HjemNyheterTim Burton's Wednesday er på Netflix! And it is goood!

Tim Burton’s Wednesday er på Netflix! And it is goood!

Episoden «Wednesday’s Child is full of Woe» kickstarter denne serien om Wednesday Addams’ ungdomsskoledager, sammen med dialogen:

I’m not sure who’s twisted idea it was to put hundreds of adolescents in underfunded schools. Run by people who’s dreams were crushed years ago. But I admire their sadeism.

Wednesday Addams
Wednesday Addams
Foto: Netflix

Dette sier Wednesday, kjølig spilt av Jenna Ortega (You, Ironman 3), rett før hun finner broren låst i skapet sitt på skolen. Etter å ha kalt broren patetisk, tar hun en bedagelig spasertur videre til bassenget hvor guttene som stengte broren inne har svømmetime. Allerede her får vi hennes andre gullkorn på bare 2 min, der hun står på bassengkanten i sine svarte klær, stripete strømpebukse og musefletter:

The only person who gets to torture my brother. Is me.

Wednesday Addams
Wednesday Addams
Foto: Netflix

Så løfter hun helt uanfelket opp to bæreposer fulle av Pirayaer og slipper dem ut i bassenget. As you do. Skrikene til guttene fyller svømmehallen før første fisk finner sitt offer. Når lukten av blod blander seg med klor, først da får vi se henne smile. Grøss. Jenna Ortega gjør en helt fantastisk jobb med å portrettere denne veldig veslevoksne jenten, slik hun lovet, med et helt eget rettssystem og verdensbilde fra resten av menneskene hun er ment å kommunisere med og sameksistere med.

Foreldrene til guttene har heldigvis valgt å ikke anmelde henne, noe hun er veldig glad for da hun sier det hadde vært flaut å ha «forsøkt drap» på CVen, da alle ville visst hun mislykket i forsøket. Her begynner historien. Hun må bytte skole, og foreldrenes valg faller på Nevermore Academy, hvor moren hennes gikk. Det er hun ikke like glad for.

first order of business is to escape this teenage purgatory. Of course I have a plan. And it begins NOW.

Wednesday Addams

Wednesday har ingen interesse av å være på den skolen, eller noen andre skoler. Hun sier rett ut at hun kommer til å rømme og at moren aldri vil se henne igjen. «Jeg kommer aldri til å forelske meg eller bli husmor. Jeg er ikke deg.» Sier hun. «Bare vent,» sier moren tilbake, «Du kommer til å få en like livsendrende opplevelse her som jeg hadde».

Wednesday Addams
Foto: Netflix

Det tar selvfølgelig ikke frøkenen lang tid å få seg uvenner, og da selvfølgelig skolens selvproklamerte dronning; sirenen Bianca Barclay (artig nok heter skuespilleren Joy Sunday). Her gjør vi ingenting halvveis. Når Wednesday så nesten blir drept og begynner å oppleve syner om en rekke rare dødsfall før de skjer, er det tydelig at denne skolen har en del å by på likevel. Eller som hun sier når moren ringer og lurer på hvordan det går med henne:

As much as it pains me to admit, You were right mother: I think I’m going to love it here.

Wednesday Addams

Filmen er kjapp i vendingene og like kjapp i replikkene. Den er morsom med all sin pessimisme, negativitet og hat for alt lyst, fargerikt og lykkelig, samtidig som den er mer enn nok mørk og skummel til å gi både grøss og potensielle maretitt for skrekk-lettvektere som meg. Og så har man jo et lite ønske om å se at Wednesday er god og snill, og kan finne kjærligheten, men det er kanskje ikke helt en slik serie. Her er det i alle fall noe for alle.

Den lar deg ikke puste mellom slagene og er tydelig ute etter blod.

Foto: Netflix

Det er et underliggende plott i serien som sakte begynner å utfolde seg. Det er ikke dette med å passe inn eller ei på en ungdomsskole og rivaliseringer mellom tenåringer, eller om man skal forelske seg eller bli husmor. Det er heller noe mystisk knyttet til Wednesday sine syner, noe hun etter hvert må begynne å ta tak i. Og nøste opp i hvorfor det skjer en rekke dødsfall rundt henne som hun allerede har sett skje.

Serien har i skrivende stund over 15000 stemmer på IMDb og en score på 8,6. Se Wednesday på Netflix

PS: Det er artig å følge med på kallenavnene som faren til Wednesday har for henne. Så langt har jeg hørt: My Little Stormcloud, Deathtrap og Scorpion.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse