De beste seriene på Disney+, ifølge IMDb-brukerne (2022)

Disney+ har hatt over et år til å bygge opp en solid seriedatabase, og har nå innhold i alle sjangre og for alle aldersgrupper.

«Folkets røst»

Det er vel-og-bra med anbefalinger fra anmeldere, men det er ikke alltid enighet blant de profesjonelle kritikerne og folket i gaten. Der kan en tjeneste som IMDb hjelpe med å gi oversikt.

IMDb har eksistert siden 1990. Nettstedet lar brukerne gi karakter fra 1-10 på både serier og filmer, og det skal litt til for å nå et snitt på over 8. Databasen til IMDb inneholder over 146 000 serier.

Vi har lignende oversikter for øvrige strømmetjenester, som gjør det enklere å få oversikt og sammenligne tilbudet på de ulike tjenestene.

Underholdning for hele familien

Lanseringsdato for Disney+ i Norge er 15. september 2020. I starten av september avslørte Disney+ hvilke filmer, serier og programmer som blir tilgjengelig ved lansering. Tjenesten fokuserer primært på underholdning med aldersgrenser som gjør at hele familien kan sitte seg ned og se på.

Selv om filmer nok er det største trekkplasteret, har Disney også satset friskt på serier og har en rekke nye serier på vei.

I vår Seriedatabase finner du oversikt over blant annet hvor seriene er tilgjengelige. For å se hva IMDb-brukerne mener er de beste seriene har vi satt sammen følgende oversikt. Den oppdateres automatisk etter hvert som karakterer endrer seg, nye serier blir lagt til eller serier fjernes.

Topprangerte serier på Disney+

Vi har satt en nedre grense på 7.5 i snitt. Du finner mer informasjon om de ulike seriene inne på seriesiden.

Sjanger

Sjanger
Action, Drama, Eventyr, Science Fiction

Firefly

Disney+
Vi følger besetningen ombord på romskipet Serenity i denne stempunk, cowboy, sci-fi kult-klassikeren. Dette er en frekk, morsom og utrolig spennende serie, som du burde kunne si at du har sett.
Animasjon, Barn, Familie, Eventyr, Komedie

Gravity Falls

Disney+
Tvillingene Dipper og Mabel bestemmer seg for å tilbringe sommeren i turistfellen Gravity Falls, som drives av grandonkelen deres.
Fornyet
Action, Drama, Fantasy, Eventyr

The Mandalorian

Disney+
Handlingen i The Mandalorian foregår i Star Wars-universet i tiden etter Imperiets fall og før fremveksten av "First Order". Vi følger en ensom dusørjeger i de ytre delene av galaksen.
Drama, Science Fiction, Spenning

The X-Files

Disney+
Fox Mulder etterforsker saker hvor utenomjordiske krefter er mistenkt å være involvert. Når vitenskapskvinnen Dana Scully blir med på laget, som tviler sterkt på hans teorier, blir de to en dynamisk duo som jakter på sannheten, hva den enn måtte være.
8.6
Action, Drama, Spenning, Superhelt

Marvel’s Daredevil

Disney+

Den blinde advokat Matt Murdock ønsker å gjøre bydelen sin til et bedre sted. Av og til strekker ikke loven til, i slike tilfeller inntar han rollen som superhelten Daredevil.

8.6
Drama, Periodedrama

Pose

Disney+, HBO Max, Strim
Amerikansk musikal fra Glee- og American Horror Story-skaper Ryan Murphy. Serien er satt til New York i 1986 og utforsker ulike sosiale lag i storbyen.
Fornyet
Komedie

Atlanta

Disney+
Komiserien Atlanta følger to fettere som jobber med musikk i Atlanta og prøver å skape et bedre liv for familien. Earn Marks (Donald Glover, Community) er en ung manager som forsøker å få hans fetter Alfred Marks (Brian Tyree Henry, Vice Principals) til å ta av, mens Alfred selv prøver å forstå forskjellen mellom det ekte livet og gatelivet.Vi blir også kjent med Darius (Lakeith Lee Stanfield, Straight Outta Compton) som er visjonær og Alfred sin høre hånd, og Vanessa (Zazie Beetz) som er Earn sin beste venn og mor til hans datter.Serien har blitt beskrevet som «Twin Peaks med rappere».
8.5
Animasjon, Komedie

Futurama

Disney+
Fry er et umodent og sjuskete pizzabud som blir nedfrosset på nyttårsaften 1999, og våkner 1000 år senere.
8.5
Kommer på Disney+
Action, Drama, Spenning, Superhelt, Thriller

Marvel’s The Punisher

Disney+
Frank Castle opplever det verst tenkelige marerittet: Familien blir brutalt drept. Han inntar rollen som en hevner overfor alt og alle som begår ugjerninger.
Action, Animasjon, Familie, Fantasy

Star Wars: The Clone Wars

Disney+
Animasjonsserien satt til perioden mellom Star Wars episode II og episode III. Serien ble opprinnelig avsluttet i 2014, men Disney kunngjorde i 2018 at en syvende og siste sesong vil komme på strømmetjenesten Disney+.
Drama, Komedie

M*A*S*H

Disney+
Livet på feltsykehus under Korea-krigen er krevende. I denne komiserien følger vi leger og sykepleiere som må håndtere en hverdag de helst skulle vært langt unna, når de er under militær kommando og forsøker sitt beste å hjelpe pasienter uavhengig av hvor deres lojalitet ligger.Dette er en av tidenes mest sette serier.
Drama, Spenning, Thriller, Spionthriller

The Americans

Disney+
På utsiden ser de ut som den typiske amerikanske kjernefamilien. Men bak fasaden skjuler sannheten seg: De er hemmelige agenter fra Sovjetunionen.
Drama, Periodedrama

Feud

Disney+
Antalogiserie om berømte konflikter. Første sesong, bestående av 8 episoder, tar for seg konflikten mellom Joan Crawford og Bette Davis under innspillingen av filmen What Ever Happened To Baby Jane.
Action, Drama, Spenning, Thriller, Spionthriller

24

Disney+
I denne actionserien følger vi antiterror-agenten Jack Bauer gjennom 24-timer, hvor hver episode tar for seg en av de timene. Konspirasjoner, trusler og en stadig overhengende fare sikrer spenning fra start til slutt.
Komedie

Scrubs

Disney+
JD og hans venner er ferdige med studiet og klar for første jobb på Sacred Heart Hospital. Nå må de være profesjonelle leger og sykepleiere - på et sykehus fullt av pappskaller.
Drama, Eventyr, Science Fiction, Spenning

Lost

Disney+
Overlevende etter et flykræsj er først og fremst glad for å være i live. Men øyen de er strandet på er alt annet enn vanlig. Og hvorfor kommer ingen for å redde de?Lost var kanskje den største seersuksessen på starten av 2000-tallet.
Action, Drama, Spenning, Thriller, Spionthriller

Homeland

Disney+
Etter flere år i terroristenes fangenskap vender Nicholas Brody hjem som folkehelt. CIA-agent Carrie Matheson er derimot ikke overbevist om at alt er som det skal.
Komedie, Romanse

How I Met Your Mother

Disney+
Serien forteller historien om hvordan Ted Mosby møtte sitt livs utkårede. Han forteller historien til sine nå voksne barn og serien følger hans liv sammen med vennene i årene frem til møtet med sin livs kjærlighet.
Action, Drama, Fantasy

Buffy

Disney+
Kult-klassiker om vampyrjegeren Buffy. I dag er Buffy-skaper Joss Whedon mest kjent for å regissere The Avengers-filmene og kultserien Firefly, men på 90-tallet var det gjennom denne vampyrserien han virkelig påvirket TV-serieverden. En sterk kvinnelig actionhelt i en serie som ofte våget å eksperimentere med både fortellerstruktur og kinematografi.
Action, Spenning

Prison Break

Disney+
Michael Scofield sørger for å bli arrestert slik at han kan bryte sin uskyldige bror ut av fengsel. En neglebitende affære som overrasket stort da den slo gjennom i i 2005.Serien ble opprinnelig avsluttet i 2009, men kom tilbake med ny sesong i 2017.
Drama, Krim, Spenning

The Killing

Disney+
The Killing er basert på danske Forbrytelsen. En drapsgåte blir etterforsket over flere episoder, hvor mordet på den unge Rosie Larsen står sentralt.Opprinnelig en AMC-serie, før den ble kansellert og reddet av Netflix. Der fikk den en ekstra sesong før det var slutt.
Action, Drama, Superhelt

Legion

Disney+
Superheltserie satt til et parallelt univers til de eksisterende X-men filmene. Downton Abbeys Dan Stevens spiller David Haller, en av de mektigste mutantene. Serien er skapt av Fargo-skaper Noah Hawley for kanalen FX. Den vil bli sendt på Fox i Norge.
Ferske episoder uteFornyet
Animasjon, Komedie

Family Guy

Disney+
Serien handler om Griffin-familien, bestående av foreldrene Peter og Lois, barna deres Meg, Chris og Stewie - samt den snakkende hunden Brian.
Fornyet
Action, Drama, Miniserie, Superhelt

Loki

Disney+
Den populære skurken Loke, kjent fra Thor og Avengers-filmene, har fått sin egen serie. Tom Hiddleston spiller selvfølgelig den onde halvguden, som havner i trøbbel med tidspolitiet.
Avsluttes
Action, Drama, Skrekk, Spenning

The Walking Dead

Allente, Disney+, HBO Max, Strim, Viaplay
Hva gjør du om du våkner opp på sykehuset, for å finne det forlatt og at verden forøvrig er midt i en zombie-apokalypse? Det er hva sheriffen Rick Grimes opplever i TV-serien fra dramaeksperten og Oscar-nominerte Frank Darabont.Basert på den grafiske novellesamlingen til Robert Kirkman følger vi her Rick i jakten på sin familie og svar på hva som har skjedd. Sammen med en gruppe overlevende blir vi vitne til hvordan mennesker forandrer seg og hanskes med livet når alt vi kjenner til av samfunn er gått under.
8.2
Komedie

Abbot Elementary

Disney+
En gruppe dedikerte lærere og en lettere tonedøv rektor samles på en offentlig skole i Philadelphia hvor de, med alle odds mot seg, er fast bestemt på å hjelpe elevene til å oppnå suksess.
Drama, Krim

Castle

Disney+
Krimforfatteren Richard Castle ender opp som spesialrådgiver for politiet. Sammen med etterforsker Kate Becket løser han krevende saker på kreativt vis, samtidig som det hele er en inspirasjonskilde for han i sitt forfattervirke.
Ferske episoder ute
Drama, Romanse

Love, Victor

Disney+
Victor er en ny student på Creekwood High School som sliter med å finne seg til rette. Han er usikker på egen seksuelle legning og har utfordringer på hjemmefronten.
Animasjon, Barn, Komedie

Phineas and Ferb

Disney+
Oppfinnerne og eventyrerne Phineas og Ferb får til de mest utrolige ting og skaper problemer for den onde Dr. Doofenshmirtz, alt mens de holder seg et steg foran sin bortskjemte søster.
Action, Animasjon, Familie, Science Fiction

Star Wars Rebels

Disney+
Handlingen er satt til fjorten år etter hendelsene i Revenge of the Sith og fem år før A New Hope. Imperiet styrker jakter ned de siste av Jediridderne mens et opprør mot Emperiet tar form.
Fornyet
Drama, Krim, Spenning, Thriller, Periodedrama

Godfather of Harlem

Allente, Disney+, Strim, TV 2 Play
Etter lang tid i fengsel forsøker New York City gangster Bumpy Johnson å gjenvinne territoriet fra Genovese-familien. Basert på en sann historie.
Action, Drama, Komedie, Science Fiction, Superhelt

WandaVision

Disney+
Hva er det som har skjedd med Scarlet Witch og Vision, de to superheltene som vi ble kjent med i Avengers-filmene? Denne mystiske serien er både en hyllest til tidligere tiårs sjangere, frister med Twin Peaks-stemning og lover å ha en stor påvirkning på Marvel Cinematic Universe (MCU).
Drama

Fosse/Verdon

Disney+
Serien handler om det romantiske og kreative partnerskapet mellom den innflytelsesrike danseinstruktøren og regissøren Bob Fosse og Broadway-danseren Gwen Verdon.
Action, Drama, Spenning

Angel

Disney+
Vampyren Angel er 200 år gammel og var en beryktet for sin herjing i Europa. En dag blir han forbannet med å få en sjel.Serien er en spin-off av Buffy: The Vampire Slayer.
Drama, Miniserie, Periodedrama

Kampen om tungtvannet

Disney+, NRK TV
Krigsdrama basert på den sanne historien om en gruppe norske soldater som med livet som innsats må sabotere den tyske okkupasjonsmakt sine planer om å bruke tungtvann til å utvikle atombombe.
Animasjon, Barn, Eventyr, Komedie

Recess

Disney+
En vennegjeng med seks gutter og to jenter møtes i friminuttene. For ungene er dette eneste tid på døgnet hvor de virkelig kan uttrykke seg selv og oppleve frihet.
Action, Drama, Eventyr, Science Fiction, Superhelt

Marvel’s Agent Carter

Disney+
Her serveres vi etterkrigsdrama som følger opp handlingen fra 2011-filmen Captain America: The First Avenger.Steve Rogers lovet henne en dans når han vendte tilbake fra krigen, men superhelten kjent som Captain America måtte ofre alt og fikk aldri anledning til å oppfylle lovnaden. Igjen satt Peggy. Nå er krigen over og hun må klare seg i det mannsdominerte jobbsamfunnet etter at nazistene og Hydra er bekjempet.
Drama

The Fosters

Disney+
Familiedrama om et lesbisk par som oppdrar den enes biologiske sønn, i tillegg til adopterte tvillinger og ytterligere to fosterbarn de adopterer. En kritikerrost serie med moderne og relevant tematikk.
7.8
Komedie

My Name Is Earl

Disney+
Earl tror at hans uflaks kommer av dårlig karma, og for å reversere det, vil han gjøre opp alle sine ugjerninger
Drama, Krim

Bones

Disney+
Det tradisjonelle konseptet med å lage et team bestående av en etterforsker og en sivil spesialist. I dette tilfellet en antropolog og en politietterforsker.
Ferske episoder uteFornyet
Action, Drama, Spenning

9-1-1

Disney+
Glee og American Horror Story-skaperne Ryan Murphy og Brad Falchuk står bak den actionfylte serien om politimenn, helsepersonell og brannmenn.
Drama

Chance

Disney+
Dr. Eldon Chance blir dratt inn i det turbulente og farlige livet til pasienten Jaclyn Blackstone. Han må gjøre sitt ytterste for å forsvare Jaclyn fra korrupsjon, manipulasjon og mishandling.
Drama, Miniserie, Science Fiction, Thriller

Devs

Disney+
Lily Chan oppdager at det kan være en tilknytting mellom hennes arbeidsgiver, som er et teknologiselskap, og drapet på hennes kjæreste.
7.7
Drama

Eli Stone

Disney+
Advokaten Eli Stone begynner å se syner på grunn av en hjerneblødning. Det endrer hans syn på verden.
Action, Animasjon, Barn, Familie, Eventyr

Tangled: The Series

Disney+
Historien finner sted i tidsrommet mellom filmen Tangled og Tangled Ever After. Rapunsel bruker tiden på å bli kjent med foreldrene, hennes kongerrike og folket i Corona.
Drama, Krim

Harrow

Allente, Disney+, Strim, TV 2 Play
Dr. Daniel Harrow har lite til overs for autoritet og går til uvanlige steg for å løse krimgåter.
7.6
Animasjon, Barn, Eventyr

Darkwing Duck

Disney+
Superhelten Darkwing Duck og medhjelper Launchpad McQuack drar på spennende eventyr. Darkwing må balanse sine egoistiske ønsker om berømmelse opp mot ønsket om å være en god far.
Drama, Komedie, Romanse

High Fidelity

Disney+
Serien er basert på Nick Hornby-boken ved samme navn.I serieutgaven endres det til å gi en kvinnes perspektiv. Zoe Kravitz har hovdrollen. Hun inntar rollen som den ultimate musikkfan i en serie som utforsker musikk, romanse og samvittighetsnag.
Drama, Spenning

Frikjent

Allente, Disney+, Strim, TV 2 Play
Aksel Borgen vender tilbake til hjembyen, hvor han 20 år tidligere ble frikjent for mordet på en ung kvinne. Hjemkomsten blir alt fra lett, for på tross av at han ble frikjent, ser samfunnet fremdeles på ham som skyldig. Er han det?
Drama, Antalogiserie, Spenning

Trust

Disney+
Dramaserien handler om John Paul Getty III, arving til Getty-familiens olje formue.Handlingen finner sted i 1973, hvor den unge arvingen blir kidnappet i Roma med krav om løsepenger for flere millioner dollar. Historien tar en mørk vending når kidnapperne innser ingen vil ha arvingen tilbake. Det italienske politiet tror nemlig det hele er en spøk og velger å ikke etterforske, mens Paul sin far ikke er i god stand etter å ha brukt heroin i London og nekter å svare på telefonen.
Action, Drama, Science Fiction, Spionthriller

Alias

Disney+
Alias handler om spionen Sydney lever i den tro at hun jobber for CIA. Når hun oppdager at hun egentlig jobber for fienden, blir hun en dobbeltagent som skal ta ned organisasjonen fra innsiden.Serieskaper J.J. Abrams har siden stått bak serien Lost og regissert Star Wars-filmer.
Action, Drama, Fantasy, Eventyr

The Book Of Boba Fett

Disney+
Dusørjegeren Boba Fett får sin egen spin-off fra suksesserien The Mandalorian. Rollefiguren har dukket opp i filmen Star Wars Episode V: The Empire Strikes back og nevnte The Mandalorian.
Fornyet
Drama, Eventyr

The Mysterious Benedict Society

Disney+
Fire begavede ungdommer rekrutteres av den mysteriske Mr Benedict for å stoppe hans tvillingbror og planen om å sette i live Den Store Krisen. Sjarmerende serie basert på bøkene skrevet av Trenton Lee Stewart.
Drama, Science Fiction

MARS

Disney+
Året er 2033 og den første bemannede ekspedisjonen til Mars er i ferd med å bli til virkelighet.For å kunne gjennomføre en suksessfull, permanent kolonisering av Mars, må mannskapet ombord Deadalus yte maksimalt av hva som er menneskelig mulig. Serien hopper mellom nåtid og fremtid, og blander sammen drama og dokumentar.Vi får se hvordan det hele kan utarte seg på Mars, mens vår tids skarpeste hjerner forteller og forklarer hvordan vi med moderne vitenskap, innovasjon og utvikling, kan gjennomføre den første ekspedisjonen til Mars.Serien kombinerer fiktiv drama med historiske hendelser, hvor intervju med flere kjente astronauter blir del av opplevelsen. Totalt syv episoder vil bli sendt.
7.5
Action, Drama, Spenning, Superhelt

Marvel’s Luke Cage

Disney+

Den tredje Marvel-superheltserien som Netflix står bak. Luke Cage ble først introdusert i TV-serien Jessica Jones. TV-serien tar sted i samme univers som superheltfilmer som The Avengers, Iron Man og Thor, i tillegg til Netflix-serien Daredevil. Marvel's Luke Cage ble en universal hit som mottok hyllest fra kritikerne. Du kan lese vår anmeldelse her. I serien følger vi Luke Cage, en skuddsikker mann i Harlem som hjemsøkes av sin fortid.

Fornyet
Drama, Krim, Spenning

The Chi

Disney+, HBO Max, Strim
På sørsiden av Chicago, i noen av USAs farligste nabolag, kan de minste avgjørelser ha livsfarlige konsekvenser. Serien følger en gruppe ungdommer som prøver å finne rett vei i livet.
Action, Animasjon, Barn

Milo Murphy’s Law

Disney+
13-åringen Milo Murphy er en fjern etterkommer av mannen mak Murphys lov. Han drar på eventyr, får besøkende fra fremtiden og må gjøre sitt for å forhindre utryddelsen av pistasjenøtter.
Action, Drama, Krim

Stumptown

Allente, Disney+, Strim, TV 2 Play
Dex Parios er en sterk, smart og selvsikker militærveteran, med et komplisert kjærlighetsliv, spillegjeld og en bror å ta vare på i Portland. Hun lider av posttraumatisk stresslidelse fra tiden som militær i Afghanistan, der hun jobbet med etterretning frem til hun ble skadd i en eksplosjon.
Komedie

Last Man Standing

Disney+
Følg familiefaren Mike Baxter som kjemper for å opprettholde sin maskulinitet, mens hans liv i stigende grad, domineres av kvinner. Om dagen regjerer han på sin jobb i en friluftsbutikk, men hjemme er det hans kone og tre døtre, som bestemmer.
Ferske episoder ute
Drama, Miniserie

The Dropout

Disney+
Miniserie basert på podcasten om Elizabeth Holmes og hennes selskap Theranos. Holmes ble en milliardær, men på et øyeblikk mistet hun alt.
Ferske episoder uteFornyet
Drama

The Resident

Disney+
Conrad Hawkins er sjarmerende, men arrogant, og liker ukonvensjonelle metoder som han tar i bruk så fort han får mulighet. Han blir satt på prøve når han må gå i lære under en briljant eldre lege.
Drama, Fantasy, Krim

Sleepy Hollow

Disney+
I kamp med en hesterytter kutter Ichabod Crane av han hodet, men til forskrekkelse for Crane dør rytteren ikke. De kjemper begge til det som er en tilsynelatende sikker død, en over 200 år senere våkner Crane opp i Washington.
Drama, Krim

Perception

Disney+
Dr. Daniel Pierce er en ekksentrisk fagmann som anvender sitt unike utgangspunkt til å hjelpe myndighetene med å løse vanskelige saker.
Ferske episoder ute
Action, Animasjon, Superhelt

What If…?

Disney+
Animasjonsserie som fortelle alternative virkeligheter til superheltuniverset fra de mange Marvel-filmene og seriene.
Fornyet
Drama, Komedie

The Mighty Ducks: Game Changers

Disney+
Serien fortsetter flere år etter filmen med samme navn fra 1992. En 13 år gammel gutt og hans mor setter sammen et nytt lag som blir ungdomsavdeling til Mighty Ducks. Emilio Estevez gjentar rollen som trener Gordon Bombay.
Annonse Se årets store seriebegivenhet Obi-Wan Kenobi på Disney+. Klikk her
Sjekk ut øvrige kategorier
Annonse
Annonse

Relevante nyheter

Disney+ pakker: