Oversikt: Westernserier

1883 og Yellowstone har tatt seerne med storm, og en fornyet interesse i western brer om seg. Hvilke serier er det å velge mellom? Vi gir deg oversikten. Du kan klikke deg inn på seriesidene for mer informasjon, eksempelvis om hvor seriene vises og hva strømmetjenestene koster.

Oversikten inneholder også westernserier vi vet er på vei, i tillegg til moderne westernserier som gjerne krysser over i andre sjangere (Westworld er eksempelvis også en sci-fi serie).

Annonse

Er ikke serien på strømming? Bokmerk seriene på seriesiden og sjekk innom senere, kanskje den da har funnet et strømmehjem.


  • Sjekk også ut seriedatabasen for andre serietips, der kan du filtrere på sjanger og strømmetjenester.

Her er flere western-serier du kan velge mellom:

Strømmetjeneste

Strømmetjeneste
  • Alle
  • Allente (6)
  • HBO Max (2)
  • Netflix (2)
  • Prime Video (4)
  • SkyShowtime (3)
  • Strim (8)
  • TV 2 Play (2)
  • Viaplay (3)
Drama, Western, Periodedrama

1883

Allente, SkyShowtime, Strim

Forløper til TV-serien Yellowstone. Vi følger Dutton-familiens ferd gjennom Amerika på jakt etter et landområde å slå seg ned på.

Fornyet
Action, Drama, Western

Yellowstone

Allente, SkyShowtime, Strim, TV 2 Play

I serien følger vi ranch-eieren John Dutton (Kevin Costner), som kontrollerer USAs største ranch som til stadighet angripes av «vanskelige» naboer som består av landutviklere, et indianerreservat og landets første nasjonalpark.

Action, Drama, Komedie, Spenning, Western

Justified

Amazon Prime Video

Marshall Raylan Givens går uortodoks til verks når kriminelle skal fakkes, noe som gir sjefene hodebry. Etter en skuddveksling i Miami vender han tilbake til hjembyen for å fortsette karrièren.

Drama, Western

Deadwood

Allente, HBO Max, SkyShowtime, Strim

"Deadwood" er satt i en gruveby som ikke var en del av en hvilken som helst amerikansk stat eller territorium etter borgerkrigen, og var dermed bokstavelig talt lovløs. Deadwood tiltrekker seg folk som ønsker å bli rik etter en stor gullstreik, så vel som de som ønsker å kapitalisere på mangelen på organisert lov i byen, bygget på land stjålet fra Sioux.

Action, Drama, Science Fiction, Spenning, Western

Westworld

HBO Max, Strim

Menneske eller maskin? I temaparken Westworld kan besøkende leve ut sine indre fantasier, i en verden bebodd av maskiner med kunstig intelligens. Men en dag går evolusjonen sin gang og maskinene begynner å stille spørsmålstegn ved verden de lever i.

Drama, Krim

Longmire

Krimdramaet er basert på bøkene Walt Longmire MysteriesSheriffen Walt Longmire løser kriminalsaker i Wyoming, samtidig som han vokter en mørk hemmelighet om hva som skjedde etter at hans kone ble drept.Opprinnelig en A&E-serie, men Netflix overtok distribusjonsrettighetene i de fleste land (men ikke i Norge) etter at førstnevnte kansellerte serien etter tre sesonger. Totalt fikk serien seks sesonger før Netflix valgte å avslutte den.

Drama, Western

Hell On Wheels

Allente, Strim, Viaplay

Den tidligere sørstats-soldaten Cullen Bohannon (Anson Mount) søker hevn overfor de som drepte hans familie. Det leder han til den historiske jernbanebyggingen gjennom USA.

Action, Drama, Miniserie, Spenning, Western

Godless

Netflix

Westernserie med Jeff Daniels, Michelle Dockery og Jack O’Connel.Serien var ment som miniserie og ble derfor avsluttet med en sesong.

Drama, Western

How the West Was Won

Allente, Strim, Viaplay

I ville vesten, under den lystige, knallharde tiden da lover ofte ble brutt og fremskritt var preget av individuelle ofre og overlevelse, forsøker en familie å skape seg et liv og et hjem i Oregon.

Drama, Western

Into The West

Allente, Strim, TV 2 Play

Amerikansk dramaserie om hendelser i det ville vesten, hvor livene til to ulike familier bestående av nybyggere og urbefolkning blir sammenvevd på uventet vis.

Ferske episoder ute
Drama, Krim, Western

The English

Amazon Prime Video

En britisk kvinne er på et hevntokt i den ville vesten på slutten av 1800-tallet. Hun jakter på mannen hun mener er skyld i sønnens død. Emily Blunt spiller hovedrollen. Serien er en samproduksjon mellom BBC og Amazon Prime Video.

Drama, Western, Periodedrama

The Son

TV 2 Play

Pierce Brosnan spiller Eli McCullough i denne westernserien fra AMC. Født på samme dag som Texas ble en selvstendig stat, noe som ga patriarken kallenavnet "Den første sønnen av Texas".

Action, Drama, Fantasy, Western

Wynonna Earp

Melanie Srofano-serien handler om Wynonna Earp er etterkommer av den berømte lovmannen Wyatt Earp. Det hviler en forbannelse over hjembyen i Ghost River Triangle og hun må der bekjempe kriminelle Wyatt bekjempet, men som senere har gjenoppstått.

Action, Drama, Spenning, Western

Damnation

Netflix

En fremmed med en voldelig fortid utgir seg for å være prest og maner opp til streik, i et lite samfunn på landsbygda i Iowa under depresjonen i 30-årene.Serien var en samproduksjon mellom Netflix og Universal Cable Produstions. Den ble kansellert etter en sesong i 2018.

Eventyr, Western

The Adventures of Jim Bowie

Amazon Prime Video

På 1830-tallet møter den velstående Jim Bowie mange kjente personligheter i New Orleans. Han er blant annet kjent for å ha fått ødelagt kniven sin i en kamp med en grizzlybjørn.

Ferske episoder ute
Action, Drama, Western

Billy the Kid

Strim, Viaplay

Den eventyrlige reisen til den unge irske cowboyen Billy. Hvordan ble han til den legendariske revolvermannen Billy the Kid? I denne serien, fra Vikings-skaper Michael Hirst, blir det action, drama og eventyr fra start til slutt.

Drama, Science Fiction, Western

Outer Range

Amazon Prime Video

En cowboy kjemper for eiendommen sin når han oppdager et mysterium ute på slettene.

Kommer på SkyShowtime
Drama, Western

6666

Ingen ranch har mer historie enn 6666, som er blitt styrt på samme måte gjennom to århundrer. Her smeltes menneskets lov med naturens lov, hvor det mest farlige du gjør er det neste du gjør. Det er her cowboyer blir født og skapt.

Kommer på Disney+
Action, Drama, Western

Justified: City Primeval

Justified: City Primeval er oppfølgerserie til den populære serien Justified. Vi følger U.S. Marshal Raylan Givens i en sak som tar han fra Miami til Detroit.


SERIEÅRET 2022

Annonse

Relevante nyheter

Populære strømmetjenester: