‘The Borgias’ fornyet for en tredje sesong

Etter 4 episoder sendt av sesong 2 av dramaserien The Borgias velger Showtime å fornye serien for enda en sesong. Kanalen har allikevel ikke de to komediedramaene Nurse Jackie og The Big C som sendes samme kveld på kanalen.

The Borgias har Oscar-vinner Jeremy Irons i rollen som pave Alexander VI, en utspekulert og manipulerende patriark for den berømte italienske renessanse-familien som bygget et imperium ved å bestikke og true seg til paveskapet. I tillegg til Irons i rollene, så finner vi François Arnaud, Holliday Grainger, Joanne Whalley (Gossip Girl), Lotte Verbeek, David Oakes (The Pillars of the Earth) og Colm Feore (24) i sentrale roller.

Annonse

Sesongen 3 vil være på 10 episoder og skal ha premiere i 2013. Produksjonen vil starte til sommeren i Budapest, hovedstaden i Ungarn hvor serien tidligere sesonger har blitt filmet.

Les også: ‘The Borgias’, sesong 1 anmeldelsen til Vidar

Annonsering av en tredje sesong bringer serien nærmere produsentens ønske om å avslutte historien innen 4 sendte sesonger.

Fornyelsen kommer kort tid etter at den europeisk-produserte tv-serien Borgia også ble fornyet. Der har The Wire-skuespilleren John Doman hovedrollen som samme karakter Jeremy Irons spiller i The Borgias.

Serien sendes søndagskvelder sammen med dramakomediene Nurse Jackie og The Big C på Showtime. Disse er enda ikke fornyet for nye sesonger. Fornyelsen av The Borgias skjer trolig fordi serien er av de tre seriene den med høyest seertall. Enda ikke noe røpet om fremtiden til de to dramakomediene, men Nurse Jackie ligger best an til å ikke bli kansellert av de to.

The Borgias sendes her hjemme på VOX og Canal+.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom