Netflix avslører at vi (selvfølgelig) elsker 80-tallsnostalgi, for Cobra Kai regjerer

Annonse

Netflix avslører at over 40 millioner husholdninger har sjekket ut tredje sesong av fenomenet Cobra Kai. Serien fortsetter historien fra Karate Kid-filmene, over 30 år etter at den første tok verden med storm.

En sjelden Youtube-suksess

De to første sesongene var Youtube-originaler, men etter at den giganten fant ut at strømmekampen ble for tøff ble anslagsvis 40 planlagte serier vraket. Cobra Kai var et sjeldent unntak som ble fornyet, men det var et åpent spørsmål om seriens fremtid. Det løste seg da Netflix tok over stafettpinnen. Ikke en dum satsing det, skal vi tro strømmetjenesten. Dessverre betydde Youtube-endringen slutten for en knallgod serie som Wayne, som er et av siste tiårs skjule perler.

Cobra Kai. Foto: Youtube

Men tilbake til karadramaet og de imponerende strømmetallene! Nå må vi ta et visst forbehold fordi Netflix holder visningsdata hemmelig. Selv om de har åpnet opp noe det siste året skal det sies at det ikke skal mye til før selskapet registrerer noen som en seer. Likevel er tallene de melder om imponerende, og det skal sies at selskapet er børsnotert og således kan være ute på glattisen om tallene ikke kan etterprøves – så det er nok trygt å anta at tallene er korrekte.

Totalt meldes det at 73 millioner husholdninger har sett på de tre sesongene, serien har vært nummer en i 28 land. Første episode fikk i sin tid 55 millioner visninger på Youtube, så dette kan fort vise seg å bli en av tidenes mest sette serier.

Kvalitetsdrama

Cobra Kai falt jeg personlig pladask for da den kom i 2018 og de påfølgende sesongene har ikke skuffet. Serien har langt mer enn nostalgi å by på, den er også en særdeles morsom samfunnskommentar. Den er en av tidenes høyest rangerte serier på IMDB, selv om den ikke når helt opp til denne listen over eminente serier.

Ralph Maccio og William Zabka, som hadde hovedrollene i den første filmen, er begge tilbake i serien. Også flere andre fra filmene dukker opp i løpet av sesongene, som også introduserer seerne for en ny generasjon karate-glade ungdom.

Serien er fornyet, fjerde sesong er forventet å komme på Netflix i 2022.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X