Annonse

De beste seriene på Netflix ifølge IMDb-brukerne (2021)

-

Annonse

Hvilke serier er verdt å få med seg på Netflix? Vi har samlet en løpende oppdatert oversikt over beste serier på Netflix ifølge brukerne av IMDb.

Seernes dom

IMDb har eksistert siden 1990. Nettstedet lar brukerne gi karakter fra 1-10 på både serier og filmer. Databasen til IMDb inneholder over 146 000 serier.

Alle kan lage bruker på IMDb og gi sin karakter. Dette er den mest omfattende databasen på Internett over hva folk mener om serier. Den aktive bruken gjør også at karakterer endrer seg jevnlig, som også betyr at listen endrer seg. 

Alltid oppdatert toppliste

I vår seriedatabase finner du oversikt over blant annet hvor seriene er tilgjengelige. For å se på hva IMDb-brukerne mener er de beste seriene har vi satt sammen følgende oversikt.

Seriehøsten 2021

Se premieredatoer for høstens nye og returnerende serier.

Seriebiblioteket til Netflix er i stadig endring, som gjør at tradisjonelle topplister fort blir utdatert. Vår oversikt endrer seg dynamisk, slik at plassering på listen vil variere. 

Den oppdateres automatisk etter hvert som karakterer endrer seg, nye serier blir lagt til eller serier fjernes.

Vi har satt en nedre grense på 8.0 i snitt. Da sitter vi igjen med ca 25% av Netflix-biblioteket, som forhåpentligvis gjør det litt enklere for deg å finne frem til det IMDb-brukerne mener er godbitene på Netflix.

De høyest rangerte seriene på IMDb:

Årstall

Årstall

Sjanger

Sjanger
9.5
Drama, Spenning, Thriller

Breaking Bad

Netflix
Breaking Bad er en lovprist serie, hvor både serien og dens skuespillere har vunnet en rekke velfortjente priser. Når kjemilæreren Walter White får vite av legen at han skal dø, bestemmer han seg for å gjøre det han må for at familien er økonomisk sikret og går fra lovlydig borger til kriminell.
9.2
Action, Animasjon, Eventyr

Arcane

Netflix
Alle legender har en start. League of Legends får endelig en bakhistorie til noen av sine ikoniske karakterer, presentert på en kunstnerisk måte som vil ta pusten fra deg. Vi følger Jinx og Vi, to søstre på hver side av en krig mellom to byer, og Victor og Jace, som holder en avsløring bak ryggen som vil endre verden for alltid.
Fornyet
9.2
Animasjon, Komedie

Rick and Morty

HBO Max, Netflix, Strim
Absurd komedie som utfordrer grenser. I serien følger vi den helsprø og kyniske professoren Rick som drar på eventyr sammen med sitt naive og godhjertede barnebarn Morty.
8.9
Komedie

The Office US

Amazon Prime Video, HBO Max, Netflix, Strim, Viaplay
Velig morsom amerikansk satireserie om livet på et kontor, hvor hverdagen består av barnslige spøker, egotisme og kjedsomhet. Basert på den britiske suksess-serien.
8.9
Drama, Miniserie

When They See Us

Netflix
Basert på den sanne historien om fem fargede tenåringer som ble dømt for en voldtekt de ikke begikk.
Fornyet
8.8
Drama, Komedie, Science Fiction, Skrekk

Black Mirror

Netflix
Kritikerrost britisk antalogiserie som mikser svart humor, politikk og drama.
8.8
Action, Drama, Krim, Spenning

Narcos

Netflix
Dramaserie om jakten på narkobaronen Pablo Escobar. En møysommelig etterforskning gjennom flere år skapte politiske kontroverser og en stadig økende eskalering av den storstilte krigen mot narkotika.Serien ble en kjempesuksess for Netflix. Narcos-universet utforskes videre i serien Narcos: Mexico.
8.8
Drama, Komedie, Romanse

It’s Okay to Not Be Okay

Netflix
En asosial barnebokforfatter legger ut på en usedvanlig emosjonell reise sammen med en oppofrende helsearbeider i psykiatrien.
Avsluttes
8.8
Action, Drama, Spenning, Periodedrama

Peaky Blinders

Netflix
Vi følger en gjeng med gangstere i Birmingham i årene etter 1. verdenskrig.
Fornyet
8.8
Drama, Fantasy, Eventyr, Skrekk, Spenning, Thriller

Stranger Things

Netflix
En gjeng ungdommer opplever mystiske hendelser i byen etter at en av vennene deres forsvinner sporløst.
Fornyet
8.7
Action, Drama, Komedie

Cobra Kai

Netflix
Handlingen er satt til over tre tiår etter den første Karate Kid-filmen. William Zabka returnerer i rollen som Johnny Lawrence, rivalen til filmens hovedperson Daniel LaRusso (Machio). En strebende Johnny gjenåpner karate-treningssenteret Cobra Kai, noe som ikke faller i god jord hos Johnny.Hvem er egentlig helten og hvem er skurken denne gang? Konfliktene eskalerer og involverer en ny generasjon - blant annet de to kamphanenes egne barn.De to første sesongene ble først sendt på Youtube, men Netflix overtok serien fra og med tredje sesong.
8.7
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller

Sacred Games

Netflix
Organisert kriminalitet, korrupsjon, politikk og spionasje i Mumbai danner grunnlaget for et drama som vikler sammen livene til de privilegerte, kjendiser og de blodtørstige.Serien er Netflix sin første indiske serie.
Avsluttes
8.7
Drama, Spenning

Better Call Saul

Netflix
Hvordan ble egentlig Breaking Bads Saul Goodman til den han er? Her få vi hans historie.
8.7
Drama, Periodedrama

Anne With An E

Netflix
Anne Shirley (Amybeth McNulty) er en ung foreldreløs jente som ved en feil blir sendt for å leve med to søsken som trodde de ville få fosteransvaret for en gutt. Med en uendelige strøm av fantasi og et sylskarp intellekt forandrer den ungen jenten Anne livet til de rundt henne.
8.7
Drama, Krim, Spenning, Thriller

Dark

Netflix
Barn forsvinner på mystisk vis i den tyske byen Winden. Et gammelt mysterium avdekkes sakte men sikkert i søken etter svar på hva som har skjedd.
Fornyet
8.7
Drama, Romanse, Periodedrama

The Crown

Netflix
Basert på den prisvinnende forestillingen The Audience, forteller The Crown historien om dronning Elizabeth II. Serien strekker seg over flere tiår.
8.7
Drama, Miniserie, Skrekk, Spenning, Thriller

The Haunting of Hill House

Netflix
Historien hopper mellom fortid og nåtid når en oppbrutt familie bearbeider skremmende minner om det gamle hjemmet deres og de nifse hendelsene som jagde dem ut.
8.7
Animasjon, Komedie

Bojack Horseman

Netflix
Hesten BoJack Horseman er fortapt i et hav av selvstendighet og sprit. Den en gang så kjente skuespilleren bestemmer seg for å gjøre comeback.
8.7
Drama, Spenning, Thriller

House Of Cards

Netflix
Veien til toppen er nådeløs for Frank Underwood. Hvor langt er han villig til å gå?
Fornyet
8.6
Animasjon, Barn

Hilda

Netflix
Bli med Hilda da hun reiser fra en villmark med alver og kjemper til Trollberg, en travel by stappfull av nye venner og mysteriøse skapninger.
8.6
Drama, Krim, Spenning, Thriller

Mindhunter

Netflix
To FBI-spesialister reiser landet rundt og intervjuer dømte seriemordere i håp om å bedre forstå den kriminelle adferden.
8.6
Drama, Periodedrama

Pose

HBO Max, Netflix, Strim
Amerikansk musikal fra Glee- og American Horror Story-skaper Ryan Murphy. Serien er satt til New York i 1986 og utforsker ulike sosiale lag i storbyen.
Fornyet
8.6
Animasjon, Komedie

Archer

Netflix
Amerikansk animasjonsserie. Satireserie om spionbransjen.
8.6
Drama, Krim, Spenning, Thriller

Broen

Netflix
Når et lik oppdages på broen mellom Sverige og Danmark må etterforskere fra begge land samarbeide om å finne drapsmannen.
8.6
Drama, Miniserie, Periodedrama

The Queen’s Gambit

Netflix
Det foreldreløse sjakkgeniet Beth Harmon vokser opp under den kalde krigen, hvor han kjemper en hard kamp for å bli verdens beste sjakkspiller.Serien er basert på boken med samme navn fra 1983, skrevet av Walter Tevis.
8.6
Action, Drama, Spenning

Sons of Anarchy

Amazon Prime Video, Disney+, Netflix
Krimdrama som tar for seg en Hamlet-inspirert historie om samhold, bedrag, mystikk og tragedie i biker-klubben SAMCRO.
8.6
Action, Drama, Spenning, Superhelt

Marvel’s Daredevil

Netflix
Den blinde advokat Matt Murdock ønsker å gjøre bydelen sin til et bedre sted. Av og til strekker ikke loven til, i slike tilfeller inntar han rollen som superhelten Daredevil.
8.5
Animasjon

Love Death And Robots

Netflix
Antalogiserie bestående av flere enkeltstående korte historier på mellom 5-15 minutter, skapt av animasjonsteam fra hele verden.
Fornyet
8.5
Drama, Krim, Spenning

Delhi Crime

Netflix
Serien baserer seg på en sann historie rundt etterforskningen av et brutalt gruppevoldekt i India.
8.5
Action, Drama, Periodedrama

Spartacus

C More, Netflix, Strim, TV 2 Play
En episk beretning om slaven som ledet det legendariske slaveopprøret mot romerne.
8.5
Komedie

Julie and the Phantoms

Netflix
Julie er en tenåring som finner sin lidenskap for musikk og livet med hjelp av bandet The Phantoms, som har vært ferdig i 25 år. Hun hjelper de å bli bandet de aldri selv maktet å bli.
8.5
Drama

Suits

Netflix
Et narkotikasalg går i vasken for den unge briljante Mike Ross. Flukten ender med å imponere den dyktige advokaten Harvey Specter nok til at han ansetter han. Sammen blir de en ustoppelig duo.
8.5
Action, Drama, Spenning, Periodedrama

Vikings

HBO Max, Netflix, Strim, TV 2 Play, Viaplay
Serien følger Ragnar Lothbrok, en nysgjerrig og overbevisende mann som er alltid ute etter å bryte gjennom hindringer og oppdage nye steder å erobre. Den unge bonden og familiemannen er dypt frustrert over politikken hans lokale høvdingen Earl Haraldson driver, som fortsetter å sende sine vikinger øst hver sommer.Destinasjonen er de baltiske stater og Russland, hvor befolkningene er fattige på nødvendig materiell. Vikings er en serie som viser Ragnars ambisjoner om å oppdage sivilisasjoner over det store havet i vest så vel som hans uunngåelige konflikter underveis.
8.5
Action, Komedie, Skrekk

Ash Vs. Evil Dead

Netflix
Amerikansk skrekk- og horrorserie som fortsetter historien fra Evil Dead-filmene.
8.5
Komedie

Community

Netflix, Strim, Viaplay
Jeff Winger mister advokatbevilgningen etter å ha løyet om sin kompetanse. Han begynner derfor på Greendale Community College for å få en gyldig utdannelse.
8.5
Drama, Krim, Spenning, Thriller

Luther

Netflix
En mørk thriller om den geni-erklærte etterforskeren Luther. Hans engasjement og temperament skaper utfordringer, i tillegg sliter han med å ikke bli påvirket av de dystre forbrytelsene han er satt til å oppklare. Stjernen Idris Elba, kjent fra The Wire og en rekke storfilmer, har hovedrollen.
8.5
Drama, Komedie

Dag

Netflix, Strim, TV 2 Play
Serien om en ekteskapsrådgiver som mener mennesker bør leve isolert.
Fornyet
8.5
Drama, Komedie

After Life

Netflix
Ricky Gervais spiller Tony, som brått blir enkemann. Han vurderer selvmord, men bestemmer seg i stedet et liv hvor han staffer omgivelsene ved å si og gjøre akkurat det han ønsker.
8.5
Action, Drama, Spenning, Superhelt, Thriller

Marvel’s The Punisher

Netflix
Frank Castle opplever det verst tenkelige marerittet: Familien blir brutalt drept. Han inntar rollen som en hevner overfor alt og alle som begår ugjerninger.
8.5
Drama

Young Royals

Netflix
Svensk serie om en forelsket prins som prøver å leve et så normalt liv som mulig i mobil- og instagram's verden hvor alle ser alt.
8.5
Drama

Borgen

Netflix
Ferden til å bli statsminister krever mye av Birgitte Nyborg. Makten endrer henne også.
8.4
Action, Animasjon, Barn, Eventyr

Kipo and the Age of Wonderbeasts

Netflix
Etter et mutant-utbrudd i 2017 blir mennesker tvunget til å leve i skjul. Etter et angrep ender Kipo opp på overflaten og må sammen med andre overlevende dra på et eventyr for å finne sitt hjem og sin savnede far.
Ferske episoder ute
8.4
Drama, Miniserie

Maid

Netflix
Alex er på rømmen fra et emosjonelt og fysisk voldelig forhold, og tar en jobb som husholderske i håp om å gi datteren Maddy et bedre liv.
Fornyet
8.4
Drama, Fantasy, Eventyr, Romanse, Science Fiction, Periodedrama

Outlander

HBO Max, Netflix, Strim, Viaplay
2. verdenskrig er over og Claire Randall nyter livet med sin mann da hun på mystisk vis blir sendt tilbake i tid til Skottland i 1743.

Topplister: De beste seriene ifølge IMDb

På leting etter noe å se? Sjekk våre dynamiske lister over hva som er rangert høyest av IMDb-brukerne.

Relevante nyheter

Månedens serietips desember 2021

Behov for noen ferske serietips? Serienytt-redakøren har funnet frem ikke mindre enn 20 tips basert på de hundrevis av nye seriene og sesongene fra i høst og desember måned.

Anbefalte krimserier

Hva er de beste krimseriene? Serienytt-oversikten viser anbefalte krimserier som er tilgjengelig på strømmetjenester som Netflix, C More, HBO Nordic, Viaplay, Amazon, TV2 Sumo og Dplay.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2021

AnnonseDisney-annonse
Annonse

Nytt i 2021For de som jakter nye favoritter
Fra seriedatabasen

Paramount+, Strim
9.1
Ferske episoder ute

1883

X
X
X