Amerikanske produsenten Graham King utvikler et nytt prosjekt til tv-serie. Prosjektet er basert på krimbøkene til Anne Holt rundt Hanne Wilhelmsen. 

Graham King og hans produksjonselskap for tv, Gramham King TV (Gk TV) går i lag med Anne Holt om prosjektet. King som er kjent amerikanske produsent for blant annet filmer som The Departed, Hugo, Traffic og Gangs of New York. Han har også vært produsent på den kortvarige serien Camelot.

Prosjektet rundt Anne Holt sin bokserie har ikke enda blitt forsøkt å bli solgt. Avtalen om å utvikle Holt sin bokserie til tv-prosjekt skal vist være ganske nylig endeliggjort, og derfor har ikke noe salg av prosjektet enda blitt gjort.

For de som ikke er kjent med Hanne Wilhelmsen så er bokserien sentrert rundt den lesbiske politibetjenten med samme navn som løser saker med hjelp fra blant annet hennes partner Håkon Sand. I de norske filmene som har blitt filmatisert spilles hun av Kjersti Elvik, kjent fra TV2-serien Seks Som Oss.

Annonse

Holt, som har solgt over 6 millioner bøker rundt verden vil være med som produsent på prosjektet, sammen produsenten Anne Thomopoulos (Rome og Generation Kill).

Også agenten Niclas Salomonsson blir kreditert som produsent på serien. Salomonsson er mannen som skaffer norske forfattere gode avtaler i utlandet. I stallen har han Jo Nesbø, Karin Fossum, Niels Fredrik Dahl, Kjell Ola Dahl og Matias Faldbakken for å nevne noen. Han er også agenten til populære svenske forfattere som Jan Guillou og avdøde Astrid Lindgren.

Holt har også jobbet for politiet i Oslo i tillegg til hennes arbeid som forfatter,  journalist, advokat og har vært justisminister under Thorbjørn Jaglands sin regjering.

 

Skandinavisk krim på vei opp utenfor Skandinavia

Skandinavisk krim er blitt populært i utlandet, spesielt Storbritannia og USA de siste årene.

I tillegg til The Girl With The Dragon Tattoo basert på første boka/filmen i Millenium trilogien så har også et norsk krimdrama på film også gjort det greit i utlandet i en mindre grad. Hodejegerne med Aksel Hennie og den danske Game of Thrones-skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau fikk en grei mottagelse i Storbritannia tidligere i år.

Les også: Monas anmeldelse av ‘The Killing’, sesong 1
Les også: Vidars anmeldelse av ‘Broen’ 

På tv-skjermen har også svensk-danske Broen mottatt god omtale fra britiske kritikere etter å ha blitt sendt på BBC.

Den amerikanske serien The Killing på TV2 her hjemme er basert på det danske krimdramaet Forbrydelsen. Den danske originalen ble nominert nylig til britenes svar på Emmy-Awards for sin andre sesong, men tapte til fordel for et annet dansk krimdrama på britisk tv. Dette var Borgen som gikk av med prisen for beste utenlandske serie.

Graham King involvert i flere tv-prosjekter for tiden

Graham King er for tiden er også med i utviklingen av andre prosjekter rettet for tv.

For 3 forskjellige kanaler er han med på utviklingen av 3 tv-prosjekter for tiden. Dette er Port Royal for FX Network, Dreamland for Lifetime og Hurt People for HBO-eide Cinemax.

Port Royal

Port Royal har vært i utvikling for FX siden våren 2011 og er et drama satt til 1700-tallets Jamaica.  blir etter sigende et sverdsvingerdrama satt til 1700-tallets Jamaica. I tillegg til King er også Terminator-produsenten Gale Anne Hurd (også kjent for The Walking Dead) med. V-produsenten Scott Rosenbaum som også jobbet med The Shield på FX tidligere skriver manuset til pilotprosjektet.

Den mulige serien vil skildre den beryktede veksten av den rikeste og skitne havnebyen med samme navn, som var et selvstyrt fristed for mordere, korrupte politikere 0.l. Dette var også i perioder hvor slaver kom fra Afrika, skinn ble eksportert fra Nord-Amerika og ivrige sjømenn og eventyrere sendt av europeiske maktinteresser dokumenterte og plyndret den nye verden for dens ressurser. Ut av Port Royal kom mange lovløse sjørøvere som plyndret for egen lomme. Sjørøverne styrte nådeløst og alkoholpåvirket for å beskytte sine interesser med vold både mot sine egne og andre.

FX er i dag en kanal kjent for serier som American Horror Story, Justified og Sons of Anarchy med flere. Skulle Port Royal ende opp som serie, vil den bli sendt på Fox Crime her hjemme i Norge.

Hurt People

Skuespilleren og produsenten William Petersen best kjent som Gil Grissom i CSI har nylig funnet et prosjekt som ser ut til å bli noe av, som kan også føre til hans comeback etter han sluttet i krimdramaet i 2009. Han har nå fått napp hos HBO-eide Cinemax med hans nyeste pilotprosjekt Hurt People.

Comeback for William Pettersen?

Piloten er skrevet av Peter Macmanus som så over tv-prosjekter som Breaking Bad og Mad Men på AMC, uten å være involvert i produksjonen. Pilotprosjektet ble solgt etter en måned på markedet siktet for kabel-tv og tjenester som Netflix på grunn av den mulige serien sin mørke undertone.

Pilotprosjektet handler om Hollis Brown (Petersen), en eldre leiemorder med tiår av erfaring som blir hyret inn av den kriminelle familien som drepte hans kone. Brown blir nå hyret for å jakte ned hans egen datter, som er ute etter å ødelegge de ansvarlige for morens drap.

Dreamland

Lifetime har satt av ressurser til å utvikle prosjektet om grunnleggeren av The Hollywood Reporter, William Wilkerson. Prosjektet er et samarbeid mellom King sitt produksjonselskap og Johnny Depp sitt produksjonselskap Infinitum Nihil.  Prosjektet blir skrevet av Rob Cooper (Stargate: Universe). Depp vil kanskje ende opp med en form for opptreden i den potensielle serien.

Johnny Depp er produsent for 'Dreamland'.

Den mulige serien skal følge det fargerike livet til Wilkerson som gamblet bort for mye penger mens han startet som filmprodusent i New York og endte opp med å tape alle pengene sine til slutt på en Black Friday; grunnla Hollywood Reporter; og samtidig lanserte en rekke nattklubber i Hollywood og The Flamingo Hotel i Las Vegas for å ende opp med problemer med mafiaen.

Prosjektet virker i grunn å være litt for uortodoks for kanalen Lifetime som den utvikles for. Det er en kanal som satser fullt ut på serier om og for kvinner som et hovedfokus. Kanalen har gjort suksess nok til å nylig fornye den ferske serien The Client List til en ny sesong.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer