The Good Fight er fortsatt den beste serien om politikk og samfunn i nåtidens USA

Det skal vanskelig gjøres å finne en bedre serie om dagens amerikanske politikk og samfunn enn The Good Fight.

Med tredje sesong har spin-off serien til The Good Wife etablert seg med et enda sterkere fokus på politikk og samfunn.

Serien har utforsket en rekke temaer som alt-right, #MeToo-bevegelsen, trakassering på nett, «fake news» og politivold, i tillegg til å fokusere på at Diane, en langtids demokrat, må takle et nytt firma med egen firmapolitikk i en verden som får føle endringene som følger av President Donald J. Trump sin administrasjon.

The Good Fight sesong 3. Foto: HBO Nordic


Tredje sesong fortsetter historien om advokatfirmaet Reddick, Boseman & Lockhart med Diane sin kamp mot den sittende presidenten og administrasjonen hans. Adrian Boseman (Delroy Lindo, Get Shorty) og Liz Reddick-Lawrence (Tony-vinner Audra McDonal) sliter med å håndtere en ny hverdag hvor fakta ikke veier mest, og den beste historien vinner saken. Lucca forsøker å kombinere den nye morsrollen med sin hverdag, mens Maia blir kjent med en advokat som ulik noen hun tidligere har møtt.

Spiller på aktuelle hendelser til sin fordel

King-paret, som har styrt seriens produksjon alene etter pilotepisoden, har et øye for å bruke dagsaktuelle saker. Til tross for at det anvendes mye til til sin interesse for politikk og Trump mangler det ikke på andre historier og tematikk. Med en forbedring med fjorårets sesong, der seriens evne til å være selvbevisst og latterlig enn tidligere, fungerte dette til god fordel for serien.

Den første episoden av den tredje sesongen tar eksempelvis tak i sjefer som seksuelt misbruker ansatte, og graver ned i bruken av NDA (konfidensialitetsavtale). I løpet av den første episoden har serien effektivt vist at en NDA er et juridisk våpen for de mektig og rike.

Det er nok av lignende tilfeller basert på dagsaktuell tematikk. En senere episode tar eksempelvis sin egen litt mer humoristiske vri på BBQ Becky, en hendelse fra 2018 hvor en hvit kvinne ringte til politiet fordi to svarte mennesker i USA grillet mat fullt lovlig i en park i Oakland.

De nevnte eksemplene viser hvordan serien med nok omhu tar det i bruk på en bedre måte enn hvordan The Newsroom løste det. Nå har ikke alltid The Good Fight og The Good Wife truffet blink, men i det minste så åpner denne sesongen med å bruke nyheter til sin fordel.

Solid bidrag fra Michael Sheen

Inn som en ny sentral birolle kommer Roland Blum (Michael Sheen, Masters of Sex), som ender opp med å samarbeide med en noe ufrivillig Maia i den andre episoden av sesongen.

The Good Fight sesong 3. Foto: HBO Nordic

Blum er en karakter med så klare personlighetstrekk som er preget av hans ganske så mannlige stil, en kynisk mangel på respekt for moral, ikke redd for å vise fram sin seksualitet, mangel på empati, og fokus på egeninteresse og personlig vinning. Det er en enda frekkere utgave av Saul Goodman fra Breaking Bad. Tydelig basert på Roy Cohn, en kjent avdød advokat som jobbet med Roger Stone, og som fungerte som en mentor for Trump, velger serien å etablere at Blum har tilknytning til Cohn.

Det er også en rollefigur som fyller opp tomrommet The Good Wife-fans har til serien da den aldri har skapt noen seriøs erstatter for Alan Cummings fantastiske The Good Wife-rollefigur Eli Gold. I likhet med hva Eli er for politikken, så er Roland Blum mye av det samme når det kommer til rettsystemet – en upålitelig, manipulerende og briljant operatør som ikke stopper opp i det å få som han vil. Problemet er at Roland er bare så mye mer hensynsløs, og det passer godt med Sheens ferdigheter og bakgrunn fra drama og komikk.

En lovende start på et nytt år med Diane & Co

For fans av The Good Wife er det verdt å nevne at det denne sesongen refereres til nevnte Eli Gold og gir en noe troverdig forklaring på hvorfor rollefiguren ikke har dukket opp enda. Til tross for at Elis datter Marisssa Gold (Sarah Steele) er en såpass sentral rollefigur i The Good Fight. Det blir spennende å se om Eli i år gjør et comeback.

Videre er fjerningen av Colin (Justin Bartha) som en fast rolle noe som føles ut som et riktig steg for serien i å bli bedre. Colin fungere aldri helt på egenhånd uten Lucca.

Introduksjonen av Roland Blum tilfører serien ekstra energi. Uten å spolere hvorfor, har det en innvirkning på Maia som blir interessant å følge.

Basert på de fire første episodene kan det trygt slås fast at serien fortsetter i et godt og lovende spor. Det blir spennende å se om denne serien er på vei til nye høyder i år, for serien har alt overgått The Good Wife.

The Good Fight forblir den mest underholdende og innsiktsfulle dramaserien om politikk og samfunn i dagens USA.

https://www.youtube.com/watch?v=h_6COaWZZAE

Første episode av sesong 3 av The Good Fight blir tilgjengelig 14. Mars på HBO Nordic. Sesongen består av 10 episoder, som slippes ukentlig.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer

Annonse

Populært på SkyShowtime
Fra seriedatabasen

8.7
ActionDramaWestern

Yellowstone

C More, Netflix, SkyShowtime, Strim, TV 2 Play
8.8
DramaPeriodedramaWestern

1883

Allente, SkyShowtime, Strim
8.6
DramaKrimSpenning

Dexter

Allente, Netflix, SkyShowtime, Strim
8.0
Drama

Chicago Fire

Allente, Prime Video, SkyShowtime, Strim, Viaplay
6.6
ActionDramaKrimSpenning

FBI

Allente, SkyShowtime, Strim, TV 2 Play
8.0
DramaRomanseSpenning

The Affair

Allente, SkyShowtime, Strim
7.9
DramaKrim

Elementary

Allente, SkyShowtime, Strim, Viaplay
8.4
DramaPeriodedrama

1923

SkyShowtime, Strim
8.3
DramaSpenningThriller

Tulsa King

SkyShowtime, Strim

Få oversikt

SkyShowtime-guiden

Premieredatoer, serieoversikt, nyheter, tips og anbefalinger - sjekk vår omfattende guide. 

Relevante nyheter

Med god hjelp i Martin Sheen forblir denne serien en av de mest dagsaktuelle dramaseriene - spesielt om du er opptatt av amerikansk politikk og samfunn. The Good Fight er fortsatt den beste serien om politikk og samfunn i nåtidens USA