HjemAnmeldelserCinderella (2021) - Mias Musikaler

Cinderella (2021) – Mias Musikaler

Fra skaperne av Pitch Perfect kommer denne søte lille Askepott filmen, som med mye spydighet, selvironi og RYTME leder oss gjennom den klassiske historien om askepott som møter prinsen og så danser de rundt i ring til sluttens store crescendo.

Cinderella (2021)
Foto: Amazon Prime

Det er et stjernespekket rollegalleri. Blant annet stemoren Vivian, i form av Idina Menzel (Frozen, Enchanted) og Askepott er Camila Cabello (sangeren fra Xfactor gruppen Fifth Harmony). Billy Porter spiller Fab G, Askepotts gudmor/far og vi har også blant annet se Minnie Driver og Pierce Brosnan som dronning og konge, som krangler om hvem som skal ha størst tronstol og hva de skal gjøre med sin udugelige sønn. Og la oss ikke glemme komikerne James Acaster, Rob Becket og James Corden, som alle gjør mer enn nok for filmens humor på egenhånd. Romesh Ranganathan, Doc Brown og Missy Elliot går også noen runder over skjermen. Her er det mye å ta i.

Filmen er morsom og utrolig sjarmerende. En skikkelig feelgood, tettpakket med rytmetunge fengende og kjente sanger som er skrevet om spesifikt for filmen. I klassisk Pitch Perfekt til kan man si. I tillegg et settet og kostymene on point, spesielt de kjolelignende antrekkene til Fab G / Billy Porter.

Cinderella 2021
Foto: Amazon Prime

Ja, dette er den klassiske historien om Askepott, men som prins Robert (Nicholas Galitzine) selv sier:

«This is insane. I can’t just pick some bride at a ball. And then what? Are we supposed to just grow old together? Into our forties? What are we even going to talk about?»

Cinderella (2021)
Foto: Amazon Prime

Derfor har den også fått nye og bedre vinklinger, blant annet hvor prinsens søster Gwen (Tallulah Greive) jobber hardt for en plass for kvinner i maktposisjoner, helst tronen om hun kan klare å få den, og Askepott drømmer om å starte sitt eget klesmerke. Istedenfor å spørre stemoren om å få ha på seg en nydelig kjole, gå på ball og kanskje møte en frier, spør hun om å få ha med seg en kjole hun har sydd selv til ballet for å kanskje møte noe som vil kjøpe den. Svaret er uansett det samme. Nei.

Cinderella (2021)
Foto: Amazon Prime

Det er en haug av dårlige anmeldelser der ute i det store intet, som sier filmen er elendig, men som NRK P3/ Filmpolitiet sier «Det hadde vært en smal sak å sakse i stykker dette tynnvevde eventyret […men…] hvis du, som meg, er anlagt for å like luftige musikaler og eventyr, så er ikke «Cinderella» bortkastet tid – for eksempel på en litt sliten søndag.» Det er ironisk nok søndag når jeg skriver dette! Det er sol ute, jeg er god og varm og jeg koser meg med denne filmen. Det gjør jeg virkelig. Anbefales!

Dette er en Amazon Prime original, så det er der du kan se den. Kjør på og ha en fortreffelig dag, om det er søndag eller ei når du leser dette. Trailerne viser alltid for mye, så jeg legger heller ved dette klippet, som jeg syns fanger filmens humor og rytme veldig bra, når prinsen prøver å fortelle kvinnene på ballet at han ikke er interessert i dem:

Klipp: Amazon Prime

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse