Serieåret 2022: De mest populære nye seriene

Hvilke nye serier engasjerer mest i 2022? Tradisjon tro henter vi ut tall fra Serienytts seriedatabase. Listen vår oppdateres daglig.

I 2020 var listen dominert av norske serier, og den trenden fortsatte inn i 2021. I år blir konkurransen tøffere enn noensinne for norsk innhold, i tillegg vil krimsjangeren – som normalt står sterkest – bli satt på prøve når fantasyinvasjonen kommer. Vil det meste kanskje handle om ny Game of Thrones-serie og den påkostede Ringenes Herre-serien?

Annonse

Det skal bli spennende å se!

Oversikten baserer seg ikke på seertall. Vi måler trafikk og søk på de ulike seriene, listen kan også inneholde serier som enda ikke har hatt premiere.

De mest populære nye seriene i 2022

Fenris

Viaplay
Drama
6.8

Emma (28) får sin første jobb med å kartlegge en ulvestamme i skogene langs svenskegrensen. Ting tar en dramatisk vending når en ung gutt forsvinner og det blir påvist DNA fra en ulv der guttens blodige jakke blir funnet.

Fornyet

1923

SkyShowtime, Strim
Drama, Periodedrama
8.4

En forløper til serien Yellowstone. Vi følger Dutton-familien på 1930-tallet. 

Fornyet

The Old Man

Disney+
Drama, Krim, Miniserie, Thriller, Spionthriller
7.6

Serie basert på boken ved samme navn av Thomas Perry. Den handler om Dan Chase (Jeff Bridges), som flere tiår siden forlog CIA og har levd et anonymt liv siden. Når en snikmorder forsøker å ta drepe han må han sikre sin fremtid.

Ferske episoder ute

Bosch: Legacy

Amazon Prime Video
Drama, Krim
8.5

Vi følger Bosch videre, og får vite mer om hans fortid og familie, med det problematiske og ofte farlige livet som etterforsker i Los Angeles som bakteppe.

Ferske episoder ute

Trom

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim
6.7

Når en lokal aktivist blir funnet død under en hvaljakt, må journalisten Hannis Martinsson sette sitt eget liv på spill for å finne sannheten i det isolerte øysamfunnet på Færøyene.

Fornyet

Tulsa King

SkyShowtime, Strim
Drama, Spenning, Thriller
8.3

En tidligere gangster, spilt av Sylvester Stallone, slipper ut av fengsel etter 25 år. Den italienske mafiosaen tvinges til å flytte fra New York til Kansas, hvor han forsøker å gjenreise mafiafamilen.

Ferske episoder ute

The Gilded Age

HBO Max, Strim
Drama, Periodedrama
8.0

Marian Brook er den foreldreløse datteren til en sørstatsgeneral, som flytter inn i hjemmet til sine strengt tradisjonelle tanter i New York på 1880-tallet, også kjent som USAs gylne tidsalder. Likevel er kanskje ikke alt som glitrer gull. 

Ferske episoder ute

Vikings: Valhalla

Netflix
Action, Drama, Periodedrama
7.2

I Vikings: Valhalla følger vi vikinger som Leif Erikson, Freydis Eriksdottir, Harald Hardråde og Vilhelm I av England, med en handling satt til 100 år etter hendelsene i Vikings.

Ferske episoder ute

Alt du elsker

Discovery+, HBO Max, Strim
Drama
6.7

Sara oppdager at Jonas bærer på en mørk hemmelighet. Hvor langt er Jonas villig til å gå for å få anerkjennelse i de høyre-ekstremistiske forumene han vanker i?

Ferske episoder ute

Made in oslo

Strim, Viaplay
7.6

Elin driver en fertilitetsklinikk, hvor hun hjelper andre å oppnå sitt høyeste ønske: Å få barn. Hun risikerer ekteskapet og karrieren i kampen mot sin egen biologiske klokke.

Ferske episoder ute

Hotel Portofino

NRK TV
6.7

Velkommen til det glade 20-tallets Italia. Familien Ainsworth åpner dørene til sitt hotell på rivieraen, og gjestene er både velstående og kravstore.

Ferske episoder ute

Billy the Kid

Strim, Viaplay
Action, Drama, Western
7.2

Historien om westernlegenden Billy the Kid, denne serien er utviklet av Vikings-skaper Michael Hirst. 

Verden er min

NRK TV
Drama
7.6

Verden er min er en rapsikal om kjærlighet, vennskap og familie, å stå opp for seg selv og slenge en midtfinger opp til konformiteten.

Ferske episoder ute

Reacher

Amazon Prime Video
Action, Drama, Krim, Thriller
8.1

Jack Reacher er basert på bestselgerbøkene skrevet av Lee Child. Jack er en tidligere soldat som reiser lander rundt og påtar seg farlige og krevende oppdrag. 

Black Bird

Apple TV+
Drama, Krim, Thriller
8.1

Jimmy Keene er dømt til 10 års fengsel, men fristes av FBI med redusert dom om han klarer å finne ut hvor seriemorderen Larry Hall, i samme fengsel, har gjemt de åtte kvinnene han skal ha drept.

Ferske episoder ute

House of the Dragon

HBO Max
Action, Drama, Fantasy, Eventyr
8.5

300 år før hendelsene i Game of Thrones, regjeres Westeros av den mektige Targaryen-familien, mye takket være de fryktinngytende dragene under deres kontroll.

SERIEÅRET 2022

Annonse

Relevante nyheter

Populære strømmetjenester: