Her er hva anmelderne sier om The Looming Tower

-

Annonse

Med miniserien The Looming Tower forsøker Hulu seg på en potensiell prestisjeserie. Vi har sjekket den ut og også sett hva anmelderne sier om den Amazon-aktuelle serien.

Seriens skuespillere har tidligere gitt oss mange favoritter, her skiltes det blant annet med Jeff Daniels, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg og Tahar Rahim. Forventningene var store.

Serien er basert på Lawrence Wright sin bok med samme navn. Det er en 10 episoders fortelling som starter i 1998, i det både CIA og FBI ender opp med å etterforske Al-Qaeda og lederen Osama Bin Laden.

Her blir vi kjent med blant annet John O’Neill (Jeff Daniels), den bestemte og tøffe sjefen for FBI New York sin anti-terror gruppe.  CIA-analytikeren Martin Schmidt (Peter Sarsgaard) er en kar som tar det for gitt at han er den smarteste i rommet, mens Ali Soufan (Tahar Rahim, The Last Panthers) er en ung FBI-agent som raskt ender opp som O’Neills protesjé.

The Looming Tower Jeff Daniels
Jeff Daniels i The Looming Tower. Foto: Legendary TV/Hulu

Med Capote og Foxcatcher-forfatteren Dan Futterman bak miniserien er det stilt høye forventninger. Den er i tillegg produsert av dokumentarskaperen Alex Gibney og forfatter Wright selv. Etter fjorårets The Handmaid’s Tale er The Looming Tower ansett som det nye prestisjedramaet til den amerikanske strømmetjenesten Hulu.

En lovende rolle for Tahar Rahim

Det er verdt å merke seg skuespiller Tahar Rahim. Med filmer som A Prophet og miniserien The Last Panthers har den franske skuespillerens navn fanget vår interesse.

I The Looming Tower har Rahim en rolle som gir serien et moralsk midtpunkt mellom de ofte litt for verbale konfrontasjonene mellom O’Neill og Schmidt. Han er den klassiske gode siden av lovens lange arm.

For selv med en miniserie bestående av så mange solide skuespillere som Jeff Daniels, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg, og Bill Camp er det Rahim i rollen som Ali som er den mest fengslende og engasjerende rollefiguren utover de to første episodene. Dette noe fordi Ali simpelthen ønsker å gjøre noe godt, både for landet sitt og religionen sin, som han mener har blitt overtatt av noen som vil påføre landet hans skade.

Tahar Rahim i The Looming Tower. Foto: Legendary TV/Hulu
Tahar Rahim i The Looming Tower. Foto: Legendary TV/Hulu

God gjenfortelling av amerikansk etterretning i forkant av 9/11

Dan Flutterman, som både skriver manus og er seriens sjefsprodusent, har allerede vært involvert i manuset på to forskjellige filmer som forteller historier fra virkeligheten. Med Capote, skrevet av Flutterman, fikk vi en solid gjenfortelling av den viktigste tiden i livet til forfatteren Truman Capote og med Foxcatcher, som Flutterman skrev med E. Max Frye, fikk vi en gjenfortelling av en fascinerende og grusom historie som endte i tragedie, slik som The Looming Tower.

Her vises en smart bruk av kongressetterforskningen av terrorangrepene 11. september som oppsto i 2004, noe serien også åpner med. Det gir serien en undertone av en dokumentar også, og med en dokumentarskaper som Alex Gibney på regien for første episode er det utvilsomt et poeng i det.

Peter Saarsgaard og Michael Sthulbarg i The Looming Tower. Foto: Legendary TV/Hulu
Peter Sarsgaard og Michael Stuhlbarg i The Looming Tower. Foto: Legendary TV/Hulu

Kanskje mest overraskende med de to episodene vi har sett var å kjenne på spenningen, til tross for å være kjent med hva Bin Laden og al-Qaida sine terrorangrep før terrorangrepene 11. september var. Det er med andre ord nok her for å gjøre oss spente på de resterende 8 episodene av miniserien.

Generelt gode anmeldelser

I skrivende stund ligger serien på 73/100 på Metacritic basert på 9 anmeldelser. Selv om det ikke er en universal anerkjennelse er det en god tilbakemelding serien så langt har fått fra anmelderne.

På Rottentomatoes ligger foreløpig The Looming Tower på 100% etter 10 anmeldelser er blitt indeksert (men dette vil mest sannsynlig synke).

Anmeldelsene kommer vel til å bli med detaljerte og muligens annerledes når Hulu gjør tilgjengelig mer enn bare 2-3 episoder av miniserien for anmeldelse, men for øyeblikket er det meget lovende utsikter.

The Looming Tower kommer 1. mars på Prime Video Norge.

Annonse

Serier som kommerDe folk gleder seg mest til
Fra seriedatabasen

Drama, Krim, Periodedrama
Action, Drama, Science Fiction