februar, 2017

2017tor09feb21:5522:55PremiereLegion sesong 1Fox21:55 - 22:55 Sjanger:Action,Thriller

Detaljer

Trailer, premieredato, bilder og informasjon om superheltdramaet Legion sesong 1 finner du her. 

Legion handler om en trøblete ung mann som har overnaturlige evner. David Haller (Dan Stevens) har siden barndommen slitt med det som er oppfattet som en mental lidelse. Men kanskje det er noe mer bak?

Han begynner etter hvert å innse at stemmene i hodet og synene han ser kan være ekte.

Fra Fargo-skaper

Legion sesong 1
Legion sesong 1: Dan Stevens som David Haller. Foto: Chris Large/FX

Legion sesong 1 kommer fra FX, som står bak de siste års høyst kritikerroste seriene Justified, Fargo, Sons Of Anarchy og Atlanta.

Det er Fargo-skaper Noah Hawley som står bak serien, noe som alene gjør at forventningene til serien stiger til taket. 

Downton Abbey-stjernen Dan Stevens har hovedrollen og med på laget har han Parks And Recreations Aubrey Plaza, i tillegg til Rachel Keller og Jean Smart.

Dana Gonzales står for kinematografi, mens Jeff Russo har ansvar for lydspor. Hawley skriver manus og regisserer.

Tilknyttet Fox/Marvels filmunivers.

Legion er ment å ha en form for tilknytting til X-Men filmene. I kildematerialet er David Haller sønnen til X-Mens lederskikkelse Xavier (spilt av Patrick Stewart).

X-Men filmene har rullet og gått på kino siden 2000 og består av et dusin filmer, med flere på vei. Det er Disney-eide Marvel som står bak tegneseriebladene som filmene og Legion er basert på.

De står også bak superhelter som Spider-Man, Hulk og Iron Man. Serien vil derimot ikke dele univers med de nevnte filmene, da rettighetene til de ligger hos Sony (Spider-Man) og Disney/Marvel (øvrige), mens det er amerikanske Fox som har filmrettighetene til X-Men.

Totalt 8 episoder blir produsert i Fargo sesong 1. Det er forespeilet at serien kan få mange sesong, om den første blir en suksess.

Kommer på Fox som ferskvare

TV-kanalen Fox har sikret seg rettighetene til Fargo sesong 1 og vil sende den dagen etter amerikansk premiere. De har fra før serier som Atlanta og American Horror Story fra FX.

Det betyr samtidig at det vil ta tid før serien blir tilgjengelig på en strømmetjeneste, seere som er interessert bør derfor merke seg sendetidspunkt eller ta i bruk DVR-funksjoner.