De beste seriene på Netflix ifølge IMDb-brukerne (2022)

Hvilke serier er verdt å få med seg på Netflix? Vi har samlet en løpende oppdatert oversikt over beste serier på Netflix ifølge brukerne av IMDb.


Seernes dom

IMDb har eksistert siden 1990. Nettstedet lar brukerne gi karakter fra 1-10 på både serier og filmer. Databasen til IMDb inneholder over 146 000 serier.

Annonse

Alle kan lage bruker på IMDb og gi sin karakter, og den er raskt blitt den mest omfattende databasen på Internett over folks meninger om serier. Den aktive bruken gjør også at karakterer endrer seg jevnlig, som også betyr at listen endrer seg. 


Alltid oppdatert toppliste

I vår seriedatabase finner du oversikt over blant annet hvor seriene er tilgjengelige. For å se på hva IMDb-brukerne mener er de beste seriene har vi satt sammen følgende oversikt.

Seriebiblioteket til Netflix er i stadig endring, som gjør at tradisjonelle topplister fort blir utdatert. Vår oversikt endrer seg dynamisk, slik at plassering på listen vil variere. 

Den oppdateres automatisk etter hvert som karakterer endrer seg, nye serier blir lagt til eller serier fjernes.

Vi har satt en nedre grense på 8.0 i snitt. Da sitter vi igjen med ca 25% av Netflix-biblioteket, som forhåpentligvis gjør det litt enklere for deg å finne frem til det IMDb-brukerne mener er godbitene på Netflix.


Gi din dom

I vår seriedatabase kan du selv gi karakter på serier. Det eneste du behøver er å opprette en bruker.


De høyest rangerte Netflix-seriene på IMDb:

Årstall

Årstall

Sjanger

Sjanger

Breaking Bad

Netflix
Drama, Spenning, Thriller
9.5
Breaking Bad er en lovprist serie, hvor både serien og dens skuespillere har vunnet en rekke velfortjente priser. Når kjemilæreren Walter White får vite av legen at han skal dø, bestemmer han seg for å gjøre det han må for at familien er økonomisk sikret og går fra lovlydig borger til kriminell.
Fornyet

Rick and Morty

HBO Max, Netflix, Strim
Animasjon, Komedie
9.2
Absurd komedie som utfordrer grenser. I serien følger vi den helsprø og kyniske professoren Rick som drar på eventyr sammen med sitt naive og godhjertede barnebarn Morty.

The Office US

Allente, Amazon Prime Video, HBO Max, Netflix, Strim, Viaplay
Komedie
9.0
Velig morsom amerikansk satireserie om livet på et kontor, hvor hverdagen består av barnslige spøker, egotisme og kjedsomhet. Basert på den britiske suksess-serien.

Arcane

Netflix
Action, Animasjon, Eventyr
9.0
Alle legender har en start. League of Legends får endelig en bakhistorie til noen av sine ikoniske karakterer, presentert på en kunstnerisk måte som vil ta pusten fra deg. Vi følger Jinx og Vi, to søstre på hver side av en krig mellom to byer, og Victor og Jace, som holder en avsløring bak ryggen som vil endre verden for alltid.

Extraordinary Attorney Woo

Netflix
Drama
8.9
Om en 27 år gammel advokat med Aspergers syndrom. På grunn av hennes høye IQ på 164, imponerende minne og kreative tankeprosess, ble den strålende Woo Young Woo uteksaminert på toppen av klassen sin fra en prestisjetung jusskole.

When They See Us

Netflix
Drama, Miniserie
8.9
Basert på den sanne historien om fem fargede tenåringer som ble dømt for en voldtekt de ikke begikk.
Fornyet

Black Mirror

Netflix
Drama, Komedie, Science Fiction, Skrekk
8.8
Kritikerrost britisk antalogiserie som mikser svart humor, politikk og drama.

Narcos

Netflix
Action, Drama, Krim, Spenning
8.8
Dramaserie om jakten på narkobaronen Pablo Escobar. En møysommelig etterforskning gjennom flere år skapte politiske kontroverser og en stadig økende eskalering av den storstilte krigen mot narkotika.Serien ble en kjempesuksess for Netflix. Narcos-universet utforskes videre i serien Narcos: Mexico.

Peaky Blinders

BritBox, Netflix, Strim, TV 2 Play
Action, Drama, Spenning, Periodedrama
8.8
Vi følger en gjeng med gangstere i Birmingham i årene etter 1. verdenskrig.
Fornyet

The Crown

Netflix
Drama, Romanse, Periodedrama
8.7
Basert på den prisvinnende forestillingen The Audience, forteller The Crown historien om dronning Elizabeth II. Serien strekker seg over flere tiår.

Bojack Horseman

Netflix
Animasjon, Komedie
8.7
Hesten BoJack Horseman er fortapt i et hav av selvstendighet og sprit. Den en gang så kjente skuespilleren bestemmer seg for å gjøre comeback.
Fornyet

Stranger Things

Netflix
Drama, Fantasy, Eventyr, Skrekk, Spenning, Thriller
8.7
En gjeng ungdommer opplever mystiske hendelser i byen etter at en av vennene deres forsvinner sporløst.

House Of Cards

Netflix
Drama, Spenning, Thriller
8.7
Veien til toppen er nådeløs for Frank Underwood. Hvor langt er han villig til å gå?

Anne With An E

Netflix
Drama, Periodedrama
8.7
Anne Shirley (Amybeth McNulty) er en ung foreldreløs jente som ved en feil blir sendt for å leve med to søsken som trodde de ville få fosteransvaret for en gutt. Med en uendelige strøm av fantasi og et sylskarp intellekt forandrer den ungen jenten Anne livet til de rundt henne.
Avsluttes

Better Call Saul

Netflix
Drama, Spenning
8.7
Hvordan ble egentlig Breaking Bads Saul Goodman til den han er? Her få vi hans historie.

Dark

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.7
Barn forsvinner på mystisk vis i den tyske byen Winden. Et gammelt mysterium avdekkes sakte men sikkert i søken etter svar på hva som har skjedd.

Mindhunter

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.6
To FBI-spesialister reiser landet rundt og intervjuer dømte seriemordere i håp om å bedre forstå den kriminelle adferden.
Fornyet

Hilda

Netflix
Animasjon, Barn
8.6
Bli med Hilda da hun reiser fra en villmark med alver og kjemper til Trollberg, en travel by stappfull av nye venner og mysteriøse skapninger.

The Queen’s Gambit

Netflix
Drama, Miniserie, Periodedrama
8.6
Det foreldreløse sjakkgeniet Beth Harmon vokser opp under den kalde krigen, hvor han kjemper en hard kamp for å bli verdens beste sjakkspiller.Serien er basert på boken med samme navn fra 1983, skrevet av Walter Tevis.
Fornyet

Archer

Netflix
Animasjon, Komedie
8.6
Amerikansk animasjonsserie. Satireserie om spionbransjen.

Broen

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.6
Når et lik oppdages på broen mellom Sverige og Danmark må etterforskere fra begge land samarbeide om å finne drapsmannen.

The Haunting of Hill House

Netflix
Drama, Miniserie, Skrekk, Spenning, Thriller
8.6
Historien hopper mellom fortid og nåtid når en oppbrutt familie bearbeider skremmende minner om det gamle hjemmet deres og de nifse hendelsene som jagde dem ut.
Fornyet

Cobra Kai

Netflix
Action, Drama, Komedie
8.6
Handlingen er satt til over tre tiår etter den første Karate Kid-filmen. William Zabka returnerer i rollen som Johnny Lawrence, rivalen til filmens hovedperson Daniel LaRusso (Machio). En strebende Johnny gjenåpner karate-treningssenteret Cobra Kai, noe som ikke faller i god jord hos Johnny.Hvem er egentlig helten og hvem er skurken denne gang? Konfliktene eskalerer og involverer en ny generasjon - blant annet de to kamphanenes egne barn.De to første sesongene ble først sendt på Youtube, men Netflix overtok serien fra og med tredje sesong.

It’s Okay to Not Be Okay

Netflix
Drama, Komedie, Romanse
8.6
En asosial barnebokforfatter legger ut på en usedvanlig emosjonell reise sammen med en oppofrende helsearbeider i psykiatrien.
Fornyet

Delhi Crime

Netflix
Drama, Krim, Spenning
8.5
Serien baserer seg på en sann historie rundt etterforskningen av et brutalt gruppevoldekt i India.

Ash Vs. Evil Dead

Netflix
Action, Komedie, Skrekk
8.5
Amerikansk skrekk- og horrorserie som fortsetter historien fra Evil Dead-filmene.

Ethos

Netflix
Drama
8.5
Åtte mennesker med svært ulik bakgrunn møtes i dagens Istanbul, der de må danne nye vennskap eller ta et oppgjør med en innviklet fortid.

Community

Allente, Netflix, Strim, Viaplay
Komedie
8.5
Jeff Winger mister advokatbevilgningen etter å ha løyet om sin kompetanse. Han begynner derfor på Greendale Community College for å få en gyldig utdannelse.

Uncle from Another World

Netflix
Animasjon, Fantasy, Komedie
8.5
Takafumis onkel våkner etter 17 år i koma. Han hadde faktisk gått til en annen verden, og har kommet tilbake med magiske krefter.

Suits

Netflix
Drama
8.5
Et narkotikasalg går i vasken for den unge briljante Mike Ross. Flukten ender med å imponere den dyktige advokaten Harvey Specter nok til at han ansetter han. Sammen blir de en ustoppelig duo.

Paranormal

Netflix
Drama
8.5
Dr. Refaat Ismail forsøker å avdekke hemmelighetene bak flere overnaturlige hendelser i Egypt på 1960-tallet.

Young Royals

Netflix
Drama
8.5
Svensk serie om en forelsket prins som prøver å leve et så normalt liv som mulig i mobil- og instagram's verden hvor alle ser alt.

The Last Kingdom

Netflix
Drama, Periodedrama
8.5
Krigeren Uhtred er født som sakser, men oppvokst hos vikinger. Han kjemper for sin rettmessige plass i et kongerike som angripes av vikinger. 

Borgen

Netflix
Drama
8.5
Ferden til å bli statsminister krever mye av Birgitte Nyborg. Makten endrer henne også.

After Life

Netflix
Drama, Komedie
8.5
Ricky Gervais spiller Tony, som brått blir enkemann. Han vurderer selvmord, men bestemmer seg i stedet et liv hvor han staffer omgivelsene ved å si og gjøre akkurat det han ønsker.

Our Blues

Netflix
Drama, Romanse
8.5
Kjærligheten er bittersøt, noe de mange historiene til menneskene som lever på Jeju Island underbygger.

Love Death And Robots

Netflix
Animasjon
8.5
Antalogiserie bestående av flere enkeltstående korte historier på mellom 5-15 minutter, skapt av animasjonsteam fra hele verden.

Vikings

Allente, HBO Max, Netflix, Strim, TV 2 Play, Viaplay
Action, Drama, Spenning, Periodedrama
8.5
Serien følger Ragnar Lothbrok, en nysgjerrig og overbevisende mann som er alltid ute etter å bryte gjennom hindringer og oppdage nye steder å erobre. Den unge bonden og familiemannen er dypt frustrert over politikken hans lokale høvdingen Earl Haraldson driver, som fortsetter å sende sine vikinger øst hver sommer.Destinasjonen er de baltiske stater og Russland, hvor befolkningene er fattige på nødvendig materiell. Vikings er en serie som viser Ragnars ambisjoner om å oppdage sivilisasjoner over det store havet i vest så vel som hans uunngåelige konflikter underveis.

Julie and the Phantoms

Netflix
Komedie
8.5
Julie er en tenåring som finner sin lidenskap for musikk og livet med hjelp av bandet The Phantoms, som har vært ferdig i 25 år. Hun hjelper de å bli bandet de aldri selv maktet å bli.

Sacred Games

Netflix
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.5
Organisert kriminalitet, korrupsjon, politikk og spionasje i Mumbai danner grunnlaget for et drama som vikler sammen livene til de privilegerte, kjendiser og de blodtørstige.Serien er Netflix sin første indiske serie.

SERIEÅRET 2022

Annonse
Annonse

Relevante nyheter

Populære strømmetjenester:

Paramount+

Månedsabonnement, Strømmetjeneste
    X
    X