De beste TV-seriene på NRK TV ifølge IMDb-brukerne (2022)

Hvilke serier mener seerne er de beste på NRK TV? Vår løpende oppdaterte oversikt viser tilgjengelige serier som har høyeste snittkarakter på IMDb.


Seernes dom over NRK TV-biblioteket

IMDb har eksistert siden 1990. Nettstedet lar brukerne gi karakter fra 1-10 på både serier og filmer. Databasen til IMDb inneholder over 146 000 serier.

Nobel - Fred for enhver pris er en god serie, skal vi tro IMDB-brukerne. Foto: NRK
Nobel – Fred for enhver pris er en god serie, skal vi tro IMDB-brukerne. Foto: NRK
Annonse

Alle kan lage bruker på IMDb og gi sin karakter, noe som raskt har gort siden til den mest omfattende databasen på Internett over folks meninger om serier. Den aktive bruken gjør også at karakterer endrer seg jevnlig, som også betyr at listen endrer seg. 


Alltid oppdatert toppliste

I vår Seriedatabase finner du oversikt over blant annet hvor seriene er tilgjengelig. For å se på hva IMDb-brukerne mener er de beste seriene har vi satt sammen følgende oversikt.

Dette er spesielt hendig for NRK TV, hvor tilbudet kan variere mye fordi innkjøpte serier ofte er utilgjengelig mellom sesongene. Er ikke seriene på NRK TV når du leser denne listen, så blir de ikke vist her.

Vi har satt en nedre grense på 8.0 i snitt. Vi håper dette gjør det litt enklere for deg å finne frem til det IMDb-brukerne mener er godbitene på NRK TV.


Gi din dom

I vår seriedatabase kan du selv gi karakter på serier. Det eneste du behøver er å opprette en bruker.

De høyest rangerte seriene på NRK TV:

Årstall

Årstall

Sjanger

Sjanger

Sherlock

NRK TV
Drama, Krim, Spenning, Thriller
9.1
Historien om mesterdetektiven Sherlock Holmes er i denne utgaven satt til moderne tid. Benedict Cumberbatch og Martin Freeman har hovedrollen i serien som er blitt en storfavoritt blant kritikere og seere.

Le Bureau

NRK TV
Spenning, Thriller, Spionthriller
8.7
En fransk etterretningsagent med kodenavn Malotru blir tilbakekalt fra Syria etter seks år. Hjemme starter Guillaume «Malotru» Debailly opplæringen av en ny agent, Marina Loiseau. I mellomtiden mister byrået kontakten med agent Cyclone når han blir arrestert for fyllekjøring i Algerie.

SKAM

NRK TV
Drama
8.6
Historien om hverdagslivet til tenåringer i Oslo. Hver sesong fortelles fra perspektivet til en av rollefigurene.

Elevrådet

NRK TV
Drama
8.6
De er skolens folkevalgte, men sporer fort av oppgavene sine med å f.eks samle penger til organisasjonen eller ordne egen garderobe for trans-elever, når ting som at vaktene på russekroen slipper inn mindreårige eller det er kommet ny kjekk gymlærer.
Fornyet

Babylon Berlin

Allente, HBO Max, NRK TV, Strim, Viaplay
Drama, Krim, Periodedrama
8.4
Basert på bokserien til tyske Volker Kutscher, følger serien den tyske etterforskeren Gereon Rath, som i 1929 blir sent til Berlin for å etterforske et nettverk av dop, sex, politiske intriger og mord.

All Creatures Great and Small

NRK TV
Drama
8.4
James Herriot prøver lykken som dyrlege på den engelske landsbygden. Serien er basert på en 50 år gammel bokserie. En serieutgave fra 1978 eksisterer også.

The Animals of Farthing Wood

NRK TV
Animasjon
8.3
Dyrene må flykte fra sine hjem på grunn av menneskers ødeleggende adferd. En populær belgisk animasjonsserie som ble sendt i Norge på 90-tallet.

Fleksnes fataliteter

NRK TV
Komedie
8.3
Marve Fleksnes er en smått tragisk mann med glimt i øyet. Han flytter for seg selv, men det forhindrer ikke moren fra å komme på besøk i tide og utide.

A Place to Call Home

NRK TV
Drama, Periodedrama
8.3
Året er 1953, og Sarah reiser tilbake til Australia etter å ha oppholdt seg i Europa i over 20 år. Gjennom jobben som sykepleier, treffer Sarah den innflytelsesrike og velstående familien Bligh, og kommer med det også over en skandaløs familiehemmelighet.

Exit

NRK TV
Drama
8.2
Adam, William, Henrik og Jeppe er fire velstående menn som er del av finanseliten. For å få et avbrekk i hverdagen jakter de sppenning og tyr til vold og narkotika. De moralske grensene viskes stadig ut.

The Night Manager

HBO Max, NRK TV, Strim
Drama, Spenning, Thriller, Spionthriller
8.2
Tom Hiddleston, Hugh Laurie og Olivia Colman har fremtredende roller i denne miniserien om den tidligere soldaten Jonathan Pine som blir rekruttert for å drive spionasje. Serien sanket inn en rekke priser.

Førstegangstjenesten

NRK TV
Komedie
8.2
En krigsentusiast, en bortskjemt russ, en kvinnelig mannssjåvinist og en hvit flerkulturell rapper melder seg til tjeneste.

Weissensee

NRK TV
Drama, Romanse, Periodedrama
8.2
Historien om to familier i Øst-Berlin under tiåret hvor kommunistiske DDR går mot slutten.

The Durrells

NRK TV
Drama, Komedie
8.2
En families strebende kamp for å skape et bedre liv på øyparadiset Korfu.

Nobel

NRK TV
Drama, Spenning, Thriller
8.1
Når soldaten Erling Riiser vender hjem fra Afghanistan tar det ikke lang tid før hverdagsfreden blir brutt. En kjenning fra Afghanistan er i Oslo, noe som medfører at en kvinne er i livsfare. Erling er nødt til å gripe inn.

Tunna blå linjen

NRK TV
Drama, Krim
8.1
Svens politidrama om seks betjenter som prøver å balansere på den tynne linjen mellom privatliv og jobb. De er imidlertid veldig forskjellige mennesker, som skal oppføre seg som én enhet, og det er ikke alltid lett når meninger og holdninger gnisser.

Heimebane

NRK TV
Drama
8.0
En nyopprykket fotballklubb satser friskt i øverste divisjon. Når lagets trener får et illebefinnende satser klubben på landets første kvinnelige trener for et herrelag.

22. juli

NRK TV
Drama
8.0
Historien om terrorangrepet 22. juli fortelles gjennom de mange som på ulike måter ble berørt i sitt arbeid: Helsearbeidere, politifolk, lærere og journalister som gjennomgikk en nasjonal tragedie.

Match

NRK TV
Komedie
8.0
En voksenversjon av den prisbelønte barneserien «Kampen» (2013), som gikk to sesonger på NRK Super. Stian er blitt voksen og prøver å få seg kjæreste. Som før blir han fulgt av to kommentatorer som sitter i en kommentatorbu og analyserer store og små hendelser i hverdagen hans. Med Herbert Nordrum, Martin Lund og Fredrik Steen.

The Bold Type

NRK TV
Drama
8.0
I The Bold Type følger vi en trio av kvinnelige journalister i motebladet Scarlet.
Ferske episoder ute

Bête Noire

NRK TV
Drama, Krim
8.0
16 år gamle Jeremy tar livet av alle på skolen før han tar selvmord. Hans mor forsøker å forstå hvordan hennes sønn, som tilsynelatende levde et problemfritt liv, kunne begå en slik grusom handling.

En natt

NRK TV
Komedie, Romanse
7.9
Den romantiske komiserien handler om to mennesker i 30 årene, begge med personlige problemer, som møtes på en blind date som varer mye lengre enn noen av dem hadde forventet.Etter å ha vunnet flere TV-priser med den kritikerroste TV 2-serien Dag, er serieskaperne Øystein Karlsen og Kristopher Schau tilbake med en ny serie for NRK.

Kampen om tungtvannet

Disney+, NRK TV
Drama, Miniserie, Periodedrama
7.9
Krigsdrama basert på den sanne historien om en gruppe norske soldater som med livet som innsats må sabotere den tyske okkupasjonsmakt sine planer om å bruke tungtvann til å utvikle atombombe.
Ferske episoder ute

Small Axe

NRK TV
Drama
7.9
Small Axe er en antalogiserie om mindre kjente historier om svarte i USA og kampene de kjempet mot blant annet politivold og rasisme.

Dips

NRK TV
Komedie
7.9
Med Sveriges rykte på skuldrene prøver tre håpløse diplomater å lage en rakettkarriere på landets fineste og mest hemmelige arbeidsplass: Utenriksdepartementet.

Jordbrukerne

NRK TV
Drama
7.9
Fire menn med lyssky planer flytter til en gård i Telemark. Mer eller mindre mot sin vilje ender de opp som gründere av Norges første halal-ysteri.

Unge Lovende

NRK TV
Drama, Komedie
7.8
Tre jenter i 20-årene drømmer om å drive med kreative yrker, men med variert hell. Jevnaldrende klassekamerater fra NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio) har gitt opp drømmen og fått seg «vanlige» jobber, familie, hus og hytte.Selv om realitetene begynner å slå inn og de må innse at karrieren kanskje ikke vil gå den veien de ønsker, kjemper de tre jentene fortsatt hardt for drømmene sine.
Fornyet

Lykkeland

NRK TV
Drama, Periodedrama
7.8
Vi følger fire unge mennesker i Stavanger samtidig som olje-eventyret starter. Handlingen er satt til 60- og 70-tallet. Serien er skrevet av Mette M. Bølstad (Nobel, Halvbroren). Budsjettet er på 96 millioner kroner.

The White Queen

Allente, HBO Max, NRK TV, Starzplay
Drama, Miniserie, Romanse, Periodedrama
7.8
Det er en historie om kjærlighet og lyst, forførelse og bedrag, svik og mord, og blir fortalt gjennom øynene til tre ulike, men like ubøyelige kvinner - Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort og Anne Neville.

Parterapi

NRK TV
Komedie
7.8
Kevin Vågenes og hans mange karakterer underholder med hysterisk parterapi.
Fornyet

Side om side

NRK TV
Komedie
7.8
Livet i borettslaget er ikke enkelt. I denne tradisjonelle norske komiserien følger vi tre ulike familier som til stadighet roter det til.

Vikingane

Netflix, NRK TV
Komedie
7.8
Stjernespekket humorserie fra NRK. Vikingane er en humoristisk dramaserie satt i vikingtiden. Året er 790 og vi følger beboerne i landsbyen Norheim, hvor den største krigeren Arvid er på vei hjem fra tokt.

Rådebank

NRK TV
Drama
7.8
Råneren Glenn Tore er singel og populær blant damene. Den eneste han derimot vil ha er eksen.
Ferske episoder ute

Itch

NRK TV
Action, Barn
7.8
Hva skjer når en ufattelig stor mengde energi kommer i hendene til en tenåringsgutt?

Greven av Monte Cristo

NRK TV
Drama, Periodedrama
7.7
En norsk miniserie på fire episoder, som gikk på NRK i 1965, etter Alexandre Dumas sin roman med samme navn fra 1844. En spenningsmettede fortellingen om unge Edmund Dantes, som senere tar navnet Greven av Monte Cristo. Med Sven Lange som ansvarlig for manus og musikk.

The Five

NRK TV
Drama, Krim
7.7
Et forsvunnet barn. Fire venner med skyldfølelse. Tjue år senere dukker et ferskt spor opp og gamle hemmeligheter graves frem.

Oslo Zoo

NRK TV
Komedie
7.7
Amir har mastergrad, men sliter fortsatt med å få seg relevant arbeid. Gjelden øker og for å redde forholdet med kjæresten lyver han om at han har jobb ved universitetet, mens han tjener til livets opphold som Uber-sjåfør.
Ferske episoder ute

Harlots

NRK TV
Drama, Periodedrama
7.7
Bordell-eier Margaret Wells streber med å oppdra døtrene i London på 1700-tallet.

The North Water

NRK TV
Drama, Periodedrama
7.7
Skipslegen Patrick Sumner vil fri seg frå fortida. Han mønstrar på ei kvalfangstskute med kurs mot nord. Men mørke krefter rir ishavet og mannskapet.

The White Princess

HBO Max, NRK TV, Strim
Drama, Miniserie, Romanse, Periodedrama
7.6
Serien skildrer en av de mest turbulente tidene i britisk historie og ses fra kvinnenes ståsted. Det stormfulle ekteskapet til Elizabeth av York og kong Henrik VII markerer den offisielle slutten på Rosekrigene, men kampen om tronen er langt fra over.

Jul i Skomakergata

NRK TV
Barn
7.6
Skomaker Andersen har det travelt før jul, men som likevel tar seg tid til de mange som kommer innom verkstedet på besøk.
Ferske episoder ute

Verden er min

NRK TV
Drama
7.6
Verden er min er en rapsikal om kjærlighet, vennskap og familie, å stå opp for seg selv og slenge en midtfinger opp til konformiteten.

Search Party

Fox+, NRK TV, TNT
Komedie
7.6
Mørk komedie fem selvopptatte unge mennesker som vikler seg inn i et forsvinningsmysterium.
Ferske episoder ute

Søstrene ser på TV

NRK TV
Komedie
7.6
To eldre og rike søstre legger lite mellom når de kommenterer det som vises på TV.

Coda KORK

NRK TV
Komedie
7.6

Etter å ha mistet sin høyt betalte jobb, flytter Debbie Harper, ektemannen Freddie og tvillingene deres Todd og Ollie, inn i et viktoriansk oppussingsobjekt på den fattige siden av byen.

Presten

NRK TV
Komedie
7.5
En komiker lytter til sin indre stemme og satser på en karrière som prest.

Rød Snø

NRK TV
Krim, Spenning, Thriller
7.5
I det avsidesliggende svenske pensjonatet råder fred og idyll. Men nærheten til det okkuperte Norge gjør stillheten skjør. hvem er venn og hvem er fiende? Svensk-norsk thrillerserie.

Kongen av Gulset

NRK TV
Drama
7.5
Hvordan er det å vokse opp som muslim i en norsk drabantby? Komiker Jonis Josef tar oss tilbake til hans egen ungdomstid i 2005, da han var 13 år og startet på Gulset ungdomsskole.

Magnus

NRK TV
Komedie
7.5
Når et drap av overnaturlige proporsjoner blir begått i Frestad settes byens verste etterforsker på saken.

Hotel Adlon

NRK TV
Drama, Periodedrama
7.5
Miniserie om det storslåtte luksushotellet Adlon i Berlin.

SERIEÅRET 2022

Annonse

Relevante nyheter

Populære strømmetjenester:

Paramount+

Månedsabonnement, Strømmetjeneste
    X
    X
    X