Førstemann måtte forlate Anno i episode 3, mens vi fikk tidenes sjokoladereklame i episode 4. Jeg henger nå fortsatt med NRKs pedagogiske realityserie, så la oss gå gjennom hva som har skjedd.

For å unngå forvirring, her er kallenavn deltagerne er gitt (Hvorfor? Fordi det er litt gøyere):

Enok er Jesus. Du vet, han fra bibelen. Han ligner, han har høye tanker om seg selv (guds gave til omverden?) og vet å preke til de som er rundt seg. Blander seg inn i det meste. Passende, eller hva?

Knut-Ove er Bilbo, fra Hobbiten. Den hjemkjære og likandes underdogen som reiser på eventyr.

Annonse

Tore er Gandalv, fra Ringenes Herre. Han har jo skjegget, er verdensvant og ble raskt en de andre gikk til for hjelp.

Madeleine er Wonder Woman, den kjente superheltinnen. Smått eksotisk, rak rygg og suveren vinner av glassblåsing.

Carl-Arne er Napoleon. Han vil ha mer, er litt snobbete og går rundt med den hatten. Sier seg selv.

Magnus er Prince Charming, fra eventyrbøkene. Tar tak, stiller opp for jenten i nød og alltid blid og glad.

Malin er Kaylee, maskinisten fra Firefly. Hun liker å gjøre gutteting og oppleves litt som en av gutta. Ligner litt gjør hun også.

Kjetil er Thor med hammeren. Sier seg selv etter snekkerinnsatsen i episode 4.

Claus er enn så lenge Odin. Hans faderlige oppførsel og hjelp til Kjetil i episode 4, samt at han alltid ser ut til å ha et øye med folkene rundt seg gir han den æren. Ligner på en viking gjør han også.

De andre er jeg enn så lenge ikke klart å sette i karakterbåsen. Kom gjerne med forslag.

Over til det vi har sett så langt

Den tredje episoden var den mest NRK-regisserte så langt. Her klippes det for alt det er verdt, slik at Jesus er den litt plagsomme skurken mens underdog Bilbo er den vi skal heie på i sverdkampen. Her ønsker man å tilføre litt drama til en situasjon som ikke hadde så mye drama. Greit nok.

Men legg merke til følgende: Jesus baksnakker sjeldent/aldri når han sitter alene foran kamera. Da skryter han av de andre. De andre derimot, ser vi baksnakker Jesus titt og ofte i episoden. Det er en effektiv, men kanskje ikke så alt for anstendig, måte å fargelegge de to på. Greit nok at Jesus mangler fullstendig filter når han snakker til folk, men i det minste snakker han til dem og ikke om dem.

Uansett, Bilbo var en høyst likandes kar som hadde vært greit å sett videre også. Men trass i iherdige regiforsøk på å gjøre sverdkampen spennende, det var klart før de startet hvor dette ville ende. Jesus fulgte tydeligvis ikke særlig mye med de 10 årene han var i speideren, men fektingen hadde han kontroll på. Ellers var det mer brannkunnskap og litt om hvordan syke hadde det i Bergen som fikk fokus.

Episode 4 var av det koselige slaget. Her var ikke regien like påtalende og vi ble enda bedre kjent med deltagerne. Kvinnene oppførte seg håpløs i sin utvelgelse av kandidat til å bli Svenn, der ble det syt og kjekling. Mens mannfolkene gjorde det litt mer imponerende. Thor med Hammeren var suveren så langt med snekkeroppdraget, med mindre dette er et tilfelle av haren og skilpadden så går det guttenes vei. Som så langt virker greit nok, da det er guttene som står for den meste av underholdningen.

Høydepunktet var sjokoladespising. Det var nesten litt komisk å se hvordan de nøt en liten bit etter bare litt over en uke uten. Forresten, sjokolade har visst vært laget i snart 4000 år, da for det meste som drikke. Først på 1500-tallet ble Europeere obs på sjokoladedrikken. Columbus kom over kakaobønnen i 1502. På 1600-tallet begynte sjokolade å bli mer og mer utbredt i Europa, med slaver som gjorde grovarbeidet for å gi Europeere en søtsmak å glede seg over.

lt i alt, jeg henger nå med jeg etter flere års avholdenhet fra realitysjangeren. Ny episode onsdag kveld!

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here