Menn streamer mer enn kvinner

Annonse

Bruk av streaming (å se TV via web) er langt mer vanlig hos menn fremfor kvinner, i følge ny undersøkelse. 

Det er en måling gjort i september av Norsk InternetttPanel som avdekker store forskjeller i menn og kvinners bruk av streaming. Fordelingen blant dem som streamet bl.a NRK eller TV 2 var 62% menn mot 39% kvinner.

Samtidig viste tallene for tradisjonell TV-titting en jevn fordeling, med 51% kvinner og 49% menn.

Det antas at streaming vil bli mer og mer vanlig form for å se fjernsynsprogrammer, hvor det å bruke fjernsynet til å se programmer lagret i nettskyen vil gi langt flere muligheter og funksjoner for seeren. Blant annet er det forventet at populære tjenester fra USA, som Hulu og Netflix, innen få år vil være tilgjengelig her i Europa.

Kvinner er tradisjonelt ganske dominerende hva TV-seing angår, men det ser ut som menn her til lands er raskere å benytte seg av de nye mulighetene Internettt gir.

De siste årene har gjenomsnitt antall minutter til TV-seing økt fra 164 minutter (2005) til 183 minutter (2010) – en trend som også kan spores i andre deler av Europa, samt USA. Det er en viktig arena og TV-produsenter kriger nå om å komme opp med «det nye store» for å tilpasse TV-apparatet til streaming og innhold i nettskyen.

Selv om Hulu og lignende tjenester ikke er tilgjengelig her i Norge, har flere av de tradisjonelle norske kanalene ulike streaming-tilbud. Stemmer det at mannfolkene er flinkere til å ta de i bruk i ditt hushold? Del gjerne din erfaring i kommentarfeltet under.

 

Kilde: TNS Gallup

2 KOMMENTARER

  1. Hehe, hos oss er det definitivt omvendt, men så er jo jeg også en del over gjennomsnittet interessert i tv-serier.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X