Anbefalte krimserier

På jakt etter en ny god krimserie? Serienytt hjelper deg med å få bedre oversikt. 

Det er lite som slår en god krimserie i ferien, spesielt rundt påske og juletider. Vår oversikt består av redaksjonens anbefalinger og viser også hvilken strømmetjenester serien er tilgjengelig på.

Annonse

Krimseriene varierer fra de rolige og dramatiske til de actionfylte. Vi håper oversikten hjelper deg til å finne frem til nye favoritter.

Krimserier vi anbefaler

Beforeigners

SkyShowtime, Strim
Komedie, Krim, Science Fiction
7.8

Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall.

Dexter

Allente, Netflix, SkyShowtime, Strim
Drama, Krim, Spenning
8.6

Dexter er en seriemorder med en vri; Han jakter kun samfunnets verste, de som har begått grusomheter og sluppet unna lovens lange arm.

The Sinner

Netflix
Drama, Krim, Miniserie, Spenning
8.0

Jessica Biel spiller Cora Tannetti, en ung mor som plutselig går til angrep på en fremmed en dag på stranden.

Blue Lights

NRK TV
Drama, Krim
8.1

Et friskt og annerledes politidrama, som viser vennskapet og viktigheten av gode kollegaer gjennom de unike farene og det store presset som kommer med å være førstelinje gruppe.

The Fall

Drama, Krim, Spenning
8.2

Stella Gibson sendes til Nord-Irland for å kontrollere en pågående etterforskning. Det blir raskt klart for henne at en seriemorder er løs.

Bosch: Legacy

Prime Video
Drama, Krim
8.5

Vi følger Bosch videre, og får vite mer om hans fortid og familie, med det problematiske og ofte farlige livet som etterforsker i Los Angeles som bakteppe.

Godfather of Harlem

Allente, Disney+, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim, Spenning, Thriller, Periodedrama
8.0

Etter lang tid i fengsel forsøker New York City gangster Bumpy Johnson å gjenvinne territoriet fra Genovese-familien. Basert på en sann historie. 

Nine Perfect Strangers

Prime Video
Drama, Krim, Miniserie, Spenning
7.0

Ni fremmede tar inn på et helse- og velvære hotell. Lite vet de hva de har i vente over de neste ti dagene når direktøren Masha går inn for å tilføre gnist til deres slitne kropp og sinn.

Shetland

BritBox, NRK TV, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
8.1

Krimserie basert på bøkene til Ann Cleeves. Vi følger etterforsker Jimmy Perez og hans kolleger, som løser kriminalsaker på Shetland. Serien er blant annet kåret til beste dramaserie i Storbritannia. 

Bodyguard

Netflix
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.2

En krigsveteran får i oppdrag å være livvakt til en politiker som var en viktig fortaler for krigen han var med å utkjempe. 

Gangs of London

Allente, C More, SkyShowtime, Strim, TV 2 Play
Action, Drama, Krim
8.1

Kampene mellom rivaliserende gjenger i nåtidens London skaper drama, problemer for lokale myndigheter og setter mange liv i fare i denne britisk-amerikanske serien fra Sky og Cinemax. 

Mare of Easttown

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Miniserie
8.5

En lokal detektiv i Pennsylvania, spilt av Kate Winslet, opplever at livet raser sammen når hun etterforsker et drap. Gavin O’Connor står for regi av alle miniseriens episoder. 

Fargo

Allente, C More, Strim, TV 2 Play, Viaplay
Drama, Krim
8.9

Antalogiserie satt til universet fra den kritikerroste Fargo-filmen.

The Wire

HBO Max, Strim
Drama, Krim
9.3

Ansett av mange som verdens beste TV-serie. En gripende, engasjerende og tankevekkende dramaserie om Baltimores etterforskere og kriminelle underverden, som håndterer vanskelige samfunnsspørsmål med humor og nervepirrende stil.

Line Of Duty

Allente, BritBox, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
8.6

Steve Arnott forflyttes til antikorrupsjonsavdelingen etter et dødsfall som følge av feil identitet i en antiterrorist-operasjon.

Reacher

Prime Video
Action, Drama, Krim, Thriller
8.1

Jack Reacher er basert på bestselgerbøkene skrevet av Lee Child. Jack er en tidligere soldat som reiser lander rundt og påtar seg farlige og krevende oppdrag. 

Dark

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.7

Barn forsvinner på mystisk vis i den tyske byen Winden. Et gammelt mysterium avdekkes sakte men sikkert i søken etter svar på hva som har skjedd. 

The Pembrokeshire Murders

BritBox, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
7.2

Luke Evans spiller etterforskeren som gjenåpner noen uløste drapssaker fra 80-tallet, hvor nye etterforskningsmetoder drar tråder til seriemorderen John Cooper. Basert på en sann historie. 

Person Of Interest

HBO Max, Strim
Action, Drama, Krim, Spenning
8.4

Hva om myndighetene har utviklet kunstig intelligens med mulighet til å vite om kriminelle handlinger før de finner sted?

Black Bird

Apple TV+
Drama, Krim, Thriller
8.1

Jimmy Keene er dømt til 10 års fengsel, men fristes av FBI med redusert dom om han klarer å finne ut hvor seriemorderen Larry Hall, i samme fengsel, har gjemt de åtte kvinnene han skal ha drept.

Riverdale

Netflix
Drama, Krim, Spenning
7.3

Riverdale er basert på tegneserieblader fra Archie Comics. Serien kombinerer tenåringsdrama og krim. 

Unforgotten

BritBox, NRK TV, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
8.2

Cassie Stuart har ansvaret for etterforske drap som ble begått for mange år siden og først avdekket nå. Serien går under navnet Nedgravde hemmeligheter i Norge og har blant annet vært populær påskekrim. 

Unbelievable

Netflix
Drama, Krim, Miniserie
8.4

En ung kvinne blir tiltalt for å avgi falsk forklaring etter å ha anmeldt en voldtekt. To etterforskere tar saken for å komme til bunns i hva som skjedde.

The Outsider

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Spenning, Thriller
7.8

En trener blir arrestert for drapet på en 11 år gammel gutt. Men etterforskningen leder til jakten på det virkelige monsteret, som frister mennesker til å drepe for han.

Broen

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.6

Når et lik oppdages på broen mellom Sverige og Danmark må etterforskere fra begge land samarbeide om å finne drapsmannen.

Babylon Berlin

Allente, HBO Max, NRK TV, Strim, Viaplay
Drama, Krim, Periodedrama
8.4

Basert på bokserien til tyske Volker Kutscher, følger serien den tyske etterforskeren Gereon Rath, som i 1929 blir sent til Berlin for å etterforske et nettverk av dop, sex, politiske intriger og mord.

Castle

Disney+
Drama, Krim
8.1

Krimforfatteren Richard Castle ender opp som spesialrådgiver for politiet. Sammen med etterforsker Kate Becket løser han krevende saker.

Sherlock

Prime Video, HBO Max, Strim
Drama, Krim, Spenning, Thriller
9.1

Mesterdetektiven Sherlock Holmes blir her servert i en moderne utgave. Serien er kjent for sin spennende plott, intelligent skriving og strålende skuespill. Hver episode er som en mini-film, full av intriger, gåter og uventede vendinger.

Gotham

Action, Drama, Krim, Spenning, Superhelt
7.8

Serien handler om tiden før Bruce Wayne blir Gothams mørke ridder Batman.

Dalgliesh

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
7.8

Basert på de bestselgende krimbøkene til P.D. James om diktskriver, enkemann og etterforsker Dalgliesh sin karriere fra 1970 til nåtidens England ved Scotland Yard.

Severance

Apple TV+
Drama, Krim, Science Fiction
8.7

Mark Scout (Adam Scott) og teamet hans går frivillig med på ett inngrep som gjør det umulig for dem å huske hva de har gjort på jobb når de er hjemme, og umulig å huske privatlivet når de er på jobb.

Rectify

Drama, Krim, Thriller
8.3

Kritikerrost dramaserier som forteller historien om Daniel, som renvaskes for et drap han ble dømt for nesten 20 år siden.

The Act

Krim
8.1

True-crime antalogiserie som handler om særdeles merkelige saker. Serieskaper er Nick Antosca og den prisvinnende journalisten Michelle Dean. 

Broadchurch

BritBox, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim, Spenning
8.4

Kritikerrost krimserie. I en liten by inntreffer tragedien når en ung gutt blir funnet myrdet. Byens nye etterforsker får en nær umulig oppgave i å oppklare mordet. 

Mindhunter

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.6

To FBI-spesialister reiser landet rundt og intervjuer dømte seriemordere i håp om å bedre forstå den kriminelle adferden. 

The Expanse

Prime Video
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.4

Satt 200 år inn i fremtiden tar The Expanse for seg kolonisering, klasseskille og storpolitikk.

Carnival Row

Prime Video
Drama, Fantasy, Krim
8.0

Orlando Bloom og Cara Delevingne er stjernene i serien om mysitske skapninger som har flyktet fra hjemlandet og samlet seg i en storby hvor stemningen blir stadig mer trykket grunnet innvandring.

Tunna blå linjen

Drama, Krim
8.1

Svens politidrama om seks betjenter som prøver å balansere på den tynne linjen mellom privatliv og jobb. De er imidlertid veldig forskjellige mennesker, som skal oppføre seg som én enhet, og det er ikke alltid lett når meninger og holdninger gnisser.

True Detective

HBO Max, Strim
Drama, Antalogiserie, Krim, Spenning, Thriller
8.9

Amerikansk antalogiserie som hver sesong handler om nye etterforskere, et nytt mysterium og satt til en ny by. Sesongene har til felles at de utforsker samfunnets mørkere sider.

The Chi

Disney+, HBO Max, Strim
Drama, Krim, Spenning
7.5

På sørsiden av Chicago, i noen av USAs farligste nabolag, kan de minste avgjørelser ha livsfarlige konsekvenser. Serien følger en gruppe ungdommer som prøver å finne rett vei i livet. 

Animal Kingdom

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim, Spenning
8.2

17 år gamle Joshua «J» Cody mister moren sin etter en heroinoverdose og må flytte til sin kriminelle familie i California. Det tar ikke lang tid før Joshua skjønner hvorfor moren prøvde å holde ham unna den familien…

Om forfatter

Redaksjonen
Redaksjonenhttps://serienytt.no
Serienytt-redaksjonen har servert informasjon om strømming, TV-serier og bransjenyheter siden 2011.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom