Hjem Nyheter Heads up

Viaplay blir billigst – og hevder de har mest innhold

10

Det ble en travel dag onsdag, siden Netflix hadde invitert til presentasjon og flere intervju-muligheter. Da Viaplay i tillegg kalte inn til presselunsj var det bare til å kaste seg rundt.

Jeg møtte hyggelige informasjonsmedarbeidere og Viaplay-sjefen selv – administrerende direktør Niclas Ekdahl. Vi fikk småpratet litt om alt fra hvor nydelig Fløyen er i Bergen (stjerne i boken der), til den hektiske tiden det er for streaming-leverandørene i disse dager.

Det var ingen hemmelighet at Viaplay føler på konkurransen fra internasjonale aktører som HBO Nordic og Netflix.

Viaplay blir billigst

Et av tiltakene Viaplay har iverksatt er å senke prisene på sine tjenester. Både Netflix og HBO Nordic har lagt seg på 79,- kroner måneden (C More gir foreløpig ingen mulighet til kun å abonnere på deres C More Play, mens TV2 Sumo koster 129,- måneden).

Viaplay legger seg på HBO/Netflix-nivå for de som ønsker tilgang til deres film og serie bibliotek. I tillegg tilbyr de en gratis prøvemåned.

Men det de også har valgt å gjøre er å tilby muligheten til kun å få tilgang til TV-innhold. Denne tjenesten koster 49,- kroner måneden og med det er Viaplay billigere for den seriefrelste.

I biblioteket sitt har de blant annet The Walking Dead (sesong 1), Fringe (2 første sesonger), The Big Bang Theory og den helt nye serien Anger Management (så langt de første seks episodene).

Det er også klassikere som Lost (hele serien) og det som i min bok er tidenes sci-fi serie: Babylon 5 (merkelig nok kun siste sesong).

– TV-serier er fantastisk viktig, påpekte Ekdahl. På spørsmål om Viaplay vil kunne vise serier kort tid etter amerikansk premiere, spådde han at det om ikke lenge vil være mulig til å se dem på Viaplay innen et par dager etter amerikansk premiere. Mye av utfordringen her har med logistikk å gjøre, så vel som rettigheter.  

– Vi slår alle hva gjelder kvantitet

Ekdahl fokuserte mye på selve innholdet. Om det de hadde var kvalitet eller ei ville han ikke felle noen dom over, det ville han overlate til seeren å avgjøre.

Det han derimot hevdet var at Viaplay «slår alle hva gjelder kvantitet». Her ble det vist til at Viaplay har inngått avtaler med Sony, Disney og NBC. Til sammenligning er Netflix begrenset til Warner, mens C More har avtale med Fox.

Kommende HBO Nordic har i hovedsak sine egne serier, i tillegg til noen utvalgte serier fra andre aktører. Viaplay satser på å tilby mye lokalt, i tillegg til amerikanske serier. På spørsmål om de hadde inngått noen større avtaler med britiske leverandører, var svaret negativt.

Vi har litt kriminaldrama, men ingen store avtaler med ITV eller lignende«.  

Joker i ermet: Last ned innhold

Noe av det som nok kan karakteriseres som den største fordelen til Viaplay var at de nylig lanserte muligheten til å laste ned innhold for en periode på 30 dager på iOS-enheter og den Playstation 3.

«Download to go» funksjonen gjør det enklere når man eksempelvis er på reisefot og ikke vil bruke mobilnettet – eller befinner seg et sted (som på flyvninger som ikke tilbyr trådløst nett) hvor man da kan laste ned serien før man reiser hjemmefra.

Dette er lignende funksjon på eksempelvis Spotify Premium, hvor man kan ha et visst antall sanger nedlastet på mobil enhet. Lignende funksjon er ikke tilgjengelig hos HBO eller Netflix (hvorfor Netflix ikke tilbyr dette kan du lese om i et kommende intervju med Netflix-ansatte Neil Hunt). Viaplay sier de vil fortsette å jobbe med å utvide tilbudet til flere plattformer – hvor nylig lanserte Playstation 3 støtten er et av tiltakene.  

Vi skal komme med en test av Viaplay en av de kommende dagene. Del gjerne din erfaring med tjenesten i kommentarfeltet!