‘Terra Nova’ kansellert

 

Fox har utryddet den prehistoriske dramaserien Terra Nova.

Annonse

Ledelsen i Fox har omsider tatt en beslutning etter å ha brukt mange uker på å vurdere hvorvidt dramaserien som er satt 85 millioner tilbake i tid, skulle få en ny sesong. De ønsket å ta en tidlig avgjørelse, slik at de skulle rekke å produsere episoder klar til høstpremiere dersom de bestemte seg for å fornye serien.

Til tross for sterke navn på produsentsiden (Steven Spielberg og Peter Chernin), så ble Terra Nova aldri en massiv hit. Serien gjorde det ok ratingmessig og ble solgt til svært mange internasjonale kanaler, inkludert TV 2. I lys av dette, så håpet mange at serien likevel vil få fornyet tillitt. Men underholdningssjef Kevin Reilly har nå altså besluttet å kansellere serien. 20th Century Fox TV ønsker nå å prøve å selge serien til andre nettverkskanaler.

 

Nytt håp for Fringe?

Med både House og Terra Nova kansellert, så har Fox ytterligere tre «boble-serier». Mange anser det som lite sannsynlig at de nye seriene Alcatraz og The Finder som hadde premiere etter nyttår, vil bli fornyet. Nå som Terra Nova også er ute av dansen, så åpner det døren litt mer på gløtt for Fringe, som med sin etablerte fanbase har økt sine muligheter for en 13-episoders sesong dersom de klarer å trimme budsjettet vesentlig.Den nye serien med Kiefer Sutherland, Touch, har premiere senere denne måneden.

 

Kostbar og komplisert produksjon

Med sine omfattende sett (mange av dem bygget i Australia) og lang tid i post-produsjon, så tok det 16 måneder før Terra Nova hadde premiere etter at Fox annonserte serien. Terra Nova hadde sine utfordringer under produksjonen av den 13-episoder lange sesongen. For det første var Craig Silverstein som skrev piloten sammen med Kelly Marcel, ikke lenger tilgjengelig ettersom piloten for

Med kansellering av Terra Nova må vi ta farvel med en av tidenes mest irriterende tv-familie...

The CW-serien Nikita i mellomtiden var blitt plukket opp til serie. De hentet da inn Brennan Braga som seriesjef. I etterkant ble Rene Echevarria hentet inn for å styre serien sammen med Braga. I tillegg byttet de manusforfattere to ganger, og det tok lenger tid enn antatt å caste serien. Dette resulterte i en bot på 660.000 dollar som følge av forsinket produksjonsstart.

Serien leverte moderate seertall og rating. Premieren hadde en 2.2 rating i målgruppen 18-49 og totalt 7,2 millioner seere. Dette var på nivå med gjennomsnittet gjennom sesongen, men var ikke bra nok til å sikre en tidlig fornyelse, men heller ikke lavt nok til at den automatisk ble kansellert.

Så startet ventetiden…. Det ble gjort flere forsøk på å tiltrekke seg nye seriesjefer og manusforfattere for å heve kvaliteten for en eventuell sesong 2. Mange nye ideer ble lagt frem, men ingen av den skal ha bergtatt Fox-ledelsen. Nå har de altså bestemt seg for å sette sluttstrek. Og selv om dette ikke var uventet, så var det likevel litt overraskende at de valgte å avslutte en serie som genererte såpass mye penger for søstersstudioet ders.

Hva syns du om beslutningen?

 

SERIEÅRET 2022

Annonse

Relevante nyheter

Populære strømmetjenester: