Annonse

Strømmeguiden: De aller beste seriene på strømming ifølge IMDB-brukerne

-

Annonse

Kun et fåtall serier har maktet å få 9/10 eller høyere på IMDb. Her kan du se hvilke (og hvor du kan se de).

IMDb har eksistert siden 1990. Nettstedet lar brukerne gi karakter fra 1-10 på både serier og filmer. Databasen til IMDb inneholder over 146 000 serier.

I vår Seriedatabase finner du oversikt over hvor seriene er tilgjengelige, i tillegg til øvrig informasjon om seriene. For å se på hva IMDb-brukerne mener er de beste seriene har vi satt sammen en egen oversikt som du finner her. Den oppdateres automatisk etter hvert som karakterer endrer seg, nye serier blir lagt til eller serier fjernes.

Vi har satt en nedre grense på 9.0 i snitt. Det er en grense kun rundt ti serier har maktet å holde seg over.

Listen viser også kun de seriene som er tilgjengelig på strømmetjenester i Norge.

Selv om det er åpenbart at en slik liste kan diskuteres og vi alle mener det mangler knallgode serier er vi enig om en ting: Alle seriene som listes her kan trygt anbefales.

De beste seriene på strømming ifølge IMDb-brukerne:

9.5
Action, Drama

Band Of Brothers

HBO Nordic
Amerikansk krigsdrama.Vi følger soldatene i det berømte Easy Company under 2. verdenskrig i denne prisbelønnte serien fra HBO.
9.5
Drama, Spenning, Thriller

Breaking Bad

Netflix
Når kjemilæreren Walter White får dødsdommen av legen bestemmer han seg for å gjøre det han må for at familien er økonomisk sikret etter sin bortgang. Dermed går han fra lovlydig borger til å bli kriminell, med de følgene det får.Breaking Bad er en lovprist serie ansett for å være en av tidenes beste. Serien og dens skuespillere har vunnet en rekke velfortjente priser.
9.4
Drama, Miniserie

Chernobyl

HBO Nordic
Chernobyl er en dramatisering av en av tidenes største menneskeskapte katastrofer, og forteller historien om de modige mennene og kvinnene som ofret alt for å redde Europa fra en utenkelig ulykke.
9.3
Action, Drama, Fantasy, Spenning

Game Of Thrones

HBO Nordic
I Westeros bryter det ut en kamp om tronen. Kong Robert Baratheon ber sin gamle venn Ned Stark om hjelp til å avdekke et komplott. Samtidig lurer en trussel bak en gigantisk mur i nord.Dette er serien som for alvor bragte fantasysjangeren ut skyggen. En av tidenes mest populære og spektakulære serier.
9.3
Drama, Krim

The Wire

HBO Nordic
Dramaserie om Baltimore, dens etterforskere og den kriminelle underverden. Ansett av mange som verdens beste TV-serie. En gripende, engasjerende og tankevekkende serie som håndterer vanskelige samfunnstema med eleganse og god drama.
9.2
Drama, Spenning

The Sopranos

HBO Nordic
Prisvinnende dramaserie om en lokal mafiasjef som får problemer med angstanfall.
9.2
Action, Animasjon, Barn

Avatar: The Last Airbender

Paramount+
Eventyreren Aang må sammen med sine venner redde verden fra ildherskeren Ozai og en ødeleggende krig med ildnasjonen.
Fornyet
9.2
Animasjon, Komedie

Rick and Morty

HBO Nordic, Netflix
Absurd komedie som presser grensene. I serien følger vi den helsprø og kyniske professoren Rick som drar på eventyr sammen med sin naive og godhjertede barnebarn Morty.
9.0
Drama, Antalogiserie, Krim, Spenning, Thriller

True Detective

HBO Nordic
Amerikansk antalogiserie som hver sesong handler om nye etterforskere, et nytt mysterium og satt til en ny by. Sesongene har til felles at de utforsker samfunnets mørkere sider. Første sesong ble hyllet av kritikere, med prisvinnende prestasjon av Matthew McConaughey.
9.0
Action, Drama, Eventyr, Science Fiction

Firefly

Disney+
Vi følger besetningen ombord på Serenity i denne kult-klassikeren.

Topplister: De beste seriene ifølge IMDb

På leting etter noe å se? Sjekk våre dynamiske lister over hva som er rangert høyest av IMDb-brukerne.

Annonse

Relevante nyheter

Manifest kan bli reddet

Fornyet suksess på amerikanske Netflix og frigjorte midler i budsjettet kan redde kansellerte Netflix. Det melder Deadline.

Ukens premierer uke 29, 2021: Turner & Hooch med oppfølgerserie

Turner & Hooch og en ny serie om He-Man er blant ukens høydepunkter på TV, strømming og kino.

2 KOMMENTARER

 1. Her er det tydelig at forfatter av denne saken har kun lagt til sine favoritter. Storserier som eksempelvis Fargo og Westworld, Dark og Stranger Things, Mindhunter og American Crimestory er ikke nevnt, enda de topper Imdb ratinglister. Chernobyl som har blitt den serien som topper ratingen av samtlige serier, også over Breaking Bad og Game of Thrones, får ikke den omtalen som denne serien fortjener. Band of Brothers er nevnt som se hør og bør, men ikke The Pacific? Denne saken kunne vært mye mer gjennomført enn den fremstår nå, mener nå jeg

  • Hei Gunnar!

   Her er det nok en liten misforståelse ute og går. Som nevnt i artikkelen: Oversikten er basert på IMDb-snittet og endres automatisk, det er ikke vi som avgjør. Vi satt nedre grense på 9.0. Fargo (8.9), American Crime Story (8.5), Westworld (8.8) osv faller derfor utenfor, det er ikke opp til oss med brukerne på IMDb.

   Som også betyr at serier kan ramle inn og ut av listen alt etter hvordan snittet endrer seg. Formålet her er å gi leserne en enkel oversikt basert på IMDb.

   Redaksjonens toppliste ville nok sett ganske annerledes ut – men det får bli en annen artikkel 🙂

   Mvh,
   Vidar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2021

-50%

Serienytt-abonnement til halv pris

kr 149kr 299 /år
Spar tid og få bedre oversikt for kun kr. 149,- pr. år.
 • Premierekalender
 • Anbefalinger
 • Seriedatabase
 • Fagartikler
 • Oversikt over kommende serier
Annonse

Nytt i 2021For de som jakter nye favoritter
Fra seriedatabasen

Disney+
8.5
Fornyet

Loki

X
X
X