‘The Newsroom’-manusforfattere byttes ut

Aasron Sorkins nyeste prosjekt har møtt mye motgang, nå bytter han ut manusforfatterne.

Annonse

 

Tøff kritikermottagelse – og nå byttes manusforfatterne

Den kritikkerroste produsenten og manusforfatteren har hatt mye suksess med filmer som The Social Netwoork og A Few Good Men, samt TV-serien The West Wing. En herlig trailer, kombinert med at det er på herlige HBO, gjorde hans nye serie The Newsroom til årets kanskje mest ettertraktede.

Så kom bakrusen etter premieren. Kritikernes dom skrek ikke akkurat «kvalitets-tv».

Kjernen i kritikken er at de fire første episodene føltes som «et eneste langt Sorkin-argument». Jeg har selv sett episodene og må si meg enig i en del av innvendingene. Strengt talt føles det mer som politikk og langt mindre som drama.

Det som redder opplevelsen så langt er Jeff Daniels, samt noen herlig skrevne monologer av Aaron Sorkin.

Sorkin har nylig forsvart serien, og forsvarer også at store deler av manusforfatterne fra sesong 1 byttes ut. Det hevdes at den eneste som er igjen er eks-kjæresten hans Corinne Kinsbury, men det er noe uklart om det virkelig er så mange som ble vist døren.

Det han har å si i forsvar av serien:

«Kritikerne og publikum som reagerer så fiendtlig til serien fotdi de tror jeg viser et intellekt og en lærdom som jeg ikke har. Jeg later ikke som om jeg har det. Jeg vet jeg ikke har det. Jeg skaper lyden av smarte mennesker som snakker til hverandre. Jeg er ikke en av dem. Karakterene jeg skaper ville ikke hatt bruk for meg. «

Sorkin står oppført som manusforfatter på tre av seriens fire første episoder (som kritikerne la til grunn), så det spørs jo om dette vil ha særlig effekt på serien.

 

Er dette nyheter, eller en agenda?

Det hele kan jo også bare være en storm i et vannglass. Det er nok av serier som jevnlig bytter manusforfattere. Men når Sorkin går så til angrep på media, er det vel bare å forvente at de leter med lupe i alt som har med The Newsroom å gjøre.

HBO har avfeid det hele som ikke-nyheter i en uttalelse, noe som fikk EWs James Hibberd til å reagere:

«Med kritikk av media, fra en så respektert forfatter som Sorkin, bør HBO vite at hva som skjer i kulissene hos The Newsroom kommer til å få tung medieoppmerksomhet.»

Enten man elsker eller hater seriens overtoner av moral og politiske budskap, den skaper i det minste debatt og engasjement! Det er en bonus i seg selv. Det er jo også greit med serier som kan holde haterne opptatt, nå som Lost har pensjonert seg.

Om serien er verdt din tid finner du ut om noen uker, da den har premiere på C More Series 9. september (Canal + endrer navn til C More i september). Den kommer også til NRK.

 

Sjekk ut øvrige kategorier
Annonse

Relevante nyheter

Her finner du HBO Max: