Dette kommer på Disney+ i mai 2021

Månedsoversikter:

Sterke kvinner og en rebelsk gjeng i en galakse langt unna er blant månedens nye fristelser på Disney+. Tjenestens sterkeste kort denne måneden er nok likevel alt påfyllet av eldre filmer og serier.


Katey Segal-drama

Rebel. Foto: ABC
Rebel. Foto: ABC

Det tok knapt et halvt år for Disney+ å bli en strømmetjeneste det er vanskelig å ikke kaste penger etter. Med Star-tillegget har tjenesten nå noe for, og det fylles på med eldre klassikere hver uke.

Mer om det senere, for først noen ord om hva nytt vi kan vente oss. En serie vi tror vil falle i smak for mange er Rebel, med Katey Segal (Sons of Anarchy og Våre verste år) i hovedrollen som fryktløs advokat.

Det er en serie som kommer fra ABC, en av flere kanaler Disney eier. Underlig nok fikk vi likevel ikke serien rett etter USA-premieren, som var 8. april. Vi må vente til 28. mai for det vi antar blir ukentlige episoder.

Cruella. Foto: Disney+
Cruella. Foto: Disney+

Det som derimot kommer samtidig her som i USA er storfilmen Cruella. Det vil koste en ekstra slant også for abonnenter, da filmen opprinnelig var ment å først komme på kino. Emma Stone har hovedrollen i filmen som Cruella i hennes yngre år, basert på den kjente tegnefilmen.

Gæren gjeng i Star Wars

Star Wars: The Bad Batch er gitt den norske tittelen Star Wars: Den gærne gjengen i Norge. Nå skal jeg ikke gå til krig mot norske titler, det er vel bare til å innse at den kampen er tapt.

Star Wars: The Bad Batch
Star Wars: The Bad Batch. Foto: Disney

Krigen i serien er derimot en som engasjerer fra første stund. De to første episodene, som vi har fått sjekket ut, gjør denne gjengen lett å like. Historien er satt til en tid som er lite utforsket i filmene og seriene. For her får vi se hva som skjer når «order 66» blir iverksatt, hvor stormtroopere tar livet av de fleste jediene. En gruppe soldater er smått «feilprogrammert» og motsetter seg ordren, noe som danner grunnlaget for serien.

Denne gjengen dukket først opp i Star Wars: The Clone Wars, en serie jeg må innrømme jeg har mye igjen å se. Som jo er litt flaut for ethvert Star Wars-fan, da den skal være en svært god serie.

Flust med eldre innhold

Big Shot. Foto: Disney+
Nye ukentlige episoder av John Stamos-serien Big Shot. Foto: Disney+

Det er også nye ukentlige episoder av serier som Big Shot, Solar Opposites, The Resident og The Mighty Ducks: Game Changers. Fredager er normalt dagen for nytt innhold, der går Disney+ i strupen på Netflix (som har nok av sterke kort å friste med i mai)

Hver fredag kommer det også eldre innhold, hvor april alt ga oss en godbit som M.A.S.H.. I mai er det aper som står i sentrum, med både klassiske Planet of the Apes-filmer og nyere innslag av dommedagsfilmene.

Mennesker mot aper i flere actionspekkede filmer.

Angel-serien finner også veien til tjenesten, for de som er glad i litt klassisk vampyr-drama. Filmer som Blond og Blondere, Flight of the Phoenix og The Day After Tomorrow vil nok også friste nostalgikerne.

Alt i alt gjør det måneden til en relativt fristende måned, om du vurderer Disney-abonnement, hvor du også kan sjekke ut Disney-kalenderen for å se hva som blir tilgjengelig i sommer (der legges nye datoer til fortløpende).

Fullstendig liste for mai finner du nedenfor.


Dette kommer på Disney+ i mai 2021:


Nye serier og sesonger

Filmpremierer

Øvrige serier

Øvrige filmer

Programmer

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Sjekk ut øvrige kategorier
Annonse

PremierenyheterSe hva som kommer
Se hva du kan glede deg til

Relevante serier

Populære strømmetilbud