Uhyggelig, grotesk, følelsesladet og direkte ekkelt – det er hva AMC har gått for i adapsjonen av den populære tegneseriestripen The Walking Dead. Det er nettopp det vi får.

Etter å ha tyvtittet på pilotepisoden er det lett å forstå hvorfor serien (trolig) alt er fornyet for en ny sesong, i god tid før første episode har hatt premiere. AMC har alt overtatt tronen hva dramaserie angår med Mad Men, thriller med Breaking Bad, og nå sist konspirasjonssjangeren med Rubicon – grøssersjangeren er nå deres.

Jeg blir smått satt ut av å overvære Rick Grimes i det han våkner opp på sykehuset. Hvor er alle sammen? Veggene er farget med blod, et råttent lik ligger i korridoren – med innvollene spredt rundt. Noe har forsynt seg, men hva? En dør er blitt lenket igjen, med blodrød skrift står det «Ikke åpne – Døde på innsiden». Noe presser mot døren. Banker på den. Kritthvite ekle fingre prøver å komme ut mellom sprekken – det er som stanken slår ut gjennom TV-skjermen.

Dette er den beste nye serien jeg har sett på lenge, men jeg er glad jeg ikke så den mens jeg nøt en matbit.

Jepp, dette er ikke for sarte sjeler. Produksjonen er uhyre godt gjennomført. Seriens produsent er Frank Darabont, kjent for å filmatisere verk til skrekk-kongen Stephen King. The Shawshank Redemption, The Green Mile, The Mist … Du vet det blir kvalitet når en mann bak slike filmer får leke seg hos AMC.

Annonse

En film som I Am Legend blekner i forhold, den blir som en barnevennlig versjon av hva vi blir servert her. Jeg er både småkvalm, men må også tørke en liten tåre i øyekroken. Det blir spennende å se karakterenes emosjonelle ferd i dette marerittet. Jeg må klype meg selv. «Slapp av Vidar, det er bare er en TV-serie»

Skuespill, produksjon, manus – alt er så bra gjennomført at selv de som hater zombie-sjangeren trolig vil like pilotepisoden. Den er bare for god til å mislike. Dette er kvalitetsdrama om zombier. Tygg på den.

Konklusjon

Den råtne stanken av vandrende døde er et friskt pust – dette er noe unikt i TV-serie sammenheng. Nok en gang er AMC servitøren. Gled deg, om serien følger opp første episode blir dette større enn True Blood. Den er langt mer seriøs og ikke minst følelsesladet enn sin vampyrmotpart på HBO. En serie for filmfolk.

Serien har premiere 31. oktober på AMC, første sesong vil ha 6 episoder. Uvisst hvilken norsk kanal den ender opp på.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer