Strømmeguiden: De aller beste seriene på strømming ifølge IMDB-brukerne

-

Kun et fåtall serier har maktet å få 9/10 eller høyere på IMDb. Her kan du se hvilke (og hvor du kan se de).

IMDb har eksistert siden 1990. Nettstedet lar brukerne gi karakter fra 1-10 på både serier og filmer. Databasen til IMDb inneholder over 146 000 serier.

I vår Seriedatabase finner du oversikt over hvor seriene er tilgjengelige, i tillegg til øvrig informasjon om seriene. For å se på hva IMDb-brukerne mener er de beste seriene har vi satt sammen en egen oversikt som du finner her. Den oppdateres automatisk etter hvert som karakterer endrer seg, nye serier blir lagt til eller serier fjernes.

Vi har satt en nedre grense på 9.0 i snitt. Det er en grense kun rundt ti serier har maktet å holde seg over.

Listen viser også kun de seriene som er tilgjengelig på strømmetjenester i Norge.

Selv om det er åpenbart at en slik liste kan diskuteres og vi alle mener det mangler knallgode serier er vi enig om en ting: Alle seriene som listes her kan trygt anbefales.

De beste seriene på strømming ifølge IMDb-brukerne:

Breaking Bad

Netflix
Drama, Spenning, Thriller
9.5
Breaking Bad er en lovprist serie, hvor både serien og dens skuespillere har vunnet en rekke velfortjente priser. Når kjemilæreren Walter White får vite av legen at han skal dø, bestemmer han seg for å gjøre det han må for at familien er økonomisk sikret og går fra lovlydig borger til kriminell.

Band of Brothers

HBO Max, Strim
Action, Drama
9.4
Amerikansk krigsdrama, hvor vi følger soldatene i det berømte Easy Company, under 2. verdenskrig, med spesielt fokus på offiser Richard Winters (spilt av Damian Lewis). En prisbelønt serie, fra HBO.

Chernobyl

HBO Max, Strim
Drama, Miniserie
9.4
Chernobyl er en dramatisering av en av tidenes største menneskeskapte katastrofer, og forteller historien om de modige mennene og kvinnene som ofret ALT i forsøket på å redde Europa fra en utenkelig ulykke.

Avatar: The Last Airbender

Allente, Strim, Viaplay
Action, Animasjon, Barn
9.3
Aang må sammen med sine venner redde verden fra en krig med ildnasjonen, og samtidig ta et oppgjør med sin fiende, ildherskeren Ozai.

The Wire

HBO Max, Strim
Drama, Krim
9.3
Ansett av mange som verdens beste TV-serie. En gripende, engasjerende og tankevekkende dramaserie om Baltimores etterforskere og kriminelle underverden, som håndterer vanskelige samfunnsspørsmål med humor og nervepirrende stil.

The Sopranos

HBO Max, Strim
Drama, Spenning
9.2
Multi emmy-vinnende og prisvinnende dramaserie om en mafiaboss som får problemer med angstanfall. I hans forsøk på å fikse seg selv begynner han i hemmelighet å gå til en psykolog, men alt maset, stresset og dramaet som kommer med jobben som mafiaboss gjør at angstanfallene kommer hyppigere jo mer han prøver å klamre seg til tronen.
Fornyet

Rick and Morty

HBO Max, Strim
Animasjon, Komedie
9.2
Absurd komedie som utfordrer grenser. I serien følger vi den helsprø og kyniske professoren Rick som drar på eventyr sammen med sitt naive og godhjertede barnebarn Morty.

Game Of Thrones

HBO Max, Strim
Action, Drama, Fantasy, Spenning
9.2
De største og sterkeste husene i Westeros bryter ut i en kamp om tronen, samtidig som en trussel nærmer seg, så stor at denne kampen vil blekne i forhold. Dette er serien som for alvor bragte fantasysjangeren ut i lyset i moderne tid. En av tidenes mest populære og spektakulære serier.

Extraordinary Attorney Woo

Netflix
Drama
9.1
Om en 27 år gammel advokat med Aspergers syndrom. På grunn av hennes høye IQ på 164, imponerende minne og kreative tankeprosess, ble den strålende Woo Young Woo uteksaminert på toppen av klassen sin fra en prestisjetung jusskole.

Firefly

Disney+
Action, Drama, Eventyr, Science Fiction
9.0
Vi følger besetningen ombord på romskipet Serenity i denne stempunk, cowboy, sci-fi kult-klassikeren. Dette er en frekk, morsom og utrolig spennende serie, som du burde kunne si at du har sett.

The Office US

Allente, Amazon Prime Video, HBO Max, Netflix, SkyShowtime, Strim, Viaplay
Komedie
9.0
Velig morsom amerikansk satireserie om livet på et kontor, hvor hverdagen består av barnslige spøker, egotisme og kjedsomhet. Basert på den britiske suksess-serien.

Arcane

Netflix
Action, Animasjon, Eventyr
9.0
Alle legender har en start. League of Legends får endelig en bakhistorie til noen av sine ikoniske karakterer, presentert på en kunstnerisk måte som vil ta pusten fra deg. Vi følger Jinx og Vi, to søstre på hver side av en krig mellom to byer, og Victor og Jace, som holder en avsløring bak ryggen som vil endre verden for alltid.
Ferske episoder ute

The Rehearsal

HBO Max, Strim
Komedie
9.0
Nathan Fielder gir mennesker sjansen til å øve på sitt eget liv i en verden hvor ingenting går som planlagt.

Relevante nyheter

Nå har enda flere serier forsvunnet fra HBO Max

HBO Max går en usikker fremtid i møte, store omstruktureringer er ventet og flere vil miste jobben.

Premieredatoer: Kommende serier og sesonger

Se hvilke nye serier og sesonger som kommer.

2 KOMMENTARER

 1. Her er det tydelig at forfatter av denne saken har kun lagt til sine favoritter. Storserier som eksempelvis Fargo og Westworld, Dark og Stranger Things, Mindhunter og American Crimestory er ikke nevnt, enda de topper Imdb ratinglister. Chernobyl som har blitt den serien som topper ratingen av samtlige serier, også over Breaking Bad og Game of Thrones, får ikke den omtalen som denne serien fortjener. Band of Brothers er nevnt som se hør og bør, men ikke The Pacific? Denne saken kunne vært mye mer gjennomført enn den fremstår nå, mener nå jeg

  • Hei Gunnar!

   Her er det nok en liten misforståelse ute og går. Som nevnt i artikkelen: Oversikten er basert på IMDb-snittet og endres automatisk, det er ikke vi som avgjør. Vi satt nedre grense på 9.0. Fargo (8.9), American Crime Story (8.5), Westworld (8.8) osv faller derfor utenfor, det er ikke opp til oss med brukerne på IMDb.

   Som også betyr at serier kan ramle inn og ut av listen alt etter hvordan snittet endrer seg. Formålet her er å gi leserne en enkel oversikt basert på IMDb.

   Redaksjonens toppliste ville nok sett ganske annerledes ut – men det får bli en annen artikkel 🙂

   Mvh,
   Vidar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2021

Annonse

Nytt i 2021For de som jakter nye favoritter
Fra seriedatabasen

Allente, SkyShowtime, Strim
8.8
Allente, Strim, Viaplay
7.1