk jord. Serien setter fokus på jernbanens institusjonaliserte grådighet og korrupsjon, immigrantenes erfaringer, og tilstanden til de nylig frigitte slavene under gjenoppbyggingen og herjingene på indianernes landområder.»

Sesongpremiere i november. 10 episoder består sesong 2 av.

 

The Hour, sesong 2

Foto: BBC

BBC slår på stortromma med flere serier i høst og framover. Kanskje det mest gledeligste comebacket er sesong 2 av The Hour.

Beskrivelse fra TVNorge:

«Sesong 2 av BBC-serien The Hour belyser forholdet mellom nyheter og kjendiser i 1950-årene i London. Serien er en intelligent og ambisiøs dramaserie om BBC-journalistene Bel Rowly (Romola Garai), Freddie Lyon (Ben Whishaw) og ankermannen Hector Madden (Dominic West) og det ukentlige nyhetsprogrammet The Hour.

Serien har fått svært gode kritikker, mye takket være et gjennomført estetisk uttrykk, stadig nye mysterier og fokuset på viktige historiske hendelser.»

Sesongpremiere i november. Sesong 2 er på 6 episoder.

 

Kommer

Som tidligere skrevet vil TVNorge ha premiere på det lovende krimdramaet Hannibal i 2013. I serien vil vi se danske Mads Mikkelsen te seg i rollen som den kjente karakteren fra bøkene til Thomas Harris, Dr. Hannibal Lecter som startet i boka Red Dragon. Mads Mikkelsen vil ha hovedrollene sammen med Hugh Dancy (The Big C). Laurence Fishburne (CSI/The Matrix) og Wonderfalls-stjernen Caroline Dhavernas vil ha biroller.

Grey`s Anatomy-skaperen Shonda Rimes sitt politiske drama Scandal med Kerry Washington (Ray) og Henry Ian Cusick (Lost) i sentrale roller kommer på kanalen. Seriens er satt til det politiske Washington, D.C. og fokuserer på Olivia Pope (Kerry Washington) sitt krisehåndtering firma, Pope & Associates, og deres ansatte, samt ansatte ved Det hvite hus. Sesong 1 er på 7 episoder, en sesong 2 av serien vil ha premiere i USA i høst.

Longmire vil ha premiere i 2013. Her følger vi en eldre sheriff i en moderne tid som løser saker på tradisjonelt vis. I tillegg til stjernen Robert Taylor har kjente fjes som Katee Sackhoff (Battlestar Galactica) og Lou Diamond Phillips (Young Guns, Stargate Universe) biroller.

Serier som Castle, CSI: Miami, CSI: NY, Special Victims Unit, og Body of Proof vil også returnere med nye episoder og enkelte nye sesonger. CSI: Miami vil sende ferdig sine aller siste episoder.

På VOX kommer også Southland sesong 3 og 4. Politidramaet fikk en god dose positiv kritikk tidligere i år for sin fjerde sesong i USA, som uten tvil kan beskrives som seriens beste.

 

Annonse