Tanker om Viaplays Billy the Kid

Vi har sett de første to episodene av Viaplays nye serie Billy the Kid, som slippes 12. juni, og den virket verdt å skrive litt om.

Episodene på rundt 45 minutter maler et nytt bilde av den beryktede Billy the Kid, som i sitt korte liv levde mer enn de fleste.

Foto: Viaplay

Serien starter rett på med en scene som nok var ment som veldig kul, med formål å gi en hype til videre skue, men den ble nok likevel litt slappere enn planlagt.

Etter det tar vi et hopp tilbake i tid, til når Mini-Billy (Jonah Collier) og familien begynner å planlegge en reise fra New York til Kansas, for et nytt liv. Dette var mye mer engasjerende, og når familien endelig kommer seg i en vogn, begynner serien å glitre litt, drevet av det sjarmerende forholdet som blomstrer mellom kusken (Timothy Webber – en skuespiller som har vært i gamet siden 1978) og mini-Billy (som debuterte i 2021).

Slike mentor-forhold mellom gammel og ung, er det jeg liker aller best i slike litt gritty/western/settlers serier, og de to har en veldig fin dynamikk som trekker i smilebåndene. Vi får servert de gode sidene av reiser og nye muligheter, håp og livsglød. Men teppet av bonde-idyll skal snart rives vekk under føttene på oss alle.

Billy The Kid Season 1
Foto: Viaplay

Når serien nikker med hatten mot sine første minutter, får de litt slappe scenene jeg nevnte mye dypere mening og blir mørke og veeeeldig gode. Det sitrer i kroppen, jeg liker denne form for filming og klipping. Det hele får over seg en meget kul undertone av det som gryer i horisonten…

Denne Billy the Kid historien er sagt å vise en ny side av antihelten Billy, som alt i alt var en god gutt det ikke gikk godt med. Han hadde mye å leve for, og sitt eget syn på rettferdighet, i en vanskelig verden å overleve i. Når en rett strek får en liten bøy, kan den havne langt utenfor målet lengre nedover veien, så da er det ikke rart at det noen ganger kan gå helt gal vei med noen som får seg en skikkelig knekk…

Billy The Kid Season 1
Foto: Viaplay

Serien virker lovende. Den er litt saktegående i starten, under etableringen av Billy-karakteren, men det er ikke alltid gale. Sesongen er på tilsammen 8 episoder, så det blir spennende å se hvordan det utvikler seg. Spesielt kjekt syns jeg det er med slike serier som er basert på virkelige hendelser og legender.

Serien er skapt av Michael Hurst, som også skapte Vikings, og det er mange trekk som ligner her. Den kan absolutt anbefales for dem som liker noe som er lett å følge, spennende og engasjerende.

Se serien på Viaplay fra 12. juni.

2022søn12jun09:00PremiereBilly The Kid sesong 1Viaplay 3 Til Strim

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg oss

Annonse