Anbefalte krimserier

-

På jakt etter en ny god krimserie å se på? Serienytt hjelper deg med å få litt bedre oversikt. 

Det er lite som slår en god krimserie i ferien, spesielt i høytider som påske og jul. Vår oversikt består av redaksjonens anbefalinger. Oversikten viser også om serien er tilgjengelig på strømmetjenester som Netflix, Viaplay, HBO Nordic, C More, Amazon Prime Video, NRK TV, Dplay eller TV 2 Sumo.

Krimseriene varierer fra de rolige og dramatiske til de actionfylte. Vi håper oversikten hjelper deg til å finne frem til nye favoritter.

Krimserier vi anbefaler

Strømmetjeneste

Strømmetjeneste
 • Alle
 • Allente (18)
 • Apple TV+ (2)
 • Britbox (5)
 • C More (2)
 • Discovery+ (5)
 • Disney+ (6)
 • HBO Max (15)
 • Netflix (16)
 • NRK TV (5)
 • Paramount+ (5)

Dexter

Allente, Paramount+, Strim
Drama, Krim, Spenning
8.6
Dexter er en seriemorder med en vri; Han jakter kun samfunnets verste, de som har begått grusomheter og sluppet unna lovens lange arm.

The Sinner

Netflix
Drama, Krim, Miniserie, Spenning
8.0
Jessica Biel spiller Cora Tannetti, en ung mor som plutselig går til angrep på en fremmed en dag på stranden. Hun aner ikke hvorfor hun begikk ugjerningen og en etterforsker forsøker å komme seg til bunns i mysteriet.
Fornyet

Bodyguard

Netflix
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.2
En krigsveteran får i oppdrag å være livvakt til en politiker som var en viktig fortaler for krigen han var med å utkjempe.

Shetland

BritBox, Discovery+, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
8.1
Krimserie basert på bøkene til Ann Cleeves. Vi følger etterforsker Jimmy Perez og hans kolleger, som løser kriminalsaker på Shetland. Serien er blant annet kåret til beste dramaserie i Storbritannia.
Fornyet

Gangs of London

Allente, Strim, TV 2 Play
Action, Drama, Krim
8.1
Kampene mellom rivaliserende gjenger i nåtidens London skaper drama, problemer for lokale myndigheter og setter mange liv i fare i denne britisk-amerikanske serien fra Sky og Cinemax.

Nine Perfect Strangers

Amazon Prime Video
Drama, Krim, Miniserie, Spenning
7.0
Ni fremmede tar inn på et helse- og velvære hotell. Lite vet de hva de har i vente over de neste ti dagene når direktøren Masha går inn for å tilføre gnist til deres slitne kropp og sinn. Basert på Big Little Lies-forfatter Liane Moriarty-boken ved samme navn.

Mare of Easttown

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Miniserie
8.5
Det er ikke lett å være detektiv i en by der alle kjenner alle. Mare, spilt av Kate Winslet, opplever raskt at livet raser sammen når hun ikke klarer å finne en jente som forsvinner hjemmefra. Hun skal balansere et vennskap med moren samtidig som hun kjenner mistenkte og pårørte, i en liten by hvor det hviskes om hverandre rundt hver en sving.

The Wire

HBO Max, Strim
Drama, Krim
9.3
Ansett av mange som verdens beste TV-serie. En gripende, engasjerende og tankevekkende dramaserie om Baltimores etterforskere og kriminelle underverden, som håndterer vanskelige samfunnsspørsmål med humor og nervepirrende stil.

Line Of Duty

Allente, BritBox, C More, Discovery+, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
8.6
Steve Arnott forflyttes til antikorrupsjonsavdelingen etter et dødsfall som følge av feil identitet i en antiterrorist-operasjon.

The Pembrokeshire Murders

NRK TV
Drama, Krim
7.2
Luke Evans spiller etterforskeren som gjenåpner noen uløste drapssaker fra 80-tallet, hvor nye etterforskningsmetoder drar tråder til seriemorderen John Cooper. Basert på en sann historie.
Fornyet

Riverdale

Netflix
Drama, Krim, Spenning
7.3
Riverdale er basert på tegneserieblader fra Archie Comics. Serien er beskrevet som Twin Peaks for ungdom, med en kombinasjon av et mystisk drap, tenåringsdrama og familiedrama som finner sted i et lite amerikansk lokalmiljø.

Bosch

Allente, Amazon Prime Video, HBO Max, Strim, Viaplay
Drama, Krim
8.3
Etterforsker Bosch har stått i sentrum i en rekke populære krimbøker, som danner grunnlaget for den populære serien fra Amazon. Etterforskning, politikk og den kriminelle underverden i Los Angeles kombineres og resultatet er en serie som har gjort den til en favoritt blant krimelskere.

Person Of Interest

HBO Max, Strim
Action, Drama, Krim, Spenning
8.4
Hva om myndighetene har utviklet kunstig intelligens med mulighet til å vite om kriminelle handlinger før de finner sted?Denne Minority Report-inspirerte serien er som en moderne versjon av Batman, hvor geniet Harold Finch (Michael Emerson) og hans høyre hånd John Reese (Jim Caviezel) bekjemper kriminalitet i New York.

Hannibal

Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.6
Jakten på en seriemorder blir en krevende affære for Will Graham, spesielt siden den skyldige er hans egen kollega Dr. Hannibal Lecter. En skremmende psykopat som ikke nøyer seg med å myrde. Han spiser også sine ofre.
Fornyet

Fargo

Allente, Strim, TV 2 Play, Viaplay
Drama, Krim
8.9
Antalogiserie satt til universet fra den kritikerroste Fargo-filmen fra 90-tallet. Hver sesong tar for seg et nytt mysterium, et nytt tiår og nye etterforskere. En kritikerrost serie som kan skilte med stjerner som Billy Bob Thornton, Kirsten Dunst, Ewan McGregor, Martin Freeman og Colin Hanks.

The Fall

Drama, Krim, Spenning
8.2
Stella Gibson sendes til Nord-Irland for å kontrollere en pågående etterforskning. Det blir raskt klart for henne at en seriemorder er løs. Gillian Anderson, kjent fra The X-Files, har hovedrollen som Gibson.

The Outsider

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Spenning, Thriller
7.8
En trener blir arrestert for drapet på en 11 år gammel gutt. Men etterforskningen leder til jakten på det virkelige monsteret, som frister mennesker til å drepe for han. Jason Bateman og Ben Mendelsohn har hovedrollene i miniserien som er basert på en Stephen King-bok.

Unforgotten

Drama, Krim
8.2
Cassie Stuart har ansvaret for etterforske drap som ble begått for mange år siden og først avdekket nå. Serien går under navnet Nedgravde hemmeligheter i Norge og har blant annet vært populær påskekrim.

Rectify

Drama, Krim, Thriller
8.3
Kritikerrost dramaserie som forteller historien om Daniel, som renvaskes for et drap han ble dømt for nesten 20 år siden. Han vender hjem, men ikke alle i hjembyen er overbevist om hans uskyld. Samtidig må Daniel forsøke å tilpasse seg et liv som fri mann.

Unbelievable

Netflix
Drama, Krim, Miniserie
8.4
En ung kvinne blir tiltalt for å avgi falsk forklaring etter å ha anmeldt en voldtekt. To etterforskere tar saken for å komme til bunns i hva som skjedde.

Desperate Housewives

Disney+
Drama, Komedie, Krim, Spenning
7.5
Et idyllisk nabolag opplever sjokk når en av beboerne tar sitt eget liv. Hva skjedde egentlig i forkant?

Broen

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.6
Når et lik oppdages på broen mellom Sverige og Danmark må etterforskere fra begge land samarbeide om å finne drapsmannen.

The Capture

Drama, Krim, Thriller
7.9
Jakten på sannheten er krevende i et overvåkingssamfunn der alle bilder kan manipuleres. Når soldaten Shaun blir mistenkt for kidnapping aner etterforsker Rachel at en større konspirasjon finner sted.

Sherlock

NRK TV
Drama, Krim, Spenning, Thriller
9.1
Historien om mesterdetektiven Sherlock Holmes er i denne utgaven satt til moderne tid. Benedict Cumberbatch og Martin Freeman har hovedrollen i serien som er blitt en storfavoritt blant kritikere og seere.
Fornyet

Babylon Berlin

Allente, HBO Max, NRK TV, Strim, Viaplay
Drama, Krim, Periodedrama
8.4
Basert på bokserien til tyske Volker Kutscher, følger serien den tyske etterforskeren Gereon Rath, som i 1929 blir sent til Berlin for å etterforske et nettverk av dop, sex, politiske intriger og mord.

Big Little Lies

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Spenning
8.5
Serien er basert på den bestselgende boken ved samme navn av Liane Moriarty og skrevet av David E. Kelley.Livene til tre mødre med barn på grunnskolen virker på utsiden kjennetegnet av den samme idyllen og roen som preger forstaden de er bosatt i. En tilsynelatende harmløs hendelse sklir derimot sakte men sikkert ut av kontroll, og ender i en drapssak som ryster det lille samfunnet de er del av.

Castle

Disney+
Drama, Krim
8.1
Krimforfatteren Richard Castle ender opp som spesialrådgiver for politiet. Sammen med etterforsker Kate Becket løser han krevende saker på kreativt vis, samtidig som det hele er en inspirasjonskilde for han i sitt forfattervirke.

Dark

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.7
Barn forsvinner på mystisk vis i den tyske byen Winden. Et gammelt mysterium avdekkes sakte men sikkert i søken etter svar på hva som har skjedd.

Miss Scarlet and the Duke

NRK TV
Drama, Krim, Periodedrama
7.4
Skarp, vittig og i siste viktorianske skrik. Eliza Scarlet hamler opp med kjeltringer og konkurrenter i Londons mørke gater.

How To Get Away With Murder

Netflix
Drama, Krim, Spenning
8.1
Kritikerfavoritten Viola Davis spiller her en forsvarsadvokat og professor, som sammen med sine studenter utforsker mystiske drap.

Gotham

Netflix
Action, Drama, Krim, Spenning, Superhelt
7.8
Serien handler om tiden før Bruce Wayne blir Gothams mørke ridder Batman. Serien tar til rett etter at Bruce sine foreldre blir brutalt myrdet.

Broadchurch

Drama, Krim, Spenning
8.4
Kritikerrost krimserie. I en liten by inntreffer tragedien når en ung gutt blir funnet myrdet. Byens nye etterforsker får en nær umulig oppgave i å oppklare drapet.
Fornyet

Mayor of Kingstown

Allente, Paramount+, Strim
Drama, Krim, Thriller
8.3
McLusky-familien flytter makt i en by som er preget av rasisme og korrupsjon.
Fornyet

Carnival Row

Amazon Prime Video
Drama, Fantasy, Krim
8.0
Orlando Bloom og Cara Delevingne er stjernene i serien om mystiske skapninger som har flyktet fra hjemlandet og samlet seg i en storby hvor stemningen blir stadig mer trykket grunnet innvandring. Sentralt står flere uoppklarte drap som står i fare for å ødelegge den lille freden som fortsatt eksisterer.

Mindhunter

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.6
To FBI-spesialister reiser landet rundt og intervjuer dømte seriemordere i håp om å bedre forstå den kriminelle adferden.

The Act

HBO Max, Strim
Krim
8.1
True-crime antalogiserie som handler om særdeles merkelige saker. Serieskaper er Nick Antosca og den prisvinnende journalisten Michelle Dean.

The Expanse

Amazon Prime Video
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.4
Satt 200 år inn i fremtiden tar The Expanse for seg kolonisering, klasseskille og storpolitikk.
Kommer på Disney+

Marvel’s Jessica Jones

Drama, Krim, Spenning, Superhelt
8.1
Jessica Jones er en hardtslående privatetterforsker i superheltuniverset til Marvel. Etter en kortlevd karrière som superhelt åpner hun et detektivbyrå.

ZeroZeroZero

Allente, C More, HBO Max, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
8.2
Vi følger ferden til en kokainforsendelse fra det øyeblikket en mektig italiensk mafiagjeng bestemmer seg for å kjøpe den, gjennom pakkingen i Mexico, skipingen over Atlanterhavet, og til lasten er levert og betalt for.
AvsluttesFornyet

Goliath

Amazon Prime Video
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.1
Den en gang så geniale forsvarsadvokaten Billy McBride (Billy Bob Thornton) sliter med alkoholisme og skyldfølelse etter at han fikk en morder frikjent. En ny sak gir han muligheten til å søke tilgivelse.

The Shield

Drama, Krim, Spenning
8.7
Kontroversiell serie som for alvor satt TV-kanalen FX Networks på kartet. Her følger vi etterforsker Vic Mackey, en korrupt politimann som leder en enhet i Los Angeles.
Fornyet

Perry Mason

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Periodedrama
7.6
Perry Mason er basert på de klassiske bøkene fra Erle Stanley Garner, handlingen er satt til 1932. Matthew Rys spiller den uovervinnelige advokaten Perry Mason, John Lithgow spiller hans privatetterforsker og Tatiana Maslany inntar rollen som en mektig personlighet i L.A.

The Killing

Disney+
Drama, Krim, Spenning
8.3
The Killing er basert på danske Forbrytelsen. En drapsgåte blir etterforsket over flere episoder, hvor mordet på den unge Rosie Larsen står sentralt.Opprinnelig en AMC-serie, før den ble kansellert og reddet av Netflix. Der fikk den en ekstra sesong før det var slutt.

Narcos

Netflix
Action, Drama, Krim, Spenning
8.8
Dramaserie om jakten på narkobaronen Pablo Escobar. En møysommelig etterforskning gjennom flere år skapte politiske kontroverser og en stadig økende eskalering av den storstilte krigen mot narkotika.Serien ble en kjempesuksess for Netflix. Narcos-universet utforskes videre i serien Narcos: Mexico.

The Night Of

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Miniserie, Spenning
8.5
En ung mann opplever sitt livs mareritt da han våkner opp ved siden av en drept kvinne. Han blir anklaget for mordet og må tilbringe tiden i fengsel mens saken etterforskes. Serien er basert på den britiske serien Criminal Justice.

Poirot

BritBox, Discovery+, Strim, TV 2 Play
Drama, Krim
8.6
Folkekjær krimserie som pågikk i nærmere tre tiår. David Suchet spiller mesterdetektiven Hercule Poirot som på genialt vis løser mordgåter. Basert på de populære bøkene til Agatha Christie.
Fornyet

American Crime Story

Drama, Antalogiserie, Krim, Spenning
8.4
Antalogiserie som dramatiserer kjente amerikanske rettssaker. Første sesong tar for seg saken til O.J. Simpson.

Longmire

Drama, Krim
8.3
Krimdramaet er basert på bøkene Walt Longmire MysteriesSheriffen Walt Longmire løser kriminalsaker i Wyoming, samtidig som han vokter en mørk hemmelighet om hva som skjedde etter at hans kone ble drept.Opprinnelig en A&E-serie, men Netflix overtok distribusjonsrettighetene i de fleste land (men ikke i Norge) etter at førstnevnte kansellerte serien etter tre sesonger. Totalt fikk serien seks sesonger før Netflix valgte å avslutte den.

Sharp Objects

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Miniserie, Spenning, Thriller
8.2
Krimjournalisten Camille Preaker har nylig blitt behandlet på psykiatrisk sykehus etter år med selvskading. Hun vender hjem til WInd Gap, Missouri, for å etterforske mordet på to unge jenter.Miniserien er basert på Gillian Flynns debutroman ved samme navn.

Veronica Mars

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Krim
8.4
Hennes bestevenn blir myrdet og faren mister jobben som sheriff. Da tar Veronica Mars saken i egne hender og forsøker å komme til bunns i mysteriet som privatetterforsker, samtidig som hun tar andre oppdrag. Alt mens hun går på videregående skole.

Relevante nyheter

Ukens serie- og sesongpremierer

Amazon-storserien The Terminal List og serieavslutningen til This is Us er blant ukens høydepunkt. Her er oversikten!

Serie- og sesongpremierer i juni 2022

Det er sesongavslutning for en rekke serier i juni, men det betyr ikke at det blir sommerferie på seriefronten. For måneden byr på over 60 serie- og sesongpremierer!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2021

Annonse

Nytt i 2021For de som jakter nye favoritter
Fra seriedatabasen

Allente, Strim, Viaplay
7.1
Allente, Paramount+, Strim
8.8
X
X
X