august, 2017

2017tor17aug21:40Mercur sesong 1TV2Sjanger:Drama,Periodedrama

Detaljer

Her finner du premièredato og informasjon for Mercur sesong 1 på TV2.

OBS! Serien er tilgjengelig tidligere på TV2 Sumo

Beskrivelse fra TV2

Tre venner og en radiostasjon på havet.

Rocken kommer til Danmark på slutten av femtitallet og tre venner forsøker å omgå det statlige radioapparatet med sin egen «Radio Mercur».

«Mercur» er en fortelling om en radiostasjons fødsel, storhet og fall, og vi følger historien gjennom de tre hovedkarakterene: Flemming, Jan og Anne-Marie. 

Flemming er 21 år (Andreas Jessen) og studerer mens han bor hjemme hos sine foreldre. 32-år gamle Jan (Jon Lange) er et barn av overklassen, som forsøker både å leve opp til presset fra sin klasse, samtidig som han prøver å finne sin egen vei i livet. Vi møter også Anne-Marie (Neel Rønholt, kjent fra «Badehotellet») på 28, som kjemper seg frem i verden, hun kommer fra arbeiderklassen og har en sønn på seks år. 

Men Flemming, Jan og Anne-Maries drøm og kamp for radiostasjonen, gir også trøbbel på det personlige plan, og spørsmålet er, om man kan unngå å begrense hverandre, når man kjemper for sin egen frihet? 

«Mercur» er inspireret av virkelige hendelser fra 1958-62, hvor Radio Mercur – fra et skip i Øresund – gikk på luften, da et hull i lovgivningen gjorde det mulig å sende radio på en ny måte, med rock, pop og reklamer.

 

Bilder

 

Trailer

Tidspunkt

(Torsdag) 21:40

Kanal/tjeneste

TV2

www.tv2sumo.no

X
X
X