Eragon tar til vingene! Igjen!

I 2006 bar jeg mitt 16-årige hjerte sjokkert ut av en kinosal, etter å ha sett en av favorittbøkene mine avlivet på storskjerm. Det var mildt sagt traumatisk.

Med 1 stjerne på Rotten Tomatoes, ble filmen Eragon omtalt som en fantasy uten noen form for magi, knust i bakken av en lite overbevisende verdensbygging og pakket full av store stjerner som virket å nærmest le sjokkert av det dårlige materialet de hadde å jobbe med. Andre omtaler inkluderte:

«The title of Hollywood’s latest fantasy epic is simply the word ‘dragon’ with one letter changed, and unfortunately, that’s about the level of creativity you can expect from Eragon.» – Kerry Lengel

«Laughably bad, mind-bogglingly derivative, and easily one of the worst movies of the year.«

«Considering that Christopher Paolini started writing his Eragon novels at age 15 and his protagonist is 17, the adolescent tone is appropriate, but the film shouldn’t look as if teenagers made it.» – M. K. Terrell

Og min absolutte favoritt:

If you took all the dragon-centered movies ever made, and counted the good ones on your fingers, I bet you’d still have enough fingers left over to flip off Eragon as you walked laughing from the theater.

ERIC D. SNIDER

Så er det trygt å si denne nye serie-versjonen av Eragon, ikke kan bli verre enn filmen? Ved gud håper jeg i alle fall ikke det.

Serien vil bygges på de fire bøkene i bokserien til Christopher Paolini: «The Inheritance Cycle». En bokserie som solgte over 41 millioner kopier verden over og ble veldig populær blant sine unge lesere. Paolini begynte å skrive dem når han var 15 år, noe som er ganske imponerende. Det er gode bøker også, dog til tider litt barnslige eller naive, men ingenting en god regissør++ ikke kan redde.

Her er et sitat fra boken, noe du må innrømme er bra skrevet av en 15 år gammel gutt:

The sea is emotion incarnate. It loves, hates, and weeps. It defies all attempts to capture it with words and rejects all shackles. No matter what you say about it, there is always that which you can’t.

– Paolini, Eragon

Paolini selv er invitert til å være med å bringe serien til live, sammen med produsent Bert Salke, som for tiden holder på med å regissere en ny versjon av Percy Jackson and the Olympians.

Bøkene forteller historien om en ung gutt som finner et forlatt drageegg. Egget klekker og plutselig har Eragon en dragebaby i fanget. Sammen må han og Saphira finne ut hvordan det er å være både drage og dragerytter, samtidig som en mørk skygge brer seg utover kongeriket Alagaësia, som desperat trenger å bekjempes av en helt eller to..

Paolini virker i allefall å glede seg veldig til dette. Han la ut om nyheten på Twitter 28.07.22:

Jeg må innrømme jeg velger å la det gode humøret til Paolini smitte over på meg om denne serien. Gleder du deg? Har du troen? Den kommer i så fall på Disney+ en gang i fremtiden. Stay tuned.

Annonse Se årets store seriebegivenhet Obi-Wan Kenobi på Disney+. Klikk her
Sjekk ut øvrige kategorier
Annonse

Relevante nyheter

Disney+ pakker: