Annonse

De beste TV-seriene på NRK TV ifølge IMDb-brukerne (2021)

-

Annonse

Hvilke serier mener seerne er de beste på NRK TV? Vår løpende oppdaterte oversikt viser tilgjengelige serier som har høyeste snittkarakter på IMDb.

Seernes dom over NRK TV-biblioteket

IMDb har eksistert siden 1990. Nettstedet lar brukerne gi karakter fra 1-10 på både serier og filmer. Databasen til IMDb inneholder over 146 000 serier.

Nobel - Fred for enhver pris er en god serie, skal vi tro IMDB-brukerne. Foto: NRK
Nobel – Fred for enhver pris er en god serie, skal vi tro IMDB-brukerne. Foto: NRK

Alle kan lage bruker på IMDb og gi sin karakter. Dette er den mest omfattende databasen på Internett over hva folk mener om serier. Den aktive bruken gjør også at karakterer endrer seg jevnlig, som også betyr at listen endrer seg. 

Alltid oppdatert toppliste

I vår Seriedatabase finner du oversikt over blant annet hvor seriene er tilgjengelig. For å se på hva IMDb-brukerne mener er de beste seriene har vi satt sammen følgende oversikt.

Dette er spesielt hendig for NRK TV, hvor tilbudet kan variere mye fordi innkjøpte serier ofte er utilgjengelig mellom sesongene. Er ikke seriene på NRK TV når du leser denne listen, så blir de ikke vist her.

Vi har satt en nedre grense på 8.0 i snitt. Vi håper dette gjør det litt enklere for deg å finne frem til det IMDb-brukerne mener er godbitene på NRK TV.

De høyest rangerte seriene på NRK TV:

Årstall

Årstall

Sjanger

Sjanger
8.7
Spenning, Thriller, Spionthriller

Le Bureau

NRK TV
En fransk etterretningsagent med kodenavn Malotru blir tilbakekalt fra Syria etter seks år. Hjemme starter Guillaume «Malotru» Debailly opplæringen av en ny agent, Marina Loiseau. I mellomtiden mister byrået kontakten med agent Cyclone når han blir arrestert for fyllekjøring i Algerie.
8.6
Drama

SKAM

NRK TV
Historien om hverdagslivet til tenåringer i Oslo. Hver sesong fortelles fra perspektivet til en av rollefigurene.
8.6
Drama

Elevrådet

NRK TV
De er skolens folkevalgte, men sporer fort av oppgavene sine med å f.eks samle penger til organisasjonen eller ordne egen garderobe for trans-elever, når ting som at vaktene på russekroen slipper inn mindreårige eller det er kommet ny kjekk gymlærer.
8.5
Drama, Romanse

Normal People

NRK TV
Connell og Marianne komplisert forhold, vi følger de to gjennom skolegang og starten på karrieren.Serien er basert på Sally Rooneys bok ved samme navn.
8.4
Drama, Krim, Periodedrama

Babylon Berlin

HBO Nordic, NRK TV, Strim, Viaplay
Basert på bokserien til tyske Volker Kutscher, følger serien den tyske etterforskeren Gereon Rath, som i 1929 blir sent til Berlin for å etterforske et nettverk av dop, sex, politiske intriger og mord.
8.4
Drama

All Creatures Great and Small

NRK TV
James Herriot prøver lykken som dyrlege på den engelske landsbygden. Serien er basert på en 50 år gammel bokserie. En serieutgave fra 1978 eksisterer også.
8.3
Drama, Periodedrama

Poldark

NRK TV
Ross Poldark vender tilbake fra den amerikanske uavhengighetskrigen på slutten av 1700-tallet. Der venter nok av nye utfordringer.
8.3
Animasjon

The Animals of Farthing Wood

NRK TV
Dyrene må flykte fra sine hjem på grunn av menneskers ødeleggende adferd. En populær belgisk animasjonsserie som ble sendt i Norge på 90-tallet.
8.3
Komedie

Fleksnes fataliteter

NRK TV
Marve Fleksnes er en smått tragisk mann med glimt i øyet. Han flytter for seg selv, men det forhindrer ikke moren fra å komme på besøk i tide og utide.
8.3
Drama, Periodedrama

A Place to Call Home

NRK TV
Året er 1953, og Sarah reiser tilbake til Australia etter å ha oppholdt seg i Europa i over 20 år. Gjennom jobben som sykepleier, treffer Sarah den innflytelsesrike og velstående familien Bligh, og kommer med det også over en skandaløs familiehemmelighet.
8.2
Drama

Exit

NRK TV
Adam, William, Henrik og Jeppe er fire velstående menn som er del av finanseliten. For å få et avbrekk i hverdagen jakter de sppenning og tyr til vold og narkotika. De moralske grensene viskes stadig ut.
8.2
Drama, Krim, Spenning

The Fall

NRK TV
Stella Gibson sendes til Nord-Irland for å kontrollere en pågående etterforskning. Det blir raskt klart for henne at en seriemorder er løs. Gillian Anderson, kjent fra The X-Files, har hovedrollen som Gibson.
8.2
Komedie

Førstegangstjenesten

NRK TV
En krigsentusiast, en bortskjemt russ, en kvinnelig mannssjåvinist og en hvit flerkulturell rapper melder seg til tjeneste.
8.2
Drama, Krim

Tunna blå linjen

NRK TV
Svens politidrama om seks betjenter som prøver å balansere på den tynne linjen mellom privatliv og jobb. De er imidlertid veldig forskjellige mennesker, som skal oppføre seg som én enhet, og det er ikke alltid lett når meninger og holdninger gnisser.
8.2
Drama, Romanse, Periodedrama

Weissensee

NRK TV
Historien om to familier i Øst-Berlin under tiåret hvor kommunistiske DDR går mot slutten.
8.2
Drama, Komedie

The Durrells

NRK TV
En families strebende kamp for å skape et bedre liv på øyparadiset Korfu.
8.1
Drama, Spenning, Thriller

Nobel

NRK TV
Når soldaten Erling Riiser vender hjem fra Afghanistan tar det ikke lang tid før hverdagsfreden blir brutt. En kjenning fra Afghanistan er i Oslo, noe som medfører at en kvinne er i livsfare. Erling er nødt til å gripe inn.
8.1
Drama, Krim

Shetland

Discovery+, NRK TV
Krimserie basert på bøkene til Ann Cleeves. Vi følger etterforsker Jimmy Perez og hans kolleger, som løser kriminalsaker på Shetland. Serien er blant annet kåret til beste dramaserie i Storbritannia.
8.0
Drama

Heimebane

NRK TV
En nyopprykket fotballklubb satser friskt i øverste divisjon. Når lagets trener får et illebefinnende satser klubben på landets første kvinnelige trener for et herrelag.
8.0
Animasjon, Barn

Muldvarpen

NRK TV
Tsjekkisk animasjonsserie om muldvarpen og vennene hans.
8.0
Drama, Miniserie, Periodedrama

Kampen om tungtvannet

NRK TV
Krigsdrama basert på den sanne historien om en gruppe norske soldater som med livet som innsats må sabotere den tyske okkupasjonsmakt sine planer om å bruke tungtvann til å utvikle atombombe.
8.0
Drama

22. juli

NRK TV
Historien om terrorangrepet 22. juli fortelles gjennom de mange som på ulike måter ble berørt i sitt arbeid: Helsearbeidere, politifolk, lærere og journalister som gjennomgikk en nasjonal tragedie.
8.0
Komedie

Match

NRK TV
En voksenversjon av den prisbelønte barneserien «Kampen» (2013), som gikk to sesonger på NRK Super. Stian er blitt voksen og prøver å få seg kjæreste. Som før blir han fulgt av to kommentatorer som sitter i en kommentatorbu og analyserer store og små hendelser i hverdagen hans. Med Herbert Nordrum, Martin Lund og Fredrik Steen.
7.9
Komedie, Romanse

En natt

NRK TV
Den romantiske komiserien handler om to mennesker i 30 årene, begge med personlige problemer, som møtes på en blind date som varer mye lengre enn noen av dem hadde forventet.Etter å ha vunnet flere TV-priser med den kritikerroste TV 2-serien Dag, er serieskaperne Øystein Karlsen og Kristopher Schau tilbake med en ny serie for NRK.
Ferske episoder ute
7.9
Drama

Small Axe

NRK TV
Small Axe er en antalogiserie om mindre kjente historier om svarte i USA og kampene de kjempet mot blant annet politivold og rasisme.
7.9
Komedie

Dips

NRK TV
Med Sveriges rykte på skuldrene prøver tre håpløse diplomater å lage en rakettkarriere på landets fineste og mest hemmelige arbeidsplass: Utenriksdepartementet.
7.9
Drama

Fuguese

NRK TV
Fanny lever et normalt tenåringsliv før hun møter Damien, som skjemmer henne bort. Hun forelsker seg i han og det blir starten på en oppdagelse av en undergrunnsverden med prostitusjon og stripping, som hun gradvis blir en del av.
7.9
Drama

Vera

Discovery+, NRK TV
Etterforsker Vera Stanhope er opphengt i sitt eget arbeid og drives av sine egne indre demoner.
7.8
Drama, Komedie

Unge Lovende

NRK TV
Tre jenter i 20-årene drømmer om å drive med kreative yrker, men med variert hell. Jevnaldrende klassekamerater fra NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio) har gitt opp drømmen og fått seg «vanlige» jobber, familie, hus og hytte.Selv om realitetene begynner å slå inn og de må innse at karrieren kanskje ikke vil gå den veien de ønsker, kjemper de tre jentene fortsatt hardt for drømmene sine.
Fornyet
7.8
Drama, Periodedrama

Lykkeland

NRK TV
Vi følger fire unge mennesker i Stavanger samtidig som olje-eventyret starter. Handlingen er satt til 60- og 70-tallet. Serien er skrevet av Mette M. Bølstad (Nobel, Halvbroren). Budsjettet er på 96 millioner kroner.
7.8
Drama, Krim

Death In Paradise

Amazon Prime Video, NRK TV
En britisk etterforsker forflyttes til St-Marie. Han hater solen, stranden og havet og det blir ikke enklere hverdag av alle mordene han må oppklare.
7.8
Komedie

Parterapi

NRK TV
Kevin Vågenes og hans mange karakterer underholder med hysterisk parterapi.
Fornyet
7.8
Komedie

Side om side

NRK TV
Livet i borettslaget er ikke enkelt. I denne tradisjonelle norske komiserien følger vi tre ulike familier som til stadighet roter det til.
7.8
Drama, Krim, Spenning

Ulven kommer

NRK TV
Kan du alltid stole på barn? Hvor mye press kan en familie tåle? Sosialarbeider Lars Madsen har kun få uker på seg til å finne ut hvem som snakker sant i en familie som kanskje gjennomgår vold i hjemmet.
7.8
Komedie

Vikingane

Netflix, NRK TV
Stjernespekket humorserie fra NRK. Vikingane er en humoristisk dramaserie satt i vikingtiden. Året er 790 og vi følger beboerne i landsbyen Norheim, hvor den største krigeren Arvid er på vei hjem fra tokt.
Fornyet
7.8
Drama

Rådebank

NRK TV
Råneren Glenn Tore er singel og populær blant damene. Den eneste han derimot vil ha er eksen.
Ferske episoder ute
7.8
Action, Barn

Itch

NRK TV
Hva skjer når en ufattelig stor mengde energi kommer i hendene til en tenåringsgutt?
7.7
Drama, Periodedrama

Greven av Monte Cristo

NRK TV
En norsk miniserie på fire episoder, som gikk på NRK i 1965, etter Alexandre Dumas sin roman med samme navn fra 1844. En spenningsmettede fortellingen om unge Edmund Dantes, som senere tar navnet Greven av Monte Cristo. Med Sven Lange som ansvarlig for manus og musikk.
7.7
Drama, Krim

The Five

NRK TV
Et forsvunnet barn. Fire venner med skyldfølelse. Tjue år senere dukker et ferskt spor opp og gamle hemmeligheter graves frem.
7.7
Komedie

Oslo Zoo

NRK TV
Amir har mastergrad, men sliter fortsatt med å få seg relevant arbeid. Gjelden øker og for å redde forholdet med kjæresten lyver han om at han har jobb ved universitetet, mens han tjener til livets opphold som Uber-sjåfør.
Ferske episoder ute
7.7
Drama, Periodedrama

Harlots

NRK TV
Bordell-eier Margaret Wells streber med å oppdra døtrene i London på 1700-tallet.
7.6
Barn

Jul i Skomakergata

NRK TV
Skomaker Andersen har det travelt før jul, men som likevel tar seg tid til de mange som kommer innom verkstedet på besøk.
7.6
Komedie

Search Party

Fox+, NRK TV, TNT
Mørk komedie fem selvopptatte unge mennesker som vikler seg inn i et forsvinningsmysterium.
7.5
Komedie

Presten

NRK TV
En komiker lytter til sin indre stemme og satser på en karrière som prest.
7.5
Krim, Spenning, Thriller

Rød Snø

NRK TV
I det avsidesliggende svenske pensjonatet råder fred og idyll. Men nærheten til det okkuperte Norge gjør stillheten skjør. hvem er venn og hvem er fiende? Svensk-norsk thrillerserie.
7.5
Drama, Miniserie, Periodedrama

Belgravia

NRK TV
To sosietetsfamilier flettes sammen som følge av en skjebnevanger romanse mellom kjøpmannsdatteren Sophia Trenchard og Edmund Bellasis.Miniserien kommer fra Downton Abbey-skaper Julian Fellowes.
7.5
Drama

Kongen av Gulset

NRK TV
Hvordan er det å vokse opp som muslim i en norsk drabantby? Komiker Jonis Josef tar oss tilbake til hans egen ungdomstid i 2005, da han var 13 år og startet på Gulset ungdomsskole.
7.5
Komedie

Magnus

NRK TV
Når et drap av overnaturlige proporsjoner blir begått i Frestad settes byens verste etterforsker på saken.
7.5
Drama, Periodedrama

Hotel Adlon

NRK TV
Miniserie om det storslåtte luksushotellet Adlon i Berlin.

Relevante nyheter

Dette er nytt på NRK TV i oktober 2021

Filmpolitiet tar et dypdykk i seriehøsten og Mord og mysterier er ute med ny sesong. Sjekk hva du kan se frem til på NRK TV i oktober.

Oversikt: Valget 2021 på TV og strømming

Det blir partilederdueller, humorprogram og influensere som alle bidrar for å informere og underholde seerne før valget. Vi gir deg oversikten.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2021

-50%

Serienytt-abonnement til halv pris

kr 149kr 299 /år
Spar tid og få bedre oversikt for kun kr. 149,- pr. år.
  • Premierekalender
  • Anbefalinger
  • Seriedatabase
  • Fagartikler
  • Oversikt over kommende serier
Annonse
Annonsespot_img

Nytt i 2021For de som jakter nye favoritter
Fra seriedatabasen

X
X
X