HjemNyheterJunji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre. Ikke for de lettskremte.

Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre. Ikke for de lettskremte.

Om du har en tendens til mareritt er kanskje ikke dette serien for deg. Om du liker å grøsse litt… Velbekomme. Maniac er en animert samling historier av forskjellig lengde, noen med sammenhengende historier og andre enkeltstående. Originalt er samlingen en del av en publisert tegneserie i horror-sjangeren, tegnet av den populære japanske manga-tegneren Junji Ito. Han er kjent for sine horror-tegninger og tegneserier som ofte holder en dypere mening om menneskets natur og kvaler mellom sine tankevekkende og ikke minst skremmende blyantstrøk.

juji ito maniac
Foto: Junji Ito

Serien til Netflix er lojal mot tegneserien, både med tanke på historiene den forteller og den drømmarerittaktige stilen den blir fortalt i, noe som er flott å se når arbeidet bak er fra en så flink kunstner som Ito, som har mange fans rundt i verden, spesielt da i asiatiske land. Ito’s helt spesielle stil og historier blir derfor destillert her som en like unik horror serie, vel verdt å se om man liker sjangeren og er interessert i kunstneriske fremstillelser av tanker og følelser i en marerittlignende verden.

juji ito maniac
Foto: Junji Ito

Det Netflix har lagt til, som nok har både sjokkert og gledet mange seere, er farger. Fargene passer godt inn og bringer historier som allerede er elsket av fans til nytt fargesprakende liv og inn i den modere tidsalderen. De sykelige fargene kler tegneseriens karaterer og verdener veldig godt, og man kan bruke farger til å sette ytterligere lys på de tingene tegneserien også ønsket fokus på.

Serier som dette er uvandt for de fleste. Den minner kanskje mest om Love, Death & Robots, men det er å strekke seg litt langt det også. Historiene til Ito utvikles sakte men sikkert, og har uhyggelig tematikk, fremtredenen og tone. Rett og slett designet for å sende ising nedover ryggraden din og gjøre det en smule vanskeligere å sove om natten. Ofte har de ikke en slik tydelig avslutning som mange liker, løse tråder dingler ofte fremdeles i vinden, som et lik hengende i løkken i et tre…. Men de er likevel gjennomtenkt og utformet på en helt spektakulær måte. Fantasien her er uten sidestykke, og kan nok kalles kunst.

juji ito maniac
Foto: Junji Ito

Tomie (En udødelig jente som driver hennes beundrere til galskap), Uzumaki (en by som er besatt av spiraler) og Gyo (en verden hvor fisk styres av selvbeviste bakterier som kalles «dødens stank») er hans mest kjente verk.

Om du er usikker på om Maniac er noe for deg så kan det være en ide å hoppe over første episode. I samme stil som Death Love & Robots, kan de fleste av disse episodene sees uavhengig av hverandre, og episode en er ansett som den dårligste i samlingen.

juji ito maniac
Foto: Junji Ito

Du kan se serien på Netflix. Se et klipp her:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse