Star Trek: Discovery sesong 2. Foto: Netflix
Star Trek: Discovery sesong 2. Foto: Netflix

CBS All Access satser videre på Star Trek-universet med den nye serien Star Trek: Strange New Worlds, som blir en spin-off av Star Trek: Discovery.

Anson Mount gjentar rollen som Pike

En ung Spock og kaptein Pike fikk en sentral rolle i andre sesong av Star Trek: Discovery. Nå får de to rollefigurene en egen serie å boltre seg i.

Star Trek: Strange New Worlds handler om romskipet USS Enterprise før kaptein James T. Kirk mønstret om bord.

Anson Mount, Ethan Peck og Rebecca Romijn gjentar rollene fra Star Trek: Discovery som henholdsvis Christopher Pike, Spock og «Number One».

CBS All Access satser på omfattende Star Trek-univers

Dette er den fjerde Star Trek-serien til den relativt ferske strømmetjenesten CBS All Access. Star Trek: Discovery vises fra før på Netflix i Norge, mens det i januar var tid for premiere på Star Trek: Picard på Amazon Prime Video. Animasjonsserien Star Trek: Lower Decks er også på vei.

Hvor Star Trek: Strange New Worlds ender opp for norske seere er fortsatt uvisst. ViacomCBS håndterer lisensiering for serien globalt, mens den i USA blir vist eksklusivt på CBS All Access – i likhet med øvrige nye Star Trek-serier.

Totalt er det nærmere et dusin Star Trek-serier og filmer siden Star Trek: The Original Series så dagens lys i 1966. Alle de tidligere seriene er tilgjengelig på Netflix.

CBS All Access satser på at Star Trek kan bli deres sci-fi svar på superheltuniverset til henholdsvis Marvel og The CW. Sett i et historisk perspektiv var Star Trek først ute med å sette ulike serier og filmer til ett og samme univers, men suksessen i nyere tid har ikke kunne måle seg med superhelt-motpartene.

Annonse

Blant annet har det blitt krevende å samle seriene internasjonalt, hvor Star Trek: Picard som nevnt endte opp på Amazon Prime Video fremfor Netflix – som før dette samlet alle seriene hos seg i forbindelse med Star Trek: Discovery.

The Witcher-hovedpersonen Geralt. Foto: Netflix
Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over hundrevis av serier som er på vei.

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer