Det har vært en begivenhetsrike i den amerikanske TV-serieverden, som gjør at det blir noen endringer i serieprognosen

I løpet av de siste dagene har hele fem nykomlinger mottatt bestilling for en full sesong

  • Komedien Suburgatory og dramaserien Revenge fra ABC
  • Dramaseriene The Secret Circle, Ringer og Hart of Dixie fra The CW

I tillegg til dette har Boardwalk Empire, som er i sin andre sesong, blitt fornyet. Det var forventet. Men nykomlingene til ABC og CW er nok ikke helt der enda.

 

Gode seertall, eller mangel på noe bedre?

CW-seriene står alle med usikre 50-60% i vår serieprognose, og dette har ikke endret seg med nyheten om fornying. Forklaringen er enkel: De får full sesong fordi kanalene ikke har gode alternativ å erstatte dem med denne sesongen. Med en drøss pilotprosjekt og serieskapere som løper rundt med ideer de vil selge nettverkene er ikke dette en utfordring for neste sesong.

Annonse

Bestilling av full sesong betyr at seriene ikke har vært katastrofale og man gir de mulighet til å fullføre. Ingen av CW-seriene gjør det overraskende bra (Ringer startet med fine tall, før det falt ned), egentlig er tallene ganske så kjipe. Men det er over hele fjøla for nettverket, hvor også etablerte serier som Nikita og 90210 sliter. The Vampire Diaries er et unntak, men ellers er det mye usikkerhet.

Det som taler for nykomlingene er at nettverket har fått en ny sjef. Dette er hans første babyer, mens Nikita, 90210 og Gossip Girl er serier fra den gamle. Kampen for å overleve er først og fremst en kamp mellom serier innad i samme nettverk, som indikerer en liten fordel nykomlingene.

 

Den enes brød er den andres død

Bedre ser det ut for de to ABC-seriene. Suburgatory har holdt seg veldig stabilt på rundt 9 millioner seere og 3.1 Nielsen-karakter (18-49) to onsdager på rad. Revenge brøt denne uken en nedadgående kurve og kan med det håpe å stabilisere seg på rundt 8 millioner seere.

Det er tidlig i sesongen, men kombinert med at andre ABC-serier som Charlie’s Angels, Pan Am, Private Practice og Body of Proof sliter mer, våger jeg å bumpe de opp i grønn sone.

 

Serieprognosen er vår oversikt over hvordan vi anser mulighetene for ny sesong for en rekke TV-serier. Du kan sjekke den ut her

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer