Produksjonsstopp for ‘Awake’

Den amerikanske TV-kanalen NBC har bestemt å stoppe produksjonen av den nye dramaserien Awake, melder Vulture.com. Serien som foreløpig har en planlagt startdato i januar har hittil fått produsert seks episoder, men produsentene Kyle Killen (Lonestar) og Howard Gordon (24, Homeland) har bedt om en månedslang produksjonstopp for å kunne jobbe mer med manusene. Denne bittersøte nyheten kom timer etter at Howard Gordon fikk grønt lys for en annen sesong av Homeland.

Det er ikke ofte man hører om slike produksjonsstopp, og når man gjør det er det ofte en dårlig ting. I noen tilfeller kan dette bety at TV-selskapet ikke har tiltro til serien (Outlaw og Love Bites er eksempler på dette). Dette trenger ikke å nødvendigvis være tilfellet med Awake. Serien som handler om en politimann som våkner opp etter en tragisk bilulykke i to univers, er svært kompleks og har ingen bestemt formell.

Annonse

Gordon innrømmer at dette, samt det faktum at serien sendes på det store nettverket NBC, gjør at Gordon vil ha tid til å planlegge retningen til serien bedre for å være sikker på at serien ikke gjør noen fatale feil tidlig i produksjonen som skremmer vekk seerne. Slike produksjonsstopp kan ofte koste en del penger, så her handler det mer om å opprettholde kvaliteten, enn mangel på støtte fra nettverket. Gordon sier også at mens han jobbet på 24 stoppet de produksjonen midt i sesong 7 av nettopp denne årsaken, mens andre serier som The Shield og Grey’s Anatomy også hadde produksjonsstopp i sine første sesonger.

Serien skal etter planen gjenoppta filmingen den 27. november, og blir vist i USA tidlig neste vår. Vi nordmenn må nok vente en stund på denne, men i mellomtiden må vi nøye oss med denne traileren:

Om forfatter

Jakob Andreassen
Jakob Andreassenhttps://serienytt.no
Jakob er en masterstudent i filmvitenskap ved NTNU. Kjærlighetsforholdet hans til TV serien startet med Full House episoder han så i Japan på 90-tallet og blomstret opp for fullt med Buffy repriser og LOST DVDer i tenårene. Nå streamer han det meste av serier.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom