Beslutningen om å flytte giganten American Idol fra tirsdag/onsdag til onsdag/torsdag, kombinert med at Fringe flyttes til fredag, gjør livet vanskeligere for noen TV-serier og enklere for andre.

Fox har i tillegg besluttet å ikke bestille nye episoder av Running Wilde og The Good Guys. Ta det som sikker tegn på kansellering. For Fringe er det vel bare til å gjøre seg klar til å avslutte denne sesongen, for å bli flyttet til fredag er som regel et sikkert tegn på at «nå er det slutt». En av få serier som overlevde en slik tvangsflytting var Smallville forrige sesong, men det var mer unntaket fremfor regelen.

Fox endring i egen kabal er verst for CW og deres Vampire Diaries, Nikita og Hellcats. De vil nok bli flyttet rundt, for American Idol (som konkurrerer om samme seertgruppe) vil ventelig slå ben på serier rettet mot kvinner i alderen 18-40. Dette må være et mareritt for de ansvarlige i den kanalen, det blir spennende å se hvordan de takler dette stuntet fra Fox. CBS-komedien Big Bang Theory får også noe å bryne seg på nå, det blir spennende å se hvordan favorittgeeksene våre takler sanginvasjonen.

For noen serier kan dette bli bra, spesielt for No Ordinary Family som lever veldig på vippen. One Tree Hill, Biggest Loser og NCIS kan også puste ut litt lettere nå som de møter Glee og ikke American Idol.

En ny serie er også annonsert av Fox, hvor Christian Slater gjør et nytt forsøk på å slå gjennom på TV-skjermen etter at The Forgotten ikke ble fornyet forrige sesong. Serien bærer det midlertidige navnet Breaking In og er en komedie.

Jeg må si det er kjipt at Fringe ser ut til å gå mot slutten, sesongen så langt har vært knallbra og seertallene denne uken var et 12% hopp opp. En annen favoritt, Terriers, doblet sin rating – men det er vel også til liten trøst. Ser ut som det blir flere serier jeg mener er bunnsolide som forsvinner denne sesongen. Rubicon er kansellert, Stargate Universe henger i en tynn tråd og nevnte Fringe og Terriers pakker trolig kofferten. Jaja, vi har nå fortsatt godbitene på HBO, Showtime og AMC.

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!