Annonse

De beste seriene på Netflix ifølge IMDb-brukerne (2021)

-

Annonse

Hvilke serier er verdt å få med seg på Netflix? Vi har samlet en løpende oppdatert oversikt over beste serier på Netflix ifølge brukerne av IMDb.

Seernes dom

IMDb har eksistert siden 1990. Nettstedet lar brukerne gi karakter fra 1-10 på både serier og filmer. Databasen til IMDb inneholder over 146 000 serier.

Alle kan lage bruker på IMDb og gi sin karakter. Dette er den mest omfattende databasen på Internett over hva folk mener om serier. Den aktive bruken gjør også at karakterer endrer seg jevnlig, som også betyr at listen endrer seg. 

Alltid oppdatert toppliste

I vår seriedatabase finner du oversikt over blant annet hvor seriene er tilgjengelige. For å se på hva IMDb-brukerne mener er de beste seriene har vi satt sammen følgende oversikt.

Seriehøsten 2021

Se premieredatoer for høstens nye og returnerende serier.

Seriebiblioteket til Netflix er i stadig endring, som gjør at tradisjonelle topplister fort blir utdatert. Vår oversikt endrer seg dynamisk, slik at plassering på listen vil variere. 

Den oppdateres automatisk etter hvert som karakterer endrer seg, nye serier blir lagt til eller serier fjernes.

Vi har satt en nedre grense på 8.0 i snitt. Da sitter vi igjen med ca 25% av Netflix-biblioteket, som forhåpentligvis gjør det litt enklere for deg å finne frem til det IMDb-brukerne mener er godbitene på Netflix.

De høyest rangerte seriene på IMDb:

Årstall

Årstall

Sjanger

Sjanger
9.5
Drama, Spenning, Thriller

Breaking Bad

Netflix
Når kjemilæreren Walter White får dødsdommen av legen bestemmer han seg for å gjøre det han må for at familien er økonomisk sikret etter sin bortgang. Dermed går han fra lovlydig borger til å bli kriminell, med de følgene det får.Breaking Bad er en lovprist serie ansett for å være en av tidenes beste. Serien og dens skuespillere har vunnet en rekke velfortjente priser.
Fornyet
9.2
Animasjon, Komedie

Rick and Morty

HBO Nordic, Netflix, Strim
Absurd komedie som presser grensene. I serien følger vi den helsprø og kyniske professoren Rick som drar på eventyr sammen med sin naive og godhjertede barnebarn Morty.
8.9
Drama, Miniserie

When They See Us

Netflix
Basert på den sanne historien om fem fargede tenåringer som ble dømt for en voldtekt de ikke begikk.
Fornyet
8.8
Drama, Fantasy, Eventyr, Skrekk, Spenning, Thriller

Stranger Things

Netflix
En gjeng ungdommer opplever mystiske hendelser i byen etter at en av vennene deres forsvinner sporløst.
Fornyet
8.8
Drama, Komedie, Science Fiction, Skrekk

Black Mirror

Netflix
Kritikerrost britisk antalogiserie som mikser svart humor, politikk og drama.
8.8
Drama, Komedie, Romanse

It’s Okay to Not Be Okay

Netflix
En asosial barnebokforfatter legger ut på en usedvanlig emosjonell reise sammen med en oppofrende helsearbeider i psykiatrien.
8.8
Action, Drama, Krim, Spenning

Narcos

Netflix
Dramaserie om jakten på narkobaronen Pablo Escobar. En møysommelig etterforskning gjennom flere år skapte politiske kontroverser og en stadig økende eskalering av den storstilte krigen mot narkotika.Serien ble en kjempesuksess for Netflix. Narcos-universet utforskes videre i serien Narcos: Mexico.
Avsluttes
8.8
Action, Drama, Spenning, Periodedrama

Peaky Blinders

Netflix
Vi følger en gjeng med gangstere i Birmingham i årene etter 1. verdenskrig.
8.7
Drama, Periodedrama

Anne With An E

Netflix
Anne Shirley (Amybeth McNulty) er en ung foreldreløs jente som ved en feil blir sendt for å leve med to søsken som trodde de ville få fosteransvaret for en gutt. Med en uendelige strøm av fantasi og et sylskarp intellekt forandrer den ungen jenten Anne livet til de rundt henne.
Fornyet
8.7
Drama, Romanse, Periodedrama

The Crown

Netflix
Basert på den prisvinnende forestillingen The Audience, forteller The Crown historien om dronning Elizabeth II. Serien strekker seg over flere tiår.
8.7
Drama, Krim, Spenning, Thriller

Dark

Netflix
Barn forsvinner på mystisk vis i den tyske byen Winden. Et gammelt mysterium avdekkes sakte men sikkert i søken etter svar på hva som har skjedd.
8.7
Drama, Miniserie, Skrekk, Spenning, Thriller

The Haunting of Hill House

Netflix
Historien hopper mellom fortid og nåtid når en oppbrutt familie bearbeider skremmende minner om det gamle hjemmet deres og de nifse hendelsene som jagde dem ut.
8.7
Animasjon, Komedie

Bojack Horseman

Netflix
Hesten BoJack Horseman er fortapt i et hav av selvstendighet og sprit. Den en gang så kjente skuespilleren bestemmer seg for å gjøre comeback.
8.7
Drama, Spenning, Thriller

House Of Cards

Netflix
Veien til toppen er nådeløs for Frank Underwood. Hvor langt er han villig til å gå?
Fornyet
8.7
Action, Drama, Komedie

Cobra Kai

Netflix
Handlingen er satt til over tre tiår etter den første Karate Kid-filmen. William Zabka returnerer i rollen som Johnny Lawrence, rivalen til filmens hovedperson Daniel LaRusso (Machio). En strebende Johnny gjenåpner karate-treningssenteret Cobra Kai, noe som ikke faller i god jord hos Johnny.Hvem er egentlig helten og hvem er skurken denne gang? Konfliktene eskalerer og involverer en ny generasjon - blant annet de to kamphanenes egne barn.De to første sesongene ble først sendt på Youtube, men Netflix overtok serien fra og med tredje sesong.
8.7
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller

Sacred Games

Netflix
Organisert kriminalitet, korrupsjon, politikk og spionasje i Mumbai danner grunnlaget for et drama som vikler sammen livene til de privilegerte, kjendiser og de blodtørstige.Serien er Netflix sin første indiske serie.
Avsluttes
8.7
Drama, Spenning

Better Call Saul

Netflix
Hvordan ble egentlig Breaking Bads Saul Goodman til den han er? Her få vi hans historie.
Fornyet
8.6
Animasjon, Barn

Hilda

Netflix
Bli med Hilda da hun reiser fra en villmark med alver og kjemper til Trollberg, en travel by stappfull av nye venner og mysteriøse skapninger.
8.6
Drama, Krim, Spenning, Thriller

Mindhunter

Netflix
To FBI-spesialister reiser landet rundt og intervjuer dømte seriemordere i håp om å bedre forstå den kriminelle adferden.
8.6
Drama, Periodedrama

Pose

HBO Nordic, Netflix, Strim
Amerikansk musikal fra Glee- og American Horror Story-skaper Ryan Murphy. Serien er satt til New York i 1986 og utforsker ulike sosiale lag i storbyen.
Fornyet
8.6
Animasjon, Komedie

Archer

Netflix
Amerikansk animasjonsserie. Satireserie om spionbransjen.
8.6
Drama, Miniserie, Periodedrama

The Queen’s Gambit

Netflix
Det foreldreløse sjakkgeniet Beth Harmon vokser opp under den kalde krigen, hvor han kjemper en hard kamp for å bli verdens beste sjakkspiller.Serien er basert på boken med samme navn fra 1983, skrevet av Walter Tevis.
8.6
Drama, Krim, Spenning, Thriller

Broen

Netflix
Når et lik oppdages på broen mellom Sverige og Danmark må etterforskere fra begge land samarbeide om å finne drapsmannen.
8.6
Action, Drama, Spenning

Sons of Anarchy

Amazon Prime Video, Disney+, Netflix, Strim, Viaplay
Krimdrama som tar for seg en Hamlet-inspirert historie om samhold, bedrag, mystikk og tragedie i biker-klubben SAMCRO.
8.6
Action, Drama, Spenning, Superhelt

Marvel’s Daredevil

Netflix
Den blinde advokat Matt Murdock ønsker å gjøre bydelen sin til et bedre sted. Av og til strekker ikke loven til, i slike tilfeller inntar han rollen som superhelten Daredevil.
8.6
Drama

Young Royals

Netflix
Svensk serie om en forelsket prins som prøver å leve et så normalt liv som mulig i mobil- og instagram's verden hvor alle ser alt.
8.5
Action, Komedie, Skrekk

Ash Vs. Evil Dead

Netflix
Amerikansk skrekk- og horrorserie som fortsetter historien fra Evil Dead-filmene.
8.5
Komedie

Community

Netflix, Strim, Viaplay
Jeff Winger mister advokatbevilgningen etter å ha løyet om sin kompetanse. Han begynner derfor på Greendale Community College for å få en gyldig utdannelse.
8.5
Drama, Komedie

Dag

Netflix, Strim, TV2 Sumo
Serien om en ekteskapsrådgiver som mener mennesker bør leve isolert.
8.5
Drama, Krim, Spenning, Thriller

Luther

Netflix
En mørk thriller om den geni-erklærte etterforskeren Luther. Hans engasjement og temperament skaper utfordringer, i tillegg sliter han med å ikke bli påvirket av de dystre forbrytelsene han er satt til å oppklare. Stjernen Idris Elba, kjent fra The Wire og en rekke storfilmer, har hovedrollen.
Fornyet
8.5
Drama, Komedie

After Life

Netflix
Ricky Gervais spiller Tony, som brått blir enkemann. Han vurderer selvmord, men bestemmer seg i stedet et liv hvor han staffer omgivelsene ved å si og gjøre akkurat det han ønsker.
8.5
Action, Drama, Spenning, Superhelt, Thriller

Marvel’s The Punisher

Netflix
Frank Castle opplever det verst tenkelige marerittet: Familien blir brutalt drept. Han inntar rollen som en hevner overfor alt og alle som begår ugjerninger.
8.5
Drama

Borgen

Netflix
Ferden til å bli statsminister krever mye av Birgitte Nyborg. Makten endrer henne også.
8.5
Animasjon

Love Death And Robots

Netflix
Antalogiserie bestående av flere enkeltstående korte historier på mellom 5-15 minutter, skapt av animasjonsteam fra hele verden.
Fornyet
8.5
Drama, Krim, Spenning

Delhi Crime

Netflix
Serien baserer seg på en sann historie rundt etterforskningen av et brutalt gruppevoldekt i India.
8.5
Drama

Suits

Netflix
Et narkotikasalg går i vasken for den unge briljante Mike Ross. Flukten ender med å imponere den dyktige advokaten Harvey Specter nok til at han ansetter han. Sammen blir de en ustoppelig duo.
8.5
Action, Drama, Periodedrama

Spartacus

C More, Netflix, Strim, TV2 Sumo
En episk beretning om slaven som ledet det legendariske slaveopprøret mot romerne.
8.5
Komedie

Julie and the Phantoms

Netflix
Julie er en tenåring som finner sin lidenskap for musikk og livet med hjelp av bandet The Phantoms, som har vært ferdig i 25 år. Hun hjelper de å bli bandet de aldri selv maktet å bli.
8.4
Drama, Spenning, Thriller

O Mecanismo

Netflix
Historien er løst basert på etterforskningen av påstått korrupsjon hos private og statlige olje- og entreprenørselskap i Brasil.
Fornyet
8.4
Action, Krim, Thriller

Money Heist

Netflix
En gruppe merkelige ranere planlegger å utføre det perfekte ran og stikke av med 2,4 milliarder Euro.
8.4
Animasjon, Barn

Trash Truck

Netflix
6 år gamle Hank har en stor fantasi og en enda større venn: En bossbil.
8.4
Komedie

Modern Family

Disney+, Netflix, Strim, TV2 Sumo
Prisvinnende amerikansk komiserie om tre ulike familietyper i Los Angeles.
Avsluttes
8.4
Drama, Spenning, Thriller

Ozark

Netflix
Hvordan er det å leve som en av USAs største hvitvaskere? Vi følger livet til Marty Byrdes og hans familie.
8.4
Drama

The Young Pope

HBO Nordic, Netflix, Strim
En ung uortodoks pave inntar Vatikanet og snur det meste på hodet. Politikk, tro og intriger blir raskt en del av livet, med en pave som er mer nådeløs og dømmende enn hva mange ønsker.

Topplister: De beste seriene ifølge IMDb

På leting etter noe å se? Sjekk våre dynamiske lister over hva som er rangert høyest av IMDb-brukerne.

Relevante nyheter

Anbefalte krimserier

Hva er de beste krimseriene? Serienytt-oversikten viser anbefalte krimserier som er tilgjengelig på strømmetjenester som Netflix, C More, HBO Nordic, Viaplay, Amazon, TV2 Sumo og Dplay.

Criminal Minds fortsetter som antalogiserie

Det tok ikke lang tid før også Criminal Minds bringes tilbake fra seriedøden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2021

-50%

Serienytt-abonnement til halv pris

kr 149kr 299 /år
Spar tid og få bedre oversikt for kun kr. 149,- pr. år.
  • Premierekalender
  • Anbefalinger
  • Seriedatabase
  • Fagartikler
  • Oversikt over kommende serier
Annonse
Annonsespot_img

Nytt i 2021For de som jakter nye favoritter
Fra seriedatabasen

X
X
X