februar, 2017

201715feb21:40Født i feil kropp, sesong 2TV2 og TV2 SumoSjanger:Dokumentar,Program

Tidspunkt

(Onsdag) 21:40

Kanal/tjeneste

TV2

www.tv2sumo.no

Detaljer

Her finner du premieredato og informasjon for Født i feil kropp, sesong 2.

 

Programbeskrivelse fra TV2

«I Norge finnes det en rekke mennesker som føler at de er født jente i en guttekropp, eller som gutt i en jentekropp. De kjemper for å bli forstått og for å få leve som den de er. Tenk deg angsten, redselen og ikke minst selvforakten for en mann når han kommer i kvinnelig pubertet, utvikler bryst og får menstruasjon. Er du gutt, fanget i kroppen til en jente, er det dette som skjer.

Å kjenne seg som jente, men være fanget i kroppen til en gutt, være livredd og engstelig for å komme i mannlig pubertet og utvikle mørk stemme, synlig adamseple og skjeggvekst er neppe enklere.

I 2014 og første sesong møtte vi et knippe tøffe mennesker som ga oss et innblikk i hvordan det oppleves å være født i feil kropp. Vi ble kjent med mennesker fra 8 – 70 år som ga oss en smakebit på hva en kjønnsbekreftende behandling faktisk er.

I årets sesong møter vi hovedsakelig unge mennesker i alderen 9 – 26 år. Noen av disse gir oss et gledelig gjensyn fra første sesong hvor vi tydelig ser forskjell både i alder og utseende. Noen av dem vi har møtt før, har i dag kommet langt videre i sin prosess mot å bli den de ønsker å være, selv om veien fram fortsatt er lang.

I første program møter vi Rino og David, som forelsket seg i hverandre som to jenter. I dag er de gutter, og lever som et homofilt par. De forteller at seksualitet og kjønn ikke nødvendigvis henger sammen.»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

X