HjemAnmeldelserUnicorn Store

Unicorn Store

Det finnes en hemmelig fargesprakende regnbue-perle på Netflix, som heter Unicorn Store, regissert av Brie Larson (Captain America).

Foto: Netflix

Kit (Brie Larson) er kunstner, men får selvtilliten sin knust, når lederen for kurset hun tar hater arbeidet hennes. Hun flytter hjem til mor og far, og snart er TVen, sofaen og pysjamasen hennes nærmeste venner mens hun marinerer i selvmedlidenhet.

Etter mye om og men, og mas fra foreldrene, bestemmer hun seg for å ta en jobb i et vikarbyrå. Der får hun den prestisjetunge jobben som ansvarlig for kopimaskinen. På kopirommet blir hun kjent med lederen for bedriften, som inviterer henne til å levere inn porteføljen sin og prøve seg på en pitch om de nye støvsugerne bedriften skal lage reklame for. Endelig er voksenlivet i gang. Foreldrene er veldig fornøyde med henne og Kit prøver å smile med hun også, selv om hun kjenner noe murre under overflaten.

En dag på jobb mottar hun en invitasjon til en hemmelig butikk. Nysgjerrigheten hennes kan ikke holdes i sjakk lenge, og hun drar til lokasjonen i brevet, hvor hun møter The Salesman (Samuel L. Jackson) som tilbyr henne intet mindre enn å oppfylle hennes største barndomsdrøm: En enhjørning (Her må man bare stole på at Samuel L. Jackson vet hva han gjør).

Men for å få en enhjørning forteller han at hun først må oppfylle visse krav, som i hovedsak er å lage et godt hjem for enhjørningen. Med hjelp fra en intetanende snekker (Mamoudou Athie fra Jurassic World Dominion og The Circle), og til foreldrenes store forferdelse, begynner Kit derfor å byggen en stall i hagen, samtidig som hun prøver å fokusere på pitchen om støvsugeren. De to oppgavene passer på ingen måte sammen og hun sliter raskt med å dele oppmerksomheten sin mellom voksenlivet og barndomsdrømmen.

unicorn store
Foto: Netflix

Filmen er veldig søt. Den handler i store strøk om å ikke miste barnet i deg når du står ovenfor utfordringen med å ta steget inn i voksenlivet. Den handler også om å bruke dine styrker til din fordel, og å ikke godta andres sannheter og meninger som dine egne. Denne filmen skriker selvåpenbaring og selvkjærlighet og den er den beste feelgood-filmen jeg har sett på lenge. Anbefales.

Se Unicorn Store på Netflix

Review

Oppsummert

Veldig søt film om å ha kjærlighet for seg selv og ikke drukne i voksenlivet.
Annonse
Veldig søt film om å ha kjærlighet for seg selv og ikke drukne i voksenlivet. Unicorn Store