januar, 2017

2017man16jan22:30Homeland sesong 6TV 2 Zebra22:30 Sjanger:Drama,Thriller

Tidspunkt

(Mandag) 22:30

Detaljer

Her finner du premieredato, informasjon, bilder og trailer for Homeland sesong 6. 

Obs! Klokkeslett for sending på TV 2 Zebra er ikke kjent enda

Det var ingen ny Homeland-sesong i 2016, bakgrunnen for det er at amerikanske Showtime har lagt om sendeskjemaet sitt for å tilpasse seg den moderne seer. Mens de tidligere gjerne kom med flere serier på en gang, har de nå spredt de mer utover året for å friste abonnenter til å abonnere året gjennom.

Noe som blant annet medførte at Homeland sesong 6 ble forskjøvet til starten av 2017.

Stiller spørsmålstegn ved USAs mentale tilstand

I traileren, som du kan se øverst i artikkelen, ser vi Carrie Matheson (Claire Danes) påpeke at USA har forandret seg til det verre etter de fatale terrorangrepene 11. september 2011.

Den nær tre minutter lange traileren avdekker at det er nok av relevante tema som utforskes, alt pakket inn i action, spenning og en god dose paranoia. Akkurat slik vi har lært Homeland å kjenne gjennom 5 år på skjermen.

Ytringsfriheten og videoblogging blir utforsket, et tema som har vært pågående i over et tiår. I flere år har bloggere blitt forfulgt og straffeforfulgt i deler av verden, en praksis som nå også inntar den fiktive Homeland-verden da en ung blogger blir arrestert og anklaget for å hjelpe terrorister med å planlegge angrep ved hjelp av hans videoreportasjer.

Et spennende tema, og et velkomment et for det norske publikum. Mens blogging her hjemme gjerne er mest kjent for rosabloggere og lipgloss-promotering, har bloggsjangeren hatt en langt mer seriøs påvirkning i en rekke land. Spesielt der hvor ytringsfriheten er under angrep.

Trailer til Homeland sesong 6: Har USA gått av skaftet etter 9/11?
Homeland sesong 6

I tillegg har Saul Berenson (Mandy Patinkin) og Dar Adal (F. Murray Abraham) hendene fulle med en ny kommende president som utfordrer det etablerte. «Hvis krigen er umulig å vinne, hva gjør vi så der?» spør den kommende presidenten Elizabeth Keane (Elizabeth Marvel), til forbauselse for de to veteranene. 

Muslimer i dagens USA

Etter en sesong satt til Berlin er nå Homeland tilbake i USA, hvor Carrie jobber for en organisasjon som hjelper muslimer som bor i New York. Flere måneder er gått siden forrige gang vi så henne.

Hvordan muslimer behandles i vårt moderne samfunn blir med det bragt til fremsetet. Traileren overlater liten tvil om at Carrie vil utfordre hvordan myndighetene går frem i sin jakt på terrorister.

Det er ikke første gang Homeland-skaperne forsøker seg på dette, da det også var tema i deres forrige serie 24. En serie som ble anklaget for å fremstille et stereotypisk bilde av muslimer i USA.

Det vil ventelig bli nok å diskutere av Homeland-tematikk også denne sesongen.

Hva så med Quinn?

Traileren bekrefter også at favoritten Peter Quinn (Rupert Friend) fortsatt er i live. Noe serieskaperne ikke har forsøkt å holde hemmelig, i motsetning til hva man gjerne kan forvente av serier som ønsker å skape blest og spekulasjon mellom sesonger.

Bilder har for lengst avslørt at Friend blir med i den nye sesongen og produsentene har uttalt at planene er å vise en forandret Quinn med en historie «uvanlig for hva som normalt vises på fjernsyn».

At vi slipper noe mystikk om en hovedpersons skjebne er like greit, etter et år hvor Game Of Thrones og The Walking Dead red den hesten til døde.

Prison Break-skuespiller klar for serien

Nytt tilskudd i sesong 6 er Prison Breaks Robert Knepper, som vil ha en birolle som amerikansk general. Dominic Fumusa, Patrick Sabongui og Hill Harper har også birolller i løpet av sesongens 12 episoder.

Knepper, her i en episode av The Flash
Knepper, her i en episode av The Flash, vil spille i ikke mindre enn tre serier til våren: Homeland, Prison Break og Twin Peaks.

Knepper har hatt travle dager, da han også er tilbake i Prison Break, som etter flere års pause kommer med ny sesong på TV3 til neste år. Ikke nok med det, han vil også ha en rolle i ny sesong av Twin Peaks, en serie som bringes tilbake av samme kanal som huser Homeland.

X
X
X