Turner & Hooch er dessverre ingen ny Cobra Kai

I forkant var noe av det mest spennende med Turner & Hooch-serien at den i det hele tatt ble en realitet. For er det mulig å lage en fengende serie av klassikeren fra 1989? Cobra Kai har alt vist hvor god en serie basert på en familievennlig film kan bli, den serien er selv i tredje sesong noe av det beste som er å se på strømming. Dessverre er det lite som tyder på at Turner & Hooch klarer å gjenta den bragden, for her er det for lite lidenskap og hjerte å spore.

Nostalgi har vært en viktig drivkraft for Disney+, som i løpet av et snaut år har tatt opp kampen med Netflix om strømmetronen. Det er en sterk kamp og hvorfor har blitt oss forklart i en episode om is, i Disney-dokumentaren The World According to Jeff Goldblum (som absolutt er å anbefale).

Utfordringen starter alt her, fordi Turner & Hooch er fullstendig fri for nostalgi. Hva skal den da by på? Ikke mye viser det seg. Originalen var en hit mye takket være kvalitetene til Tom Hanks, som lenge før hans enorme dominans fra 1993 og utover med Oscar-prestasjoner som Forrest Gump og Philadelphia, var i slike familievennlige filmer på 80-tallet. Den gang erobret han også romanse-sjangeren med Søvnløs i Seattle.

Han fortsatte karrieren uten å se seg nevneverdig tilbake, annet enn å i intervju påpeke at han var glad i Turner & Hooch, fordi filmen i følge ham er den han blir mest gjenkjent for ute i verden. Kjærligheten til filmen er likevel ikke sterk nok til at han er blitt involvert i serien, som tar opp igjen tråden over 30 år senere. Eller er det kanskje på grunn av kjærligheten for originalen at han ikke ville involveres her? Det er jo lov å spekulere.

I Turner & Hooch er Hanks’ rollefigur Scott Turner død. Tom Hanks er ikke engang involvert med stemmeskuespill (når et brev til sønnen blir lest opp er det sønnens stemme vi hører). Serien har for lite å by på selv, til å være så løsrevet fra filmen jeg vokste opp med.

Det er en overhengende mystikk over hvordan Turner døde, noe som blir et oppdrag for sønnen hans (som også heter Scott, bare for å forvirre ytterligere). Josh Peck er en likandes kar, som virkelig strålte på en digital pressekonferanse om serien. Han forsøker virkelig, men oppgaven blir for stor. Det er ikke hans feil, for det er for lite å jobbe med her.

Turner & Hooch. Foto: Disney+
Turner & Hooch. Foto: Disney+

Historien er rimelig enkel. Scott Turner arver farens hund Hooch, som vi blir forklart er nær identisk i oppførsel som den legendariske hunden fra filmen. Det viser seg å stemme og det er ikke utenkelig at den rebelske (og slevende!) hunden blir en favoritt blant familiens yngre. Dette er en ganske barnevennlig krimserie, så om noe skal redde dens eksistens er det dette. Den kan bli populær blant unge barn og unge tenåringer.

Foreldre må ta til takke med familievennlige versjoner av filmklassikere som Die Hard og Taken, da flere av enkeltepisodene har denne type tilnærming. I episode 2 må Turner og Hooch stoppe kidnappere på et hotell, og det har en viss sjarm når Peck forsøker sin egen barnevennlige vri på Yippee Ki Yay-frasen, ikledd samme klær og med en blødende fot (referanser alle Die Hard-fans tar, men som vil gå over hodet på alt for mange unge voksne som ikke har sett actionklassikeren). Med «barnevennlig» overdriver jeg ikke. Her kan skurker også kastes ned flere etasjer uten at de mister livet av den grunn, som om vi er midt i et Monkey Island-univers (ja, nok en referanse til alle gamle nok til å huske 90-tallet).

Turner & Hooch. Foto: Disney+
Turner & Hooch. Foto: Disney+

Burn Notice og The Gifted-skaper Matt Nix står bak Turner & Hooch-serien, han satser ellers på enkle og gjenkjennelige rollefigurer, som utover å reagere på Scott Turners historie ikke har alt for mye å ta seg til. Moren Emily (spilt av Sheila Kelley, som erstatter Mare Winningham fra filmen) dukker opp i ny og ne, samt at hundetreneren Erica (Vanessa Lengies) blir forelsket i Scott før han rekker å si noe.

Reginald VelJohnson, som spilte sidekick David Sutton i filmen, dukker opp i andre episode. På et metanivå blir det seriestartens høydepunkt, fordi episoden har den nevnte Die Hard-tematikken (VelJohnson spilte også der en sidekick). Det hadde vært fint med noen øyeblikk hvor Sutton snakker varmt om sin gamle partner, men det skjer i så fall i senere episoder.

Utvannes kjente merkevarer i jakten på strømmekunder? Godt mulig. Serier kan fungere som gode fortsettelser på høyt elskede filmer, her er fantastiske Fargo og Cobra Kai de beste eksemplene, men Turner & Hooch klarer ikke å gjenta den bragden. Hadde jeg hatt en 10-åring i hus ville den kanskje fungert som familieunderholdning, men jeg har vanskelig å se for meg at serien har nok å tilby, når takt og tone er så ulik originalen, til at den er verdt å følge med videre på. Selv om jeg er spent på hvordan den løser en Taken-inspirert episode senere i sesongen.

Anmeldelsen er basert på de tre første episodene av Turner & Hooch. Serien sendes med ny ukentlig episode på Disney+.

2021ons21jul09:00PremiereTurner & Hooch sesong 1Disney+09:00 Sjanger:Drama,KomedieTil Disney+ 5

Annonse Se årets store seriebegivenhet Obi-Wan Kenobi på Disney+. Klikk her
Sjekk ut øvrige kategorier
Annonse

Relevante nyheter

Disney+ pakker:

    Turner & Hooch er dessverre ingen ny Cobra KaiTurner & Hooch er en barnevennlig serie uten de store ambisjonene. Resultatet blir deretter.
    X
    X