Beforeigners sesong 2 er endelig her!

Sesong 2 av storsuksessen Beforeigners er her. Olav den Hellige fortsetter sin kamp om å bevise hvem han er og innta sin rettmessige plass på den norske tronen, noe som skal vise seg vanskelig i møte med norske myndigheter.

Annonse

Denne gang snur også Storbritannia øyet mot lille Norge, når en av historiens største mysterier, et ekte monster i menneskeform, vasker opp på Oslos strandlinje. Dette kan bli for vanskelig å tro på eller for ‘out there’, men det gjenstår å se

. Det er spennende at det ikke kun skal handle om vikingtiden fremover, men også viktoriatiden. Beforeigners har i alle fall bevist mange ganger før at de kan ta noe helsprøtt og forvandle det til troverdig.

beforeigners sesong 2
Det er ikke lett å være «Blond viking» på NAV (eller Olav Haraldsson (Tobias Santelmann) på FDI). Foto: HBO

Applaus til dem bak kulissene

Sist gang vi skrev om denne serien så tipset vi om disse artiklene om de talentfulle språksmedene i serien, og det vil vi gjerne minne om nå, til dem som ikke har lest det. Alle dem som har supernerdet over seriens mange små detaljer fortjener applaus.

Serien har lagt veldig mye arbeid i å skape en fullverdig opplevelse av det som skjer i Oslo og ellers i verden. Vi kommer nok aldri til å fult ut forstå eller sette pris på hvor fantastisk dette er gjort, fra språk til kostymer til mat til normer til oppførsel og religioner.

Alt skal mixes sammen til en troverdig gjørme, når så mange tidsepoker og folkeslag skal sammenslås, men linken over gir litt hint i allefall. Det er så gjennomført og så imponerende, at serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin og alle de andre bak kulissene fortjener medaljer for forarbeidet.

Beforeigners sesong 2
Foto: HBO

Sesongstarten i seg selv er spennende. Uten å si for mye så kan det virke som en seriemorder er på avveie, og datteren til Lars og hennes venninner, med alle sine problemer i sesong 1, er ikke på bedre vei enda.

Lars sliter med abstinenser og kanskje får vi endelig svar på Alfhildrs minner om seg selv i vikingtiden i redningsvest. Er det virkelig så enkelt som et ‘falskt minne’ som hun kaller det.

beforeigners sesong 2
Beforeigners sesong 2 har castet Herman Flesvig som værman Sturla, en viking som Ingrid har et one-night-stand med. Foto: HBO

Godt å være tilbake

Intrigene baller på seg, og det blir spennende å se hvordan Beforeigners velger å løse det denne gangen. Det vi har sett til nå gir i allefall inntrykk av at serien holder på sin sjarmerende fortellerstil og er sann mot sine karakterer. Alt og alle virker å være som når serien forlot oss 18. februar 2020, men med mørkere undertoner enn sist. Det er uansett godt å være tilbake i det dystopiske Oslo.

Vi er i allefall klar for noen svar, hva med deg?

Alfhildr (Krista Kosonen) er klar på catwalken med årets sommermote. Foto: HBO

Se Beforeigners sesong 2 på HBO Max. Nye episoder kommer på søndager.

2021søn05des09:00PremiereBeforeigners sesong 2HBO Max09:00 Sjanger:Drama,Komedie,KrimTil StrimTil HBO Max 2

Sjekk ut øvrige kategorier
Annonse

Relevante nyheter

Her finner du HBO Max:

    X
    X
    X