HjemNyheterFornying/kanselleringShadow and Bone S2 kommer 16. mars

Shadow and Bone S2 kommer 16. mars

Vi har ventet på sesong 2 av Shadow and Bone siden midten av 2021, endelig er den nye sesongen her. Men husker vi i det hele tatt hva sesong 1 handlet om? Oppsummering av sesong 1 kommer nedenfor denne traileren til sesong 2:

Trailer: Netflix

Tilbake i 2021 skrev vi at Shadow and Bone utdanket HBO sin serie The Nevers som kom ut i samme periode. Her er et par ting verdt å minnes på fra sesong 1, før vi setter oss ned 16. mars og ser sesong 2:

  1. Ravka er en nasjon som ble delt i to av The Fold for mange år siden, et enormt belte av skygger full av monstre som ikke vil la noen krysse. Det skaper problemer med matforsyninger og skaper stor rift mellom ØstRavka og VestRavka. Skyggebeltet ble skapt av en veldig skjelden type Grisha (dem med magi) som heter Shadow Summoners. Kirigan, som alle trodde var en etterkommer av denne Grishaen, viser seg raskt å være historiens villain, og egentlig den originale Shadow Summoneren som laget The Fold. Han berettiger sine handlinger med å ville beskytte alle dem med krefter som blir undertrykt og noen ganger også drept av dem som er sjalu eller redde for dem.
  2. Det er kun Grisha som kan navigere gjennom The Fold, om de er meget meget forsiktige, og har derfor blitt en livslinje for frakt av mat og annen handel mellom de to delene av nasjonen. Nasjonene som omgir Ravka er imot dem i større eller mindre grad, og av ulike grunder ønsker de derfor ikke å hjelpe.
  3. Innbyggerne i Ravka mener at en mytisk type Grisha som kan kalle frem rent solskinn, The Sun Summoner, som kun er skrevet om i historiebøkene, vil kunne eliminere The Fold og sette en stoppe for denne trusselen mot nasjonen.
  4. Alina Starkow er seriens hovedkarakter. Hun er kartlager i The First War, og har vokst opp med sin utrolig flinke sporfinner-venn Mal, i hjemlandet Ravka på vestsiden av The Fold. Hun er sagt å være halvt Ravka og halvt Shu (en Asia-inspirert folkegruppe kjent for avansert teknologiske fremskritt, men uten evnen til magi). Det sjokkerer derfor alle når dette foreldreløse barnet viser tendenser til å være The Sun Summoner, i et forsøk på å redde Mal inne i The Fold. Hun utstråler rent sollys og tvinger vekk monstrene. På slutten av sesongen har hun begynt å forstå styrken av kraften sin fult ut og tror selv hun kan klare å «rive ned» skyggeveggen som deler nasjonen. Men hun er svak etter den store kampen mot Kirigan i slutten av sesongen, etter å ha reddet dem fra The Fold, så hun trenger å holde hodet lavt og trene seg opp igjen for å kunne klare oppgaven. Hun må også rømme fra dem som ikke ønsker at skyggeveggen skal falle, og løsningen blir at hun og Mal kjøper seg innpass på en båt på vei til Ketterdam.
  5. Matthias and Nina, heksejegeren og heksen, har en nydelig Romeo og Julie lignende historie vevd inn i serien mellom hovedplottet. De møtes når hun tas til fange av Matthias og resten av den Scandinavia-inspirerte nasjonen Drüskelle. Et vennskap begynner å ta form mellom dem, som blomstrer til en forelskelse, men det er vanskelig for Matthias å ha tiltro til henne når han har lært å hate hennes type Grisha, altså Heartrender, fordi de kan endre andres følelser og handlinger. Når Ninas Heartrender-venner/kollegaer finner henne igjen, innser hun hvor stor fare han er i, så hun overtaler en dusørjeger om at Matthias er en slavehandler som har tatt henne til fange. Dusørjegeren ser store dollartegn og tar Matthias til fange og setter dem begge på båten sin til Ketterdam, hvor Nina forventes å vitne i retten om det hun sier. En redning for Matthias, men alt han ser er at han sitter bak gitter i bunnen av en båt, bedratt av den han trodde han kunne stole på. På dekk sitter Nina og fortvilet lurer på hvordan hun skal få rettet opp i alt dette, når hun hører tre problemmakkere snakke om at de trenger en Heartrender for å komme seg gjennom The Fold.
  6. De tre problemmakkerne er Kaz, Inej og Jasper (Litt for glad i geiten sin, Milo). De har reist til vestsiden av Ravka for å finne The Sun Summoner og ta henne med tilbake gjennom The Fold til oppdragsgiveren sin på andre siden. Kaz sitt egentlige skjulte motiv er å tjene nok til å kjøpe fri Inej, som er eid som slave. De gjør et godt forsøk på å kidnappe Alina, men i slutten av sesongen har de begynt å tro på at hun er den ekte Sun Summoner og bestemmer seg for å holde hemmeligheten hennes skjult. Det er Inej som i hovedsak tror på dette, men siden Kaz ar svak for henne så sier han også ja til å holde på hemmeligheten om hennes identitet, selvfølgelig i bytte mot en stor mengde juveler, som pent og pyntelig løser problemet med å kjøpe fri Inej. De setter også snutene sine mot Ketterdam p åsamme båt som de andre, i slutten av sesongen.
  7. I slutten av sesongen innser vi også at The Darkling/The Shadow Summoner/ Aleksander/General Kirigan ikke er død, når han trer ut av The Fold, etterfulgt av skyggene sine, som tar form som monstre. Grøss! Vi vet allerede at The Fold kan flyttes på, det har vi jo sett ham gjøre, og vi vet at de vingebekledde menneske-etende monstrene på innsiden, kjent som Volcra, er uskyldige mennesker som har blitt slukt av skyggene. Men at de kan nå kan bevege seg utenfor The Fold er et stort problem for heltene våre.
Shadow and Bone. Foto: Netflix
Foto: Netflix

Sesong 1 av Shadow and Bone var veldig spennende, så la oss håpe sesong 2 er like bra. Traileren har mange hint om at vi vil se en stor krig, sikkert på slutten av sesongen. Nå når skyggemonstrene kan manifesteres utenfor The Fold vil jeg tro det vil kreve et stort samarbeid mellom Grisha og resten av nasjonene for å stoppe dem. De omkransende nasjonene må ta til vettet og innse at det bare er et tidsspørsmål før de også blir slukt av The Fold om de ikke begynner å hjelper til.

freddy carter shadow and bone
Foto: Netflix

I traileren hører vi snakk om at Alina må finne The Firebird og The Sea Whip og ta kreftene deres, for å kunne stoppe The Darkling. Kan kanskje The Sun Summoner, The Firebird, The Sea Whip og The Shadow Summoner være fire deler av en større universell altoppslukende kraft? Vil ett menneske kunne holde på så mange sterke krefter samtidig? Er kanskje også The Darkling på leting etter disse samme to nye kreftene? Da får vi nok et førstemann-til-mølla type eventyrdrama i sesong 2, som tar oss på reise gjennom de forskjellige vakre og spennende rikene i denne verdenen. Jeg gleder meg til å finne ut av svarene.

Shadow and Bone. Foto: Netflix
Foto: Netflix

Du kan se Shadow and Bone sesong 2 på Netflix fra 16. mars.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse