Streaming-tjenesten Netflix jobber med egenprodusert innhold. Den siste tiden har selskapet kjøpt en rekke prosjekter som er tiltenkt produsert for TV-skjermen. 

Netflix er på god vei til å starte produsjon av egne serier. Som vi tidligere skrev her på Serienytt så hadde Netflix kjøpt opp rettighetene og betaler for en fjerde og aller siste sesong av kult-serien Arrested Development.

Originale produksjoner er også i utvikling for kanalen og flere er alt bestilt til serier. David Fincher som har regissert filmer som Fight Club, The Girl with the Dragon Tattoo, The Social Network, Seven m.fl, har gått i kompaniskap med Kevin Spacy for å lage en ny serie til tjenesten.

Skaperen av Weeds er også klar med serie for tjenesten. Nylig ble det også kjent at Eli Roth nærmer seg en endelig avtale om enda en ny serie til tjenesten.

Jenji Kohan, serieskaper 'Weeds'

 

Orange is The New Black fra Jenji Kohan og Liz Friedman

I november kjøpte Netflix opp det nye prosjektet Orange is The New Black fra skaperen av Weeds. Hun har skapt serien sammen med House-produsenten Liz Friedman.

Lionsgate TV er produksjonselskapet for serien, som også er produksjonselskapet for serier som Boss, Mad Men og Weeds. Serien har en ordre på 13 episoder i første omgang fra Netflix.

Serien er lettere basert på memoarene fra Piper Kerman om hennes år i et kvinnefengsel i USA. Serien blir løst basert på dette.

Annonse

David Fincher og Kevin Spacey

 

House of Cards, nytt drama ifra David Fincher og Kevin Spacey

House of Cards er basert på BBC sin mini-serie med samme navn.  Originalen handlet om den tøffe undersiden av britisk politikk i enden av Thatcher-tiden. Denne amerikanske tolkningen vil ta sted i USA, men noe mer utover dette er foreløpig uklart.

Netflix har bestilt 26 episoder av serien som vil sendes over 2 sesonger med seriestart sent i 2012. Netflix har kanskje skutt en gullfugl med denne produksjonen som både HBO og AMC har vært ute etter, men etter en budrunde mellom de tre selskapene var det Netflix som endte med rettighetene.

I serien har Kevin Spacey hovedrollen, og han er også skaper og produsent av serien sammen med David Fincher. Etter hvert har også flere produsenter blitt med i prosjektet, blant annet Eric Roth (Munich/Forest Gump) som har også samarbeidet med Fincher i hans Oscar-nominert film The Curious Case of Benjamin Button.

I en annen skuespillerrolle på serien er også Robin Wright (Forset Gump) annonsert til den kvinnelige hovedrollen på serien.

 

Eli Roth og Gaumont med ‘Hemlock Grove’

Hemlock Grove er et nytt prosjekt ifra Eli Roth som er kanskje best kjent som Donny «The Bear Jew» Donowitz i Inglourious Basterds. I tillegg til det er han også ansvarlig for Hostel-filmene.

Prosjektet er ikke endeliggjort til serie. Men ifølge Deadline.com er avtalen i nærheten av å komme i havn mellom Netflix og Eli Roth med Gaumont International Television. Gaumont har nylig solgt Bryan Fuller (Pushing Daisies) sitt TV-prosjekt rundt Hannibal Lector til NBC.

Prosjektet er en timeslang thriller/horror-serie som er basert på Brian McGreevy sin kommende skrekk-novelle med samme navn som blir sluppet i mars. Satt til bakteppet av våre mørkeste myter, bedrag, voldsomme relasjoner og rykter om en varulver.

Abonner
Varsle om
guest
2 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Prient Mahes
Prient Mahes
8 år siden

Dette er jeg veldig spent på! Ser virkelig fram til Fincher kunst på TV.

Prient Mahes
Prient Mahes
8 år siden

Dette er jeg veldig spent på! Ser virkelig fram til Fincher kunst på TV.