September er måneden hvor de fleste seriene starter en ny sesong, for ikke å snakke om alle de splitter nye seriene. Vi tar en titt på hvordan seriene har gjort det på seerfronten. 

Det er en nådeløs hverdag for serier. Med mindre serien heter Mad Men bryr sjefene i TV-selskapene seg fint lite om hva kritikerne elsker eller ei, hvis de ikke viser gode tall vises det ingen tommel opp.

I oversikten under bruker vi begrep som «rating», noe vi vil komme tilbake med mer detaljert informasjon om senere. Merk at hva som er gode seertall og god rating varierer fra kanal til kanal og dag til dag. Det skal ikke være enkelt.

Snart får vi også opp vår egen serieprognose, med oversikt over hvordan serien gjør det i forhold til å bli fornyet eller kansellert. Stay tuned!

 

Annonse

De som kan juble:

Sheen-exit ga en eksplosiv PR for serien

2 Broke Girls – 37% ned ift premieren, men fortsatt imponerende 4.5 rating (18-49). Premieren var den beste for en komedie siden september 2001.

How I Met Your Mother – Opp 31% i forhold til forrige sesongs premiere. Veteranen ser ikke ut til å ville gi seg med det første.

Mike & Molly – serien tok rekord med nesten 14 millioner seere.

Modern Family – Den sanket inn Emmy’er og ble belønnet med 18% oppgang.

Sons of Anarchy – Premieren var tidenes mest sette for en FX-serie. 6.5 millioner seere, det er bare til å sprette champagnen.

Two and a Half Man – 28 millioner seere er rekord for serien. Et forventet større fall til episode 2, men uansett bunnsolid. Serien lever videre uten Charlie Sheen. Les mine tanker om sesongpremieren.

 

De som kan si seg fornøyde:

Castle startet litt svakt, men hentet seg inn i sin 2. episode.

American Dad – Grei start, holder seg noenlunde stabilt.

Blue Bloods – 9 prosent ned i forhold til premieren, men den var mest sett fredag kveld foran CSI: NY. Litt fornøyd kan man være, men bare litt.

Castle –  Startet svakt, men 2. episode ga den en 22% økning og skaper en positiv stemning.

Family Guy – 9 % ned, men fortsatt greit nok.

Hawaii Five-0 – Ikke verdens beste premiere, men det holder enn så lenge.

NCIS –  Nesten 20 millioner så premieren.

NCIS: Los Angeles – Over 16 millioner seere, spin-offen holder stand.

New Girl – 10,3 millioner seere og en 4.8 rating. Det er godkjent for en ny komedie. Jakobs førsteinntrykk.

Pan Am –  Til tross for at Desperate Housewives skuffet i timen før, tok Pan Am og økte kanalens seertall til nær 11 millioner. Er en av to nye serier som satser på 60-tallet og denne lykkes langt bedre både blant kritikere og seere. Flyvertinner banker Playboy-bunnies. 

Raising Hope – Sesongpremiere nærmest identisk med fjorårets seriepremiere.

Revenge – 3.4 rating er godt nok for en ny serie.

Ringer –  Den nye serien til Sarah Michelle Gellar ga The CW sine beste tall på en tirsdag på to år. Kanskje større forhåpninger, men godt nok for den kanalen. Jakobs førsteinntrykk.

Person of Interest – Kanskje ikke så bra som forventet, men fortsatt mest sett i sin sendetid. 13.2 millioner seere og en 3.1 rating.

The Big Bang Theory – Med Emmy-vinner Jim Parson vant serien torsdagskvelden med over 14 millioner seere.

The Secret Circle – 0.9 rating og 2 millioner seere må The CW si seg fornøyd med for ferskingserien på en så tøff torsdag. Kanalens beste serie for kvinner 18-34 for en torsdagskveld. Monas førsteinntrykk.

The Simpsons – Sterk som alltid. Serien vil sikkert overleve alle oss og underholde våre barnebarn.

Unforgettable – Solid start med nesten 14 millioner seere. Banket konkurrentene Body Of Proof og Parenthood.

Whitney – Premieren er ikke fantastisk, men grei nok for å holde liv i håpet om fornying.

 

De som kan si seg skuffet:

Nykomlingen til Fox fikk over 9 millioner seere. Men med den prislappen er det ikke nok.

90210 – En av de dårligste startene for CW-seriene. Fortsatt for tidlig å si om det kan bli dommedag, men snubler ved start gjør den.

A Giftet Man –  Startet stort sett like bra som siste sesongen av den lignende serien Medium. 1.4 rating (18-49). Det derimot, er smertegrensen for serien. Avhengig av å holde seg stabilt, helst øke, i forhold til premieren. Mitt førsteinntrykk.

Boardwalk Empire –  39% ned fra seriepremieren i fjor og 12% dårligere en sesongfinalen. En trøst er jo at kritikerne likte starten, som gir håp for bedring.

Charlie’s Angels – Elendig kritikk, men greit nok på seerfronten med 8.7 millioner seere. Men dette kan da ikke holde, spesielt mot konkurrentene? Mitt førsteinntrykk.

Community –  Ned 23% fra forrige sesong. Ikke bra.

Criminal Minds – Svakeste sesongpremiere i seriens historie.

CSI – Ted Danson er ny sjef, men det hjalp lite. 9% fall fra 2010-premieren.

CSI: NY – 10% ned i forhold til forrige sesongs premiere. Et kjipt fall.

CSI: Miami – Er nå på under 10 millioner seere, halvparten av hva den var på sitt mest populære. Mer sannsynlig at dette blir siste sesong enn at den blir fornyet.

Desperate Housewives – Serien er alt bekreftet å være i sin siste sesong. Ned 28% gir seriens dårligste premieretall noensinne.

Fringe –  Overraskende ble denne perlen fornyet. Fredag kveld er tøff og en nedgang på 20% i forhold til sesongpremieren året før. Med en 1.5 rating (18-49) bør det kunne holde til fornying, men det meste tyder på seertallene vil falle i forhold til premieren. Lavere enn 1.5 vil gjøre det nærmest umulig å få en 5. sesong av serien.

Glee – 32% ned i forhold til forrige sesongs premiere. Det forventes mer enn snaue 9 millioner seere.

Gossip Girl –  20% dårligere premiere enn forrige sesong.

Grey’s Anatomy – 24% ned i forhold til forrige sesongs premiere. Ouch. Tidenes dårligste premiere for serien. Liten trøst at det er beste tall for serien siden mars i fjor.

Harry’s Law – Serien vet å balansere på grensen. Trenger en boost for ikke å falle ned i avsluket.

Hart of Dixie – 0.8 rating (18-49) og 1,7 millioner seere gjør den til CWs dårligste debutant.

Law & Order: SVU – Ned 28 prosent til sin dårligste premiere noensinne.

Nikita – 0.6 rating og 1.9 millioner seere er i grenseland. Ny sendetid på fredag (overtar for Smallville) er nådeløs.

Parenthood – Serien nærmer seg stupet med en svak start.

Parks & Recreation – 38% ned, slike fall tåler den ikke lenge.

Supernatural – Premieren gjorde det like godt som forrige sesongs finale, men 25% ned i forhold til forrige sesongs premiere. Det svir.

Terra Nova – Med en foreløpig ranting på 3.1 og rundt 9 millioner seere er dette en skuffelse. Serien må gjøre det langt skarpere med den prislappen den har. Tøff konkurranse fra How I Met Your Mother og Dancing With The Stars.

The Good Wife – Sin dårligste sesongpremiere, ned 12%. Ikke overraskende, men samtidig skuffende fall med tanke på hvor godt den gjorde det med Emmy-nominasjoner.

The Mentalist – Mange seere, men ned 18% i forhold til forrige sesongs premiere. Merker den betydelig tøffere konkurransen på torsdager.

The Office – Mens Two and a Half Men tjente godt på ny stjerne, falt denne veteranen 11% uten Steve Carrell.  Ikke hatt en så dårlig premiere siden sesong 1.

The Vampire Diaries – Lokomotivet til The CW merker, som resten av seriene som går torsdag, den tøffe konkurransen. Store fall og 1.2 rating. Fortsatt på trygg grunn, men dette svir for kanalen.

Up All Night – I sin 2. episode falt seertallene med 38%. 1.3 rating holder ikke.


De som kan få panikk:

Et mirakel må til for å redde bunniene...

 

Free Agents – Ned 38% i sin 2. episode, på vei ut for stupet. Steffens førsteinntrykk.

Prime Suspect – 6 millioner seere på en torsdag holder ikke. Dårligere enn konkurrentene Grey’s Anatomy og The Mentalist, som ikke akkurat imponerte de heller. Mitt førsteinntrykk.

The Playboy Club –  Svak start, ytterlige 19% fall for episode 2. Gjør det dårligere enn forrige sesongs nykomling Chase, som for øvrig ble kansellert… Monas førsteinntrykk.

 

Uenig? Savner du en serie i oversikten? Rop ut og vi skal se hva vi finner ut 🙂

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
18 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
andre
andre
9 år siden

hva med csi miami da?

Vidar Daatland
9 år siden
Svar  andre

Den glapp unna ja, skal oppdatere.

CSI: Miami oppnådde 9.9 millioner seere. Ikke så alt for bra, NFL gikk samtidig og gjorde konkurransen tøffere enn normalt. Langt unna seriens beste periode når den lå på 18-19 millioner.

Det skal mye til for at dette ikke blir siste sesong.

Jakob Andreassen
9 år siden

Nå skal det jo sies at alt på NBC har falt ned en del siden forrige sesong. Parks and Recreation har holdt seg relativt nær det de sluttet sesongen på (og fikk en 2.1 i demoene for sesongpremieren), så det tror jeg er nok til å holde den i live, spesielt med tanke på alle de andre problem-områdene til NBC. Det er også en faktor at det er bra for kanalen å være i business med Greg Daniels og Mike Schur, karene som har holdt i live halve komiblokken deres de siste 7 årene. Community ser det verre ut med.… Les mer »

Vidar Daatland
9 år siden

Community kan trøste seg med et hopp på 35% etter at DVR (opptak) er tatt med. Konkurrenten Charlie’s Angels regner man med vil falle, kanskje også bli kansellert, som kan gi den fortsatt håp.

X-Factor og Big Bang Theory gir den hard kamp.

Harry’s Law er en seiglivet serie som får mer albuerom enn nykomlingene. Men der må noe skjer fort om den ikke faller ut for stupet.

Jensrasmen
Jensrasmen
9 år siden

Må si jeg lurer på hvem som ser på denne gjørrkjedelige Harrys Law. Pansjonister, og unge folk med fetisj for Kathy Bates?

Vidar Daatland
9 år siden

Eldre seere. Serien har alltid slitt i den (med tanke på annonsører) viktigste aldersgruppen: 18-49 år. Paradoksalt nok var den en av NBCs mest sette dramaserier første sesong med 11.65 millioner seere i snitt.

Arildlakseelv
Arildlakseelv
9 år siden

Happy Endings med blant annet Elisha Cuthbert på ABC som ikke er nevnt blir garantert kansellert. Fint å høre at 2 Broke Girls ble plukka opp for full sesong i denne sesongen.

Arildlakseelv
Arildlakseelv
9 år siden

Eller ikke garantert, men ser ut til å bli det iløpet av denne sesongen slik det går.

Vidar Daatland
9 år siden

‘Happy Endings’ vil jeg på nåværende tidspunkt gi gode muligheter for fornying. Med 7.25 millioner seere og en 3.1 rating var det beste tall for serien noensinne. Med tanke på at den krøp rundt 2.0 forrige sesong og ble fornyet, lover det godt om fallet ikke blir stort fremover.

andre
andre
9 år siden

hva med csi miami da?

Vidar Daatland
9 år siden
Svar  andre

Den glapp unna ja, skal oppdatere.

CSI: Miami oppnådde 9.9 millioner seere. Ikke så alt for bra, NFL gikk samtidig og gjorde konkurransen tøffere enn normalt. Langt unna seriens beste periode når den lå på 18-19 millioner.

Det skal mye til for at dette ikke blir siste sesong.

Jakob Andreassen
9 år siden

Nå skal det jo sies at alt på NBC har falt ned en del siden forrige sesong. Parks and Recreation har holdt seg relativt nær det de sluttet sesongen på (og fikk en 2.1 i demoene for sesongpremieren), så det tror jeg er nok til å holde den i live, spesielt med tanke på alle de andre problem-områdene til NBC. Det er også en faktor at det er bra for kanalen å være i business med Greg Daniels og Mike Schur, karene som har holdt i live halve komiblokken deres de siste 7 årene. Community ser det verre ut med.… Les mer »

Vidar Daatland
9 år siden

Community kan trøste seg med et hopp på 35% etter at DVR (opptak) er tatt med. Konkurrenten Charlie’s Angels regner man med vil falle, kanskje også bli kansellert, som kan gi den fortsatt håp.

X-Factor og Big Bang Theory gir den hard kamp.

Harry’s Law er en seiglivet serie som får mer albuerom enn nykomlingene. Men der må noe skjer fort om den ikke faller ut for stupet.

Jensrasmen
Jensrasmen
9 år siden

Må si jeg lurer på hvem som ser på denne gjørrkjedelige Harrys Law. Pansjonister, og unge folk med fetisj for Kathy Bates?

Vidar Daatland
9 år siden

Eldre seere. Serien har alltid slitt i den (med tanke på annonsører) viktigste aldersgruppen: 18-49 år. Paradoksalt nok var den en av NBCs mest sette dramaserier første sesong med 11.65 millioner seere i snitt.

Arildlakseelv
Arildlakseelv
9 år siden

Happy Endings med blant annet Elisha Cuthbert på ABC som ikke er nevnt blir garantert kansellert. Fint å høre at 2 Broke Girls ble plukka opp for full sesong i denne sesongen.

Arildlakseelv
Arildlakseelv
9 år siden

Eller ikke garantert, men ser ut til å bli det iløpet av denne sesongen slik det går.

Vidar Daatland
9 år siden

‘Happy Endings’ vil jeg på nåværende tidspunkt gi gode muligheter for fornying. Med 7.25 millioner seere og en 3.1 rating var det beste tall for serien noensinne. Med tanke på at den krøp rundt 2.0 forrige sesong og ble fornyet, lover det godt om fallet ikke blir stort fremover.