Annonse

En rekke nye serier kommer vår vei fremover, her er de vi gleder oss mest til! 

Et nytt år har startet, så da passer det bra å se på hvilken serier vi kan glede oss til våren 2018. Premièredatoene og øvrig info kan selvfølgelig endre seg, men alle antydninger tilsier at de kommer denne våren.

Våren byr på flere nye serier – vi har valgt ut 13 av dem – fra etablerte serieskapere som Alan Ball (True Blood, Six Feet Under), Luther-skaper Neil Cross og de norske Dag-skaperne Øystein Karlsen og Kristopher Schau. Det er også flere filmfolk som debuterer med nye serier, som Dan Futterman (Foxcatcher) og Danny Boyle (Trainspotting). Kjente skuespillere som Hilary Swank, Peter Sarsgaard, Tim Robbins, Holly Hunter, Donald Sutherland og Jeff Daniels blir også å se serier i vår, og vi får andre TV-favoritter som J.K. Simmons (Oz), Jared Harris (Mad Men) og Tobias Menzies (Outlander) tilbake på TV.

Legg også merke til at et par serier som kanskje hadde hatt en plass på denne listen ikke er nevnt, eksempelvis den amerikanske utgaven av norske Maniac med Emma Stone og Jonah Hill i rollene, Stephen King-serien Castle Rock, eller den nye tyske dramaserien Dogs of Berlin fra Netflix, slike blir ekskludert fordi de mangler klare indikasjoner på en premièredato.

Ettersom vi korter listen ned til 12 serier, faller også enkelte serier med premièredato i vår utenfor, som den norske Friday Night Lights-aktige dramaserien Heimebane, Steven Soderbergh-serien Mosaic, thrillerserien Deep State med Mark Strong, McMafia, superhelt-serien Black Lighting, The Alienist og Britannia.

Annonse

Vi vil komme med ytterligere kommentarer, anmeldelser og mer på flere av seriene når premièredato nærmer seg.

Følg med i premierekalenderen for nyeste status.

 


The Looming Tower

The Looming Tower følger den økende trusselen fra Osama Bin Laden og al-Qaida, og har et kontroversielt syn på hvordan rivaliseringen mellom CIA og FBI utilsiktet kan ha lagt til rette for tragedien 11. september og krigen i Irak. Her blir vi kjent med blant annet John O’Neill (Jeff Daniels), den bestemte og tøffe sjefen for FBI New York sin anti-terror gruppe; CIA-analytikeren Martin Schmidt (Peter Sarsgaard), som gjerne tror han er den smarteste personen i rommet; og Ali Soufan (Tahar Rahim, The Last Panthers), en ung FBI-agent som fort ender opp med å bli O’Neill sin protesjé.

Hulu sitt nye prestisjedrama The Looming Tower, basert på Lawrence Wright-boken med samme navn, er kanskje den serien vi ser mest fram til i vår. Med den Oscar-nominerte manusforfatteren Dan Futterman (Capote, Foxcatcher) bak prosjektet og med dokumentarskaper Alex Gibney og Wright som produsenter, er det et lovende lag av kreative mennesker foran og bak kamera i miniserien. Den spekker seg også med navn som Michael Stuhlbarg (Fargo), Wrenn Schmidt (Boardwalk Empire) og Bill Camp (The Night Of) i rollene.

The Looming Tower kommer på Amazon Prime Video i løpet av våren.


Counterpart

CounterpartCounterpart følger vi Howard Silk (J.K. Simmons, Oz) som jobber for FN. Han nærmer seg pensjonistalderen og oppdager en dag at avdelingen han jobber for i årevis har voktet en spektakulær hemmelighet: Et parallelt univers, et resultat av et eksperiment under den kalde krigen.

Serien, med Simmons i hovedrollen, har også en av vårens sterkste cast, med navn som Ulrich Thomsen (Banshee), Nazanin Boniadi (Homeland), Jamie Bamber (Battlestar Galactica), Olivia Williams (Manhattan), Richard Schiff (The West Wing) og Stephen Rea (The Honorable Woman). Den minner om en miks av to favorittserier: The Americans og Fringe, så det mye vi liker av hva vi har sett av Counterpart. At serien sies å utforske temaer som identitet, skjebne og tapt kjærlighet, samt spørsmål som «Hva om livene våre kunnet vært annerledes?», gjør oss mer enn nok spente på prosjektet.

Det er med andre ord mye potensial i serien. De to første episodene er regissert av Morten Tyldum, og det skader heller ikke at Starz, som har stått bak serier som Black Sails og American Gods, har såpass tro på prosjektet at kanalen ga grønt lys for to sesonger av serien allerede tilbake i 2016.

Counterpart har premiere 22. januar på Viaplay.


Barry

barryKomiserien handler om den tidligere marinesoldaten Barry (Bill Hader, Saturday Night Live) som jobber som en billig leiemorder i midtvesten i USA. Ensom og misfornøyd med livet sitt, ender Barry motvillig opp med å dra til Los Angeles for å drepe noen og ender opp med å bli tatt inn og akseptert av en gruppe ivrige håpefulle innen teaterscenen i Los Angeles.

Med både Hader og Alec Berg (Silicon Valley, Curb Your Enthusiasm) bak prosjektet er dette vårens mest lovende komiserie. Det er mye potensial ved å ta i bruk talentet til Hader, og det skader ikke at serien har selskap av solide TV-veteraner som Henry Winkler (Arrested Development) og Stephen Root (Boardwalk EmpireOffice Space), eller at The Good Place-favoritten D’Arcy Carden dukker opp i flere episoder. HBO trenger en ny generasjon av komiserier etter at Girls tok slutt og Veep snart avsluttes. Barry kan være en god start for HBO sin framtid når det kommer til komiserier.

Barry kommer på HBO Nordic i løpet av våren.


Trust

Dramaserien Trust handler om John Paul Getty III (Harris Dickinson), arving til Getty-familiens olje formue. Første sesong finner sted i 1973, hvor den unge arvingen blir kidnappet i Roma med krav om løsepenger for flere millioner dollar.

Historien tar en mørk vending når kidnapperne innser ingen vil ha arvingen tilbake. Det italienske politiet tror nemlig det hele er en spøk og velger å ikke etterforske, mens Paul sin far ikke er i god stand etter å ha brukt heroin i London og nekter å svare på telefonen. Pauls bestefar J. Paul Getty (Donald Sutherland) – mulig den rikeste mannen i verden – er opptatt på sin store villa på engelske landsbydgda med fem elskerinner og en løve. Da gjenstår kun Paul sin mor Gail (Oscar-vinner Hilary Swank). Hun vil jo gjerne forhandle med de stadig mer desperate kidnapperne, problemet er bare at hun er blakk.

I denne første TV-serien fra Danny Boyle (Trainspotting), siden den svært oversette britiske Babylon, samarbeider Boyle igjen med manusforfatter Simon Beaufoy. De to jobbet sammen på filmer som Slumdog Millionaire og 127 Hours. Tilfeldigvis deler serien historie med den kommende Ridley Scott-filmen All The Money in The World, men forhåpentligvis vil de to prosjektene skille seg ut. Med Boyle og Beaufoy har vi tro på den nye serien fra amerikanske FX, som allerede har vært solid med antologi-serier som Fargo og American Crime Story.

Trust kommer i løpet av våren på HBO Nordic.


En Natt

Den romantiske komiserien handler om to mennesker i 30 årene (MyAnna Buring og Anders Baasmo Christiansen), begge med personlige problemer, som møtes på en blind date som varer mye lengre enn noen av dem hadde forventet.

Etter å ha vunnet flere TV-priser med den kritikerroste TV2-serien Dag, er serieskaperne Øystein Karlsen og Kristopher Schau tilbake med en ny serie for NRK. De første klippene vi så av serien i 2017 skapte mersmak, hvor både Buring og Baasmo Christiansen ser ut til å passe bra i sine respektive roller. Det er godt potensial her til å bringe tilbake ånden til Dag med En Natt. Det er noe interessant med hvordan serien vil fokusere på ærligheten i det å åpne seg for andre, til tross for hvor vanskelig det kan være med ens fortid, erfaringer og personlig problemer. En slik vinkling på et romantisk tema og dating er noe vi ikke ser mye i TV-drama for tiden.

En Natt kommer på NRK denne våren. 


Here and Now

Dramaserien er satt til Portland, Oregon i USA, hvor vi får et innblikk i livet til en moderne amerikansk familie og deres intrikate dynamikk, som fire multietniske voksne søsken. Tre av dem er adoptert og en er det biologiske barnet til deres foreldre Audrey (Oscar-vinner Holly Hunter) og Greg (Oscar-vinner Tim Robbins). Audrey er terapeut og bedriftsadvokat, mens Greg er filosofiprofessor.

Endelig er Oscar-vinner Alan Ball (American Beauty, True Blood) tilbake med et familiedrama på TV, nesten 12 år etter Six Feet Under tok slutt. I likhet med sistnevnte ser Here and Now ut til å takle en familie og deres venner med både personlige og psykologiske problemer i det moderne USA. Her burde Ball ha potensial til å levere sitt beste materiale på over et tiår.

Here And Now har premiere 12. februar på HBO Nordic.


The End of the F***king World

Komidrama-serien følger James (Alex Lawther, Black Mirror), en selverklært psykopatog Alyssa (Jessica Barden, Penny Dreadful), en rappkjefta rebell som er lei sitt kjedelige liv. De to tenåringene stikker av i et forsøk på å finne et bedre liv og unnslippe det kommende voksenlivet. Mens deres kaotiske reise utfolder seg, blir det klart at de to har krysset en grense, og de har ikke annet valg enn å ta det så langt de kan.

Etter å ha fått en god mottagelse i sitt hjemland, blir den britiske serien tilgjengelig for et norsk publikum i 2018. Med noen solide unge skuespillere i hovedrollene, spesielt Alex Lawther, som gjorde et solid inntrykk i episoden «Shut up and Dance» på Black Mirror i 2016. The End of the F***king World virker som et friskt pust i rekken av britiske komidrama-serier de siste årene, både med det visuelle og seriens tone.

Sesong 1 av The End of the F***king World er tilgjengelig på Netflix.


The Terror

The Terror er satt til 1847, hvor en ekspedisjonsbesetning fra den britiske marinen søker etter Nordvestpassasjen. Et mystisk rovdyr jakter på skipene deres, i noe som blir et spenningsfylt og desperat spill for overlevelse. Serien er en oppdiktet fremstilling av kaptein Sir John Franklin sin tapte ekspedisjon med HMS Erebus og HMS Terror.

Ridley Scott-produserte The Terror vil mikse ekte historiske hendelser med overnaturlige elementer, og ser ut til å være en spennende miks av drama som Master and Commander og grøssere som The Thing. Med skuespillere som Jared Harris (Mad Men, The Crown), Tobias Menzies (OutlanderGame of Thrones) og Ciaran Hinds (Game of ThronesRome) er dette AMC sin første nysatsing for 2018. Og etter at kanalen har taklet flere type dramaserier de siste årene, fra Mad Men og Breaking Bad til The Walking Dead og Preacher, er det utvilsomt potensial her.

The Terror kommer på Amazon Prime Video i løpet av våren.


The Chi

The Chi

På sørsiden av Chicago, i noen av USAs farligste nabolag, kan selv enkle avgjørelser ha livsfarlige konsekvenser. The Chi er en dramaserie om en sammensatt gruppe amerikanere, inkludert Brandon (Jason Mitchell, Straight Outta Compton), som drømmer om å åpne en restaurant; 13-årige Kevin (Alex Hibbert, Moonlight), som definitivt ender opp på feil sted til feil tid; og Ronnie (Ntare Mwine, Heroes), som sine handlinger påvirker flere av de sentrale karakterene.

Lena Waithe, som skrev en av fjorårets beste TV-episoder med Master of None-episoden «Thanksgiving», har skapt denne Showtime-serien. Serien hadde en engasjerende pilot, som viser mye potensial videre. Vi håper serien kan sette dette potensialt til godt bruk. Med Elwood Reid (The Bridge) også om bord, ser vi mye potensial i et langt samarbeid mellom dem to.

The Chi har premiere 7. januar på HBO Nordic.


Altered Carbon

Altered Carbon finner sted i fremtiden, hvor det menneskelige sinn kan digitaliseres. Å dø er nå ikke mer enn en ubeleilighet, da sinnet er lagret på en «hjernebark», som enkelt kan plasseres i en ny kropp, kalt «sleeves». Serien følger Envoy-soldaten Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman, The Killing), som gjenopplives flere århundre etter sin død, for å etterforske et mordforsøk på Laurens Bancrof (James Purefoy, Hap and Leonard), verdens rikeste mann. Etter hvert som etterfHap and Leonardorskningen utvikler seg, blir det klart for Kovacs at hans fortid ikke er så glemt som han først antok.

Den Blade Runner-aktige serien er basert på boken til Richard K. Morgan med samme navn, som vant The Philip K. Dick Award tilbake i 2003. Skapt av Laeta Kalogridis (Shutter Island), med første episode regissert av den Emmy-vinnende regissøren Miguel Sapochnik (Game of Thrones), virker serien allerede nå være en av de mest spennende Netflix-produksjonene så langt. Det skader heller ikke at serien har Joel Kinnaman i hovedrollen, en skuespiller som kan takle både action, drama og komedie, noe som er nødvendig for rollen som Kovac.

Sesong 1 av Altered Carbon blir tilgjengelig 2. februar på Netflix.


Waco

Miniserien handler om den nesten to måneder lange beleiringen av Waco, utenfor Texas i 1993. Beleiringen startet da AFT (Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms) skulle ransake sekten Branch Davidiaans sin eiendom, på Mount Carmel. Istedenfor brøt det ut intens skuddveksling og FBI ble tilkalt. De omringet Mount Carmel i 51 dager, mens anspente forhandlinger pågikk mellom Gary Noesner (Michael Shannon, Boardwalk Empire) fra FBI og sektens leder David Koresh (Taylor Kitsch, True Detective).

Det har vært en rekke TV-serier som har utforsket ekte kontroversielle historiske figurer og hendelser, og etter at vi så Ed Kemper gjort i Mindhunter i høst, blir det interessant å se Kitsch sin tolkning av Koresh. Ledet av Kitsch og Shannon har miniserien uansett en solid cast, med navn som Melissa Benoist (Supergirl), Andrea Riseborough (Bloodline), Julia Garner (Ozark), Paul Sparks (House of Cards) og mange flere.

Waco har premiere på amerikanske Paramount Network 24. januar. Serien har ikke blitt plukket opp av en norsk TV-kanal eller strømmetjeneste.


Hard Sun

Den pre-apokalyptiske krimserien er satt til London i moderne tid, hvor vi blir kjent med etterforskerne Charlie Hicks (Jim Sturgess, Cloud Atlas) og Elaine Renko (Agyness Deyn, Sunset Song). I det de etterforsker et mord i byen, snubler de over bevis på at verden står ovenfor store ødeleggelser – som om 5 år kan utslette menneskeheten.

Den nye serien fra Luther-skaper Neil Cross har vært i utvikling lenge og endelig kommer den. Serien putter en interessant twist på de moderne mørke britiske krimseriene, med en første sesong bestående av 6 episoder. Med en langsiktig plan på en historie som strekke seg over flere sesonger, kan det være spennende å se hvor denne serien er på vei.

Hard Sun hadde premiere på britiske BBC One 6. januar. Serien har ikke blitt plukket opp av en norsk TV-kanal eller strømmetjeneste.


Oversikter:

Annonse