‘Smash’ – se trailer og bli kjent med karakterene i NBC sin nye musikalske dramaserie!

Er du glad i musikaler, men ikke nødvendigvis blodfan av Glee? Da kan NBC sin nye serie Smash kanskje være noe for deg! 

Det er ingenting mer spennende en premierekvelden på en suksessfull Broadway musikal. Eneste unntak er kanskje veien frem til det øyeblikket… I Smash møter vi Julia og Tom, et par suksessfulle komponister spilt av Debra Messing og Chrisitan Borle. Deres neste prosjekt er en musikal basert på livet til Marilyn Monroe. En overivrig produsent spilt av Anjelica Houston er med på laget, og så begynner den vanskelige oppgaven å caste de som skal bringe musikalen til liv på sccenen.

Annonse

Ivy Lynn, en tøff Broadway veteran virker å være det åpenbare valget, men det var før de fikk møte Karen Cartwright (Katherine McPhee), en ung jente fra Iowa som drømmer om å lykkes på Broadway og tar alle med storm. Så hvem vil få rollen og begynne reisen som mest sannsynlig vil endre livene deres?

Så mens alle er oppslukt med å få musikalen satt opp, så har det virkelige livet en tendens til å komme i veien. Julia og hennes mann er midt i en komplisert adopsjonsprosess, produsenten sin ektemann truer med skilsmisse noe som igjen blir en trussel mot den økonomiske støtten til musikalen, og den brilliante og kvinnebedårende regissøren kan kjøre alt i grøfta hvis han klarer å putte den unge stjernen i en uheldig posisjon.

Dette vil bli en virvelvind frem mot premierekvelden, hvor publikum til slutt vil avgjøre om dette er en smash eller ikke…

Smash har premiere mandag 6.februar

Møt karakterene

Debra Messing – Julia

Debra Messing spiller rollen som Julia Houston, den ene halvdelen av hit-maker duoen Houston-Levitt. Julia sliter med å balansere kravene fra Broadway og behovene familien hennes har. Og når hennes gamle flamme, musikalstjernen Michael Swift, kommer tilbake, så gjør det ikke ting enklere.

Messing er best kjent for rollen som Grace Adler i komedien Will & Grace som gikk over 8 sesonger.

Christian Borle – Tom

Christian Borle spiller komponsiten Tom Levitt som kjemper for at hans gamle venn Ivy endelig skal oppnå stjernestatus. I tillegg så prøver han å holde masken når han blir paret sammen med sin erkerival, den brilliante og arrogamnte regissøren Derek Wills.

Borle er best kjent for å hatt den originale rollen som Emmett Forrest i Legally Blonde: The Musical. Han fikk Tony, Drama Desk og Drama League nominasjoner for rolletolkingen.

Katharine McPhee – Karen

Katharine McPhee spiller den talentfulle med uerfarne Karen Cartwright. Hun har nylig ankommet New York fra Iowa i søken etter drømmen om Broadway. Hun må lære seg kunsten å manøvrere det harde konkurransemiljøet i håp om å vinne rollen som kan gjøre henne til en stjerne. Hennes argeste konkurrent er veteranen Ivy, og dilemmaet Karen står ovenfor er hvordan hun skal klare dette og samtidig beholde integriteten sin

McPhee var nylig med i filmen «Shark Night 3D.» Hun hadde også en rolle i filmen House Bunny sammen med Adam Sandler. McPhee har også hatt mindre roller i episoder av CSI:NY, Community og The Family Guy.

Jack Davenport – Derek

Jack Davenport spiller Derek Wills, en av de mest brilliante regissører/koreografer på Broadway. I tillegg er han også en notorisk kvinnebedårer. Men selv Derek sitt geniale talent blir testet når de skal klare å sette opp en utestet og helt ny musikal.

Davenport har hatt roller i serier som FlashForward, Swingtown, BBC-seriene Coupling, The Real Jane Austen og The Wyvern Mystery.

Megan Hilty – Ivy

Megan Hilty  er Ivy Lynn, som har tilbrakt mange år i biroller mens hun bebrilsk jakter på den store rollen som kan gi henne stjernestatusen hun drømmer om. Vil hun endelig lykkes eller er hennes lodd i livet alltid å bli dyttet tilbake til koret?

Hilty flyttet fra Seattle etter å ha blitt uteksaminert fra det prestisjetunge Carnegie Mellon University, og fikk raskt sin Broadway-debut som Glinda i «Wicked

Anjelica Huston – Eileen

Oscar-vinner Anjelica Huston har rollen som den legendariske Broadway-produsenten Eileen Rand. Hun drives av sin pasjon for kunsten og får litt av en utfordring når hun må hanskes med kreative egoer og et budsjett på ville veier. Spesielt når hennes eks-mann Jerry fryser alle hennes økonomiske midler.

Jaime Cepero – Ellis

Jaime Cepero spiller Ellis, assistenten til komponisten Tom Levitt . Utstyrt med bøttevis med sjarm, tonnevis av ambisjoner, lynskarp intelligens og grenseløst pågangsmot så gjør Ellis hva han kan for å komme til toppen i showbiz.

Dette er Cepero sin debut i tv-serie.

Raza Jaffrey – Dev

Raza Jaffrey finner vi i rollen som Karen sin støttende kjæreste. Men ambisjoner kan skape trøbbel selv i de mest perfekte forhold. Dev sine oppgaver på kontoret til New York sin ordfører kommer i konflikt med Karen sine drømmer om Broadway.

Brian d’Arcy James – Frank

Brian d’Arcy James spiller Frank, Julia sin ektemann. Frank har satt sin egen karriere til side etter at Julia sin tok av, men nå som sønnen deres Leo, går på high school, så begynner han å bli rastløs. Frank og Julia strever med å opprettholde familielivet ettersom Julia sin oppmerksomhet slites mellom Leo, den nye musikalen og hennes gamle flamme Michael Swift (Will Chase).

Produsenter: 
Steven Spielberg, Theresa Rebeck, David Marshall Grant, Darryl Frank & Justin Falvey, Craig Zadan & Neil Meron, Marc Shaiman & Scott Wittman

Om forfatter

Mona Habbestad
Mona Habbestad
Mona har vært med fra starten av og er selverklært SerieFreak med bred og variert smak, lar seg underholde av så vel lettbente såpeserier som tung drama.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom