Star Trek: Strange New Worlds kan bli årets mest inspirerende eventyr

Star Trek: Strange New Worlds kombinerer høy produksjonskvalitet med originalseriens håpefulle aura. Seriens budskap er en fulltreffer. Dette er svært lovende!

Annonse

For en givende og spennende første episode vi ble servert, når vi igjen er fluer på veggen på broen til USS Enterprise. Denne gang er det ikke originalseriens James T. Kirk vi følger, men hans forgjenger Christopher Pike (Anson Mount).

Spock og Pike i Star Trek Strange New Worlds. Foto: Paramount+

Anson Mount sikrer at western-ånden blir med ut i fremmede galakser, for Hell On Wheels-stjernen har den tradisjonelle gravitas som har vært savnet litt de siste årene. Årsaken til det er økende mangfold og variasjon i serietilbudets rollegalleri, som har gjort at det som for et par tiår siden ble for arketype å regne – nå er et velkomment friskt pust.

Godt voksne menn er de siste tiårene i økende grad forbeholdt å være postmodernistiske antihelter, men serier har siden Breaking Bads fantastiske siste sesong innsett at det er kjipt å forsøke å gjenta den bragden. I økende grad er det funnet en ny form for inspirerende helter. Pike er blant dem.

Det er tradisjonel maskulinitet, frigjort fra mye av den selvopptatte arrogansen og narcissismen som ble solgt oss som ideal i gamle dager. Han får til og med en nydelig ride-scene, som tar oss til en av Paramounts andre kvalitetsserier Yellowstone eller 1883. Før et romskip brått gjør sin ankomst og minner oss på hvor vi er.

Pike er en mann som vet å be om råd, og er ydmyk nok til å ta imot. Star Trek Strange New Worlds. Foto: Paramount+

Pike er en mann som vet å ta imot råd fra besetningen sin. Det er lite narcissisme og høy grad av samarbeid og respekt på broen til Enterprise, og det er en styrke som også får originalseriens visjon tilbake i førersetet.

Star Trek: Strange New Worlds starter med at en motvillig Pike beordres tilbake på broen til Enterprise. Et annet skips besetning er savnet, og Enterprise ender brått opp med å utforske en verden mye lik vår egen anno 2022.

Pike har sine utfordringer, tett knyttet opp mot handlingen som fant sted i andre sesong av Star Trek: Discovery. Han er langt fra ufeilbarlig, og det er bra. Du vil kanskje få litt mer ut av serien om du ser søster-serien, men ikke la deg avskrekke av det!

Når tredje verdenskrig blir tema, føles det hele ubehagelig virkelighetsnært, med alt som foregår i Europa i disse dager. Serien leverer her et nydelig og tydelig budskap, med en tale som – i tråd med den litt vel naive ånden til originalserien – er ment å løse en komplisert konflikt. Dette bør du se!

Det er mye kvalitet å spore i denne serien, og jeg håper inderlig den holder nivået i påfølgende episoder. For jeg er alt hektet.

En romskip-serie er ikke bedre enn skipets besetning. Her er det mye spennende å skimte, med Spock (Ethan Peck), Dr. M’Benga (Babs Olusanmokun), Christine Chapel (Jess Bush), Una Chin-Riley (Rebecca Romijn), T’Ping (Gia Sandhu) og La’an Noonien-Singh (Christina Song).

Peck er god som Spock. Star Trek Strange New Worlds. Foto: Paramount+

Dette ser fabelaktig ut. Miksen av 60-tallets mote, kamerabruk og effekter gir det hele en helt annen opplevelse enn de andre Star Trek-seriene har klart. Rett og slett lekkert utført.

Jeg gleder meg skikkelig til neste episode. Dette er håp, nostalgi og nysgjerrighet slik Star Trek skal være.

2022fre06mai09:00PremiereStar Trek: Strange New Worlds sesong 1Paramount+ 2 Til Strim

SkyShowtime-guiden:

Annonse

Relevante nyheter

Her finner du SkyShowtime:

    Første episode av Star Trek: Strange New Worlds er en av de beste Star Trek-episodene, uavhengig av serie. Star Trek: Strange New Worlds kan bli årets mest inspirerende eventyr