FX ser ut til å vite hva de driver med, for her serverer de oss en smakfull vin som kan modnes til perfeksjon. De shabby detektivkompanjongene Hank og Britt er et herlig alternativ til de såpeglatte CSI-seriene, dette er krim-komedie av beste sort.

Av nye serier sjekket ut så langt i år har Rubicon imponert voldsomt fra start av, mens Covert Affairs og Nikita har vært mindre imponerende. I dag er det tv-kanalen FXs nye serie som blir offer for førsteinntrykk.

I hovedrollen finner vi Donal Logue, kjent for å spille den rappkjefta og nonchalante tenåringsfaren Sean Finnerty i Grounded for Life med en herlig til stedeværelse. I Terriers spiller han en edru alkoholiker og eks-purk som vet å få jobben gjort, om så ren og skjær handlingsutilitarisme må til. Med seg har han kompisen Britt Pollack, spilt av Michael Raymond-James, som du kanskje stiftet bekjentskap med i True Blood. De to har en fenomenal kjemi, slik bare ekte kompiser får til. Detaljene i vennskapet er herlig, det er regelrett utspekulert til tider.

Med en typisk forvokst-gutteaktig tilnærming til situasjonen de befinner seg i, virker det ikke som om de tar noe alvorlig. Selv ikke når de roter seg inn i en større kjede av farlige hendelser. Det er godt å se at serien satser på en rød tråd, det skal bli spennende å følge de to gjennom farene de omringer seg med i denne første episoden. Ikke minst å bli nærmere kjent med dem, for her er det ikke akkurat mors beste barn vi har med å gjøre.

Shield-skaperen Shawn Ryan er produsent for nysatsingen, skrevet av Ted Griffin (Ocean’s Eleven). Historien fremstår ikke akkurat som revolusjonerende eller noe nytt, men den er derimot smart, karismatisk og ikke minst morsom. Det er glimt i øyet rundt hvert eneste hjørne og hver bidige rolle er fylt med troverdige karakterer. Her har man tillit nok til substansen og med det gått for skuespillere som først og fremst kan spille, mens catwalk-folkene er holdt utenfor.

 

Konklusjon

Dette er en serie å holde øye med. Sammen med Rubicon er dette en potensiell vinner. Den kunne nok vært bedre, men samtidig er det ikke noe negativt å peke ut. Det er en solid grunnmur som en virkelig storhet kan bygges på, den vil nok spesielt falle i smak for mannfolka der ute.

http://www.youtube.com/watch?v=i6DIYXWYBT0

Annonse

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!