Nye TV-serier du kan se frem til på norske kanaler

Annonse

Lost, 24 og Heroes er slutt, men frykt ei, for det som kommer til en tv-skjerm nær deg banker samtlige ned i støvlene. Jeg har tatt en liten spørrerunde blant norske kanaler for å se om hvilken nye serier som banker på våre tv-skjermer og må si jeg er positivt overrasket. TVNorge, med sin nye mannekanal MAX slår virkelig på stortrommen og skiller seg ut.

Dessverre har jeg ikke hørt fra TV 2, så der får det heller oppdateres når de tar seg tid å svare.

NRK, NRK2 og NRK3

Kanalen kommer med den nye Sherlock Holmes-serien, med tittelen Sherlock. Jeg har sjekket ut første episode og så snart jeg får sett et par til skal jeg komme med en liten rapport. Et spennende konsept, da dette er Sherlock med mobiltelefon i en moderne portrettering. Islandske serien Klippen har også fått plass, mens på NRK2 blir det russisk drama med Mesteren og Margarita. NRK3 vil vise HBO-serien Eastbound and Down og den britiske serien Bizarre ER. Du kan lese mer om TV-høsten på NRK her.

TVNorge og MAX

TVNorge er virkelig i vinden og de som virkelig overrasker. Ny kanal med navnet MAX er nettopp lansert og der kommer blant annet den helt fantastiske serien Breaking Bad. Jeg har nylig sett sesong 3 som fikk to tomler opp. Du bør ikke gå glipp av historien om kjemilæreren som får kreft og gjør ekstreme ting for å sikre fremtiden til de han etterlater.

Spartacus: Blood and Sand premierer også, den imponerte meg nesten like mye som Breaking Bad. Den største godbiten for mannfolka er vel AMCs Mad Men, Don Draper og co. leverer rett og slett en av de mest stilistiske seriene som går på TV. Historien om reklamebransjen på 60-tallet er noe å få med seg, den har en helt unik dramaturgi for tv-serie å være, som å lese en god roman.

TV3 og Viasat 4

Kanalene har ikke mye nytt å melde om fordi timeplan for 2011 ikke er klarlagt. Men NBC-serien Parenthood er alt sikret, den baserer seg på filmen med samme navn fra 1989. Serien begynte på NBC i mars i år, men har slitt med produksjonen grunnet kreftdiagnose til skuespillerinne Maura Tierney. Hun har nå måttet trekke seg fra serien.

For Canal+ premierer V den 28. august. Dette er ny-versjon av klassiske serien fra 80-tallet, men jeg må ærlig innrømme at første sesong ikke var så mye å rope hurra for. Jeg skal pushe ut en anmeldelse så fort tiden strekker til. Serien er fornyet med ny sesong, så om den faller i smak er du sikret underholdning et par år frem i tid.

Miniserien The Pacific, som er oppfølgeren til klassikeren Band of Brothers, handler om krigen som foregikk i Stillehavet. Den har alt startet på kanalen og den anbefales, selv om den ikke når opp til BoB.

I USA er det storserier som The Event og ikke minst Scorsese-prosjektet Boardwalk Empire (med sin enorme prislapp) som er på alles lepper, men ser ikke ut som noen norske kanaler har sikret seg de enda. Rubicon har heller ikke funnet noe hjem her til lands, ei heller Covert Affairs.

Hva gleder du deg mest til? Sjekk ut flere trailere under.

Mad Men:

Sherlock:

Breaking Bad:

Eastbound & Down:

5 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse