Julekalender, luke 2 – «En kidnappet redaktør»

Vel er ikke dette bare typisk! Her er vi travelt opptatt med å snekre sammen en spennende julekalender, og så går noen hen og kidnapper redaktøren vår Mona!

Nå vil sikkert enkelte av dere lure på om det er så farlig, vi har tross alt to Mona’er  i staben (den andre er vår frustrerte frue Mona H-K) – og i så måte en i reserve. Men det gir uansett et stort og innlysende dilemma: Det blir mer arbeid på meg. Noe jeg ikke har tid til nå i desember, jeg er travelt opptatt med kjemistudier (dvs, jeg ser på MacGyver-repriser).

Annonse

Siden vi ikke har folk som Grissom og Poirot på speed-dial, ville det vært flott om du kunne bidratt med dine eksepsjonelle kunnskaper og løse denne gåten for oss.

 

Hendelsesforløp

Følgende fant sted mellom klokken 22:00 og 23:00, 1. desember: Gjerningspersonen trengte seg inn til vår faste bidragsyter Steffen og – med stor kunnskap på området – torturerte han på verste måte for å få adressen til Mona. Lenket til en stol og med øynene teipet åpen ble han tvunget til å se på …. Glee.

Selvfølgelig en traumatisk opplevelse for Steffen, som til slutt måtte gi etter, sangglade ungdommer som forgriper seg på klassikere ble bare for mye. Han er fortsatt er i sjokktilstand og det eneste vi fikk ut av han før han begynte å synge «Touch me». Stakkars, vi vet ikke om han noensinne vil komme seg. Heldigvis etterlot torturisten et spor:

En veske! Da må det jo være en kvinne! Eller….

Vedkommende hadde tydeligvis svært dårlig tid, for ti minutt senere var Mona sporløst forsvunnet fra sitt hjem.  En lapp lå igjen til familien, ført i pennen av Mona selv: «Sorry, men må bli med – har med rikets sikkerhet å gjøre. Du vet, terrorister, atombomber, muldvarper og slikt. Er tilbake i god tid før Supernatural begynner. Klemz» 

Det er greit nok at riket skal sikres, men vi er selvfølgelig mer opptatt av å sikre Serienytts kvaliet og ser helst at hun leveres tilbake snarest.

Om du har en teori om hvem det er som står bak ugjerningen, vennligst bruk kontaktskjemaet (eller e-post: julekalender@serienytt.no) og send den inn til oss. Nevn hvorfor du mistenker den du gjør, det mest imponerende svaret vil få en bonuspremie. Bruk «Luke 2» som emne. Frist er ut 2. desember.

Svarskjema

[contact-form-7 id=»15241″ title=»Contact form 1″]

 

Svar riktig og bli med i trekning av:

Six Feet Under – Sesong 1

Gjennombruddserien til Michael C. Hall (Dexter). Kanskje den mest undervurderte HBO-serien, som tidvis overskygges av Sopranos og The Wire. Et must om HBO-serier er noe for deg.

 

Fringe – Sesong 1

Skaperen bak Lost serverer her en science-fiction serie som bør falle i god smak for de som likte Alias og X-files.

 

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom