Det holder ikke å servere kritikerrost kvalitet når seerne svikter, noe Rubicon og Lone Star er et godt eksempel på. Hvilken andre serier er i faresonen?

Kansellering av Rubicon gjør meg smålig irritert på AMC, men siden de har gitt oss The Walking Dead som ny godbit i år er det vel greit å være tilgivende. En serie som for øvrig gjør det meget godt og er fornyet for sesong 2. Det ser derimot mørkt ut for flere av mine favoritter – paradoksalt nok når de er på sitt beste hva kvalitet angår.

Siden jeg først bruker tid på å holde meg oppdatert på leve-eller-dø statusen for serier, tilbyr nå bloggen en stadig oppdatert oversikt som du finner her. For de litt mer tekstglade, her er en liten oppsummering av hvordan ståa er.

«Terriers» og «SGU» nestemann ut?

Stargate Universe har fått mye pepper fra Stargate-fans, selv har jeg blitt underholdt til litt over middels. Denne sesongen har for øvrig tatt et steg opp og episoden «The Greater Good» var nær opp til mesterlig – akkurat slik sci-fi skal være. Men hjelper det? Seertallene er knapt på en million og det er 30% under fjorårssesongens snitt. Syfy kansellerte nylig Caprica, som viste lignende tall – det skal hardt gjøres for at de gir grønt lys til sesong tre av SGU.

Ved siden av Rubicon var FX-serien Terriers en herlig overraskelse i år, som bare blir bedre og bedre. Seertallene holder seg dessverre på stedet hvil på rundt en halv million. Man trenger ikke være like skarp som detektiv Hank Dolworth for å skjønne at vi nok bare får 13 episoder å kose oss med.

La oss se litt på hvordan det går hos de største kanalene:

FOX

Fringe har nådd et helt nytt nerdenivå, med både Walternate og 2 x knalltøffe Olivia Dunham. Dobbelt opp av awesomeness gir derimot ikke flere seere, som er millionen lavere enn samme periode forrige sesong. En sesong hvor serien ble fornyet mot mange odds. Gjentar det seg i år? Tvilsomt, men jeg krysser fingrene for denne krysningen av X-Files og Alias.

Running Wilde og The Good Guys er for øvrig bare til å snekke kiste til, mens Lie To Me sliter like mye som Fringe. American Dad har det også tøft, mens The Simpsons er fornyet for en 23. (!) sesong. Glee synger også neste år. Veteranene Bones, House, Family Guy og nykommeren Raising Hope er temmelig sikre. Human Target har ikke hatt premiere for ny sesong enda, derfor for tidlig å si.

Annonse

ABC

For ABC er det meste sikkert, med unntak av Detroit 1-8-7 som nok slår følge av allerede kansellerte The Whole Truth og My Generation. Nykommeren No Ordinary Family og Better With You kan tippe begge veier –  men førstnevnte har i hvert fall steget litt i siste episode og fortsetter den klatringen sikrer den en sesong 2.

Brothers & Sisters, Grey’s Anatoymy, Modern Family, Private Practice, Castle, Cougar Town, Desperate Housewives og The Middle kan på det nåværende tidspunkt føle seg trygge på fornying.

CBS

Medium er kansellert, selv om det ikke er blitt offisielt annonsert av kanalen. Seriens stjerne Patricia Arquette har derimot gitt beskjed om at det er kroken på døren, etter at det ikke er bestilt mer enn 13 episoder denne sesongen. Ellers er det mye usikkert på denne kanalen. CSI:NY, Blue Bloods, The Defenders, The Good Wife, Shit My Dad Says og CSI: Miami må alle overbevise resten av sesongen, mens de trygge er CSI, The Mentalist, Rules of Engagement, Hawaii Five-0, NCIS: Los Angeles, How I Met Your Mother, Criminal Minds, Mike & Molly, NCIS og Big Bang Theory. Two And A Half Men er alt fornyet.

The CW

Det eneste uventede med Life Unexpected ville vært om den blir fornyet. Ellers er alt her nok sikret, med unntak av Smallville som er i sin siste sesong. Det ikke grunnet dårlige seertall, den er kanalens stjerne ved siden av Vampire Diaries og Supernatural. Det er vel bare slik at 10 år er lenge nok for godeste Clark og kanalen har sagt «nok får være nok» – På tide å ta på seg kappen og fly avgårde. Det gjør ellers litt ondt inne i meg at en serie som Hellcats overlever når kvalitet som Rubicon ikke gjør det. Det blir altså mer av både 90210, One Tree Hill, Gossip Girl og Nikita i 2011 – med mindre seerne flykter.

NBC

Den store snakkisen fra NBC her hjemme er vel The Event. For fans ser det mørkere og mørkere ut, selv om skuespillerne har uttalt seg positiv grunnet den store internasjonale interessen. Akkurat nå henger den i en tynn tråd, seertallene er rett og slett under hva som er forventet. Undercovers og Outlaw er alt kansellert, jeg vedder på at Chase snart følger etter. Chuck, Community og Parenthood er på vippen, mens The Office, Law & Order: SVU og Outsourced ser ut til å bli fornyet, slik 30 Rock alt er.

Serier som True Blood, Mad Men og Breaking Bad vil ikke være å se før til sommeren neste år. Prestasjonene deres i år var det lite å utsette på.

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!